|

CONCURS: 3 Carti de prajituri cu forme

Aromele minunate de scortisoara, vanilie si portocala, precum si delicatesele irezistibile, ca fursecurile cu alune si ciocolata, biscuiti cu Amaretto sau biscuiti aromatici, incanta pe toata lumea de Srbatori. Cu forma de fursecuri, prepararea prajiturilor e o joaca de copii: se pot obtine 35 de fursecuri cu putin effort si aproape fara pierderi de aluat.

Astfel, greul prepararii dulcurilor dispare, iar platourile cu prajituri se incarca intr-o clipita. Cartea iti daruieste 30 de idei dulci, speciale, pentru aceasta forma de fursecuri, precum si alte  10 retete clasice de sarbatori, cum ar fi cornuletele cu vanilie sau turta dulce , de nelipsit de pe mesele festive.  Garantat Sarbatori dulci!

Cum puteti castiga unul din cele 3 premii oferite de Diverta, prin Depozitul de Carte, si Bucatarescu:

TRIMITETI O RETETA SIMPLA DE PRAJITURI SAU FURSECURI DE CRACIUN la office@bucatarescu.ro pana pe 5 octombrie 2010! Valoarea fiecarui premiu: 35 lei!

www.diverta.net

Citeste si:

Tags: , , , , ,

9 Responses for “CONCURS: 3 Carti de prajituri cu forme”

  1. PUSA CHIROIU says:

    5 oua 5 linguri de faina ,5 linguri de zahar. 1 praf de copt 1 zahar vanilat , 2 linguri de cacao, bati albusurile separat spuma , adaugi galbenusurile amesteci faina de jos in sus si pui la cuptor pe 30 min

  2. Linca Paul says:

    Prajiturica Mirifica

    -110g unt
    -140g biscuiti dulci macinati ca pesmetul (petit beuer,e buni )
    -65g nuca cocos
    -170g fulgi cioco
    -100g nuca bucati(nu macinate)
    -400g lapte condensat

    o Se topeste untul intr-o tavita de cam 20x20cm
    o Se pun ingredientele conform ordini din reteta
    o Se da la cuptor o juma de ora foc moderat
    o S-a racit, s-a taiat, s-a papat

    O Parerea mea

    O Merge cu frisca deasupra sau cico topita la misto
    O Si un pic de coaja de lamaie in lapte si rom

    Simplu nu? Incercati ca e mirifica…

  3. madalina says:

    reteta mea preferata este prajitura cu nuca si nes. pentru blat folositi: 6 oua, 2 linguri de faina, un plic de praf de copt si unul de vanilie, 150 g nuci macinate si prajite, 6 linguri de zahar. bun..cum se prepara:se separa ouale. albusurile se bat spuma si se amesteca cu vanilia si zaharul, dupa care se adauga galbenusurile si nuca macinata. se amesteca bine. se unge o tava cu ulei si compozitia se toarna acolo. se lasa la copt pana se face. SE SERVESTE RECE> pofta buna, este extraordinara prajitura :)

  4. PUSA says:

    Prajitura negresa
    margarina 250 g
    cinci linguri cu cacao
    un pachet praf de copt
    coaja de lamaie
    o cana cu lapte
    zahar 500 gr.
    patru oua
    faina 200 gr.
    ciocolata
    nuci
    rom
    Mod de preparare:
    Puneti la fiert margarina impreuna cu zaharul, laptele si cinci linguri cu cacao. Dupa ce termina de fiert, luati din aceasta compozitie 15 linguri la care adaugati ciocolata, romul si nucile – acestea vor forma glazura. Puneti restul compozitiei la racit, adaugati galbenusurile, faina, un pachetel cu praful de copt stins si patru albusuri batute spuma. Coaceti compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Cand este gata, turnati peste ea glazura preparata anterior. Inainte de a pune glazura se poate insiropa cu un sirop din 200 ml apa,sapte linguri de zahar si un pliculet de zahar vanilat. Timpul de preparare pentru aceasta prajitura este de aproximativ jumatate de ora.

  5. PUSA says:

    400 g piscoturi

    TIRAMISU

    400G DE PISCOTURI
    crema Mascarpone 250 g
    patru oua
    patru linguri de zahar
    trei cescute de cafea fara zahar
    cacao pudra, pentru ornat
    Mod de preparare:
    Amestecati intr-un bol galbenusurile de ou cu zaharul, pana se deschid la culoare;
    Adaugati crema Mascarpone si omogenizati amestecul;
    Bateti intr-un bol separatalbusurile de ou pana se umfla;
    Turnati albusurile peste crema cu Mascarpone si amestecati pana la incorporarea completa a acestora;
    Evitati mixerul pentru ca albusurile se vor lasa;
    Inmuiati piscoturile putin in cafea dupa care se aseazati-le intr-o tava unul langa altul, fara spatii intre ele;
    Dupa ce ati pus primul strat de piscoturi turnati peste ele jumatate din crema;
    Puneti alt strat de piscoturi imbibate in cafea si deasupra restul cremei;
    Pudrati din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si lasati prajitura in frigider peste noapte.

  6. PUSA says:

    300 g zahar pudra PRAJITURA CU ALUNE SI CACAO
    2 oua
    100 g unt
    400 g faina
    40 g cacao
    1 praf de copt
    250 ml lapte
    alune
    un vf cutit sare

    Mod de preparare

    Galbenusurile cu untul, zaharul, sarea si cacaua se freaca bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne de doua ori. Se adauga alternativ cu laptele la prima compozitie. Se pun apoi alunele macinate si la sfirsit albusurile spuma. Compozitia se toarna intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace intii la foc potrivit si spre sfirsit la foc mic, 45-50 minute. Dupa ce se raceste, se taie prin mijloc si se unge cu gem.
    Mentiuni

    Timp de preparare: 1h 25′
    Complexitate: medie

  7. PUSA says:

    1/2 kg nuci macinate BACLAVA CU LAMAIE
    1 pachet foi placinta
    ulei
    zahar
    zahar vanilat
    o lamaie
    Mod de preparare

    Se unge tava de aragaz cu ulei. Se asaza prima foaie de placinta si se presara cu nuca macinata. Se asaza a doua foaie de placinta, se unge cu putin ulei si din nou se presara nuca macinata. Se pune urmatoarea foaie, se unge cu ulei si la fel se presara nuca si tot asa. Deasupra va ramine ultima foaie. Asa crude cum sunt, se taie in patrate foile din tava si se pun la cuptor 25 minute.
    Se prepara siropul: se fierb intr-o oala 3 pahare de apa, 3 pahare de zahar si 2 plicuri zahar vanilat. Se stoarce o lamaie, dupa ce s-a stins focul. Dupa cele 25 min. de copt baclavaua, se insiropeaza cu siropul. La inceput o sa sfirie, dar asa trebuie. Cu focul stins, se pune din nou in cuptor 15 min. ca sa intre siropul in ea.
    Mentiuni

    Timp de preparare: 1h
    Complexitate: medie

    Reteta contine: nuci , foi de placinta , ulei , zahar vanilat , lamaie

    Alte retete culinare
    Fursecuri dietetice cu tarate
    Categorie: Retete Fursecuri
    Pentru inceput amesteci ingredientele uscate. Margarina, la
    Sos de arahide
    Categorie: Retete Alte prajituri
    50 g zahar se pun intr-o cratita cu doua linguri de apa si se asaza
    Bulgarasi de zapada
    Categorie: Retete Alte prajituri
    Laptele se fierbe cu vanilia si cu coaja de portocala. Intre timp se
    Chec cu kiwi
    Categorie: Retete Chec
    Ouale se separa, albusurile se bat spuma, iar untul cu zaharul si
    Uscatele cu nuca
    Categorie: Retete Alte prajituri
    Freaca margarina cu vanilia si zaharul pudra Adauga nuca,
    Tort Diplomat
    Categorie: Retete Tort
    Se amesteca crema mascarpone cu zaharul,smantana si vanilia in care
    Retete noi de prajituri
    1. Bavareza de capsuni Retete Alte prajituri
    2. Bulgarasi de zapada Retete Alte prajituri
    3. Budinca cu branza Retete Branza
    4. Papanasi cu cascaval Retete Papanasi
    5. Coltunasi cu branza de vaci Retete Branza
    6. Clatite cu branza de vaci Retete Clatite
    7. Briose cu visine Retete Alte prajituri
    8. Prajitura cu biscuiti, gem si frisca Retete Alte prajituri

    Cele mai accesate prajituri
    Nume reteta Nr. Accesari
    1. Prajitura usoara 23381
    2. Prajitura Kati 13732
    3. Gogosi la minut 12189
    4. Gogosi rapide cu lingura 12123
    5. Eclere 12111
    6. Prajitura economica 11591
    7. Chec minunat 10882
    8. Ecler cu ciocolata 10830
    9. Prajitura cu iaurt 10156
    10. Bilute de biscuiti 9835

  8. diana says:

    250g unt
    150g zahar
    3 galbenusuri
    400g faina
    2=3 linguri cacao
    1 praf de copt
    esenta de rom

    1 albus de ou
    50 g zahar pudra
    50 g cocos
    1 esenta vanilie

    100g ciocolata
    2-3 linguri frisca sau lapte

    untul, zaharul si galbenusurile si cacao se framanta bine apoi se adauga faina si praful de copt.
    la nevoie se mai adauga faina cat se rezulte un aluat ce nu lipeste, dar nu prea tare.
    se da la rece 30 minute.
    se intinde o foaie subtire de 1/2 cm, se decupeaza fursecurile si se pun in tava pe hartie de copt si se coc 15 minute.

    pt umplut fursecurile am batut spuma 1 albus de ou, am pus zaharul pudra, cocosul si esenta de vanilie.
    pt glazura se topeste ciocolata cu frisca.

Leave a Reply