|

Concurs CampingGrill.ro / Surprize la gratar (15-20)

PULPE LA GRATAR MARINATE IN VIN CU USTUROI – Andreea Haiducu

Pulpele de pui dezosate in combinatie cu marinata gustoasa din vin si usturoi reprezinta felul principal la un gratar intre prieteni.   Ingredientele de care avem nevoie:                                    8 pulpe de pui dezosate   8 catei de usturoi    400 ml vin alb aromat

2 lingurite de boia de ardei dulce        sare, piper.       Pulpele dezosate se spala bine si se zvanta apoi cu ajutorul unui servet de hartie.
Intr-un castron se face o marinata din usturoiul zdrobit, sare, piper, vin si boiaua de ardei dulce.     Se pun pulpele in aceasta marinata, se intorc pe toate partile si se lasa apoi asa timp de o ora                       Se incinge bine gratarul si se aseaza pulpele de pui, scurse de marinata.               Dupa ce s-au rumenit se asaza pe un platou mare iar restul de marinata se pune langa platou, intr-un bol mic.Deasupra fiecarei pulpe se presara verdeata.

PASTRAV IN FRUNZE DE HREAN – Ancuta MIhaela Maxim

Ingrediente pentru 4 persoane:
4 pastravi de marime medie
8-10 frunze de hrean
1 kg de cartofi
20 gr unt
o legatura de patrunjel
sare si piper
Mod de preparare:
Se curata pestele , se condimenteaza si se infasoara in frunzele de hrean in totalitate. Se pune pe gratar si se lasa pana incepe frunza sa se arda, apoi se intoarce si pe cealalta parte.
Cartofii se curata se taie cuburi se pun la fiert cu sare. Cand sunt fierti se aseaza pe farfurii, se aduga cam 5 grame de unt si putin patrunjel verde tocat marunt.Pe aceiasi farfurie langa cartofi se aseaza si pestele de pe gratar. Se decojesc frunzele de pe peste si se serveste cu mujdei de usturoi!

IEPURE LA GRATAR – Ion Stanciu
Locuiesc langa Rucar (Piatra Craiului, valea Dambovitei) si, intr-o zi, pisica mea Stafi a venit , din padure, cu un iepuras in gura(e real!).Am certat-o ,dar instincul nu poate fi educat si in consecinta am procedat astfel:am pregatit iepurele(curatat ,spalat,etc) si l-am pus la fript pe gratar, dupa ce s-a rumenit frumos l-am portionat si i-am servit pe Stafi si pe cainele meu Bandit.Fara exagerare:mi-au multumit,in felul lor!Repet :e reala intamplarea, chiar daca pare cam  ciudata.
PUI CU CIUPERCI LA GRATAR – Mariana Cristina Munteanu
Ingrediente
carne de pui (piept, pulpe, aripioare), ciuperci, sare.
Mod de preparare
Ciupercile se spala si se curata de pielita, carnea de pui se transeaza pentru gratar, se sareaza si se condimenteaza dupa preferinta. Pe gratarul incins se pune carnea la fript iar dupa cateva minute se pun si ciupercile presarate cu sare. Atat carnea cat si ciupercile se frig pe ambele parti pana capata culoarea dorita.
Mod de servire
Se serveste cald cu salata asorata de legume.
PUI CU CIUPERCI SI LEGUME – Violeta Cioban
Noi folosim mult gratarul..este mai rapid si se pare mai gustos daca vrei sa obtii ceva savuros..deci ce ziceti de:
niste ciuperci mari si proaspete  tinute vreo 10 minute in vin  unmplute cu piciorusele de la ciuperci + brinza  prospata + marar +sare +praf de chimen linga niste ardei capia rosii pusi pe gratar si cu felii de piersici si bineinteles bucati de carne de pui care au fost initial tinute baremi 2 ore in frigider  intr-un amestec de ulei +usturoi +curry +sare+cimbru sau rozmarin ca apoi sa fie scaldate  in vin dulce
-daca aveti puteti sa completati masa cu rosii pe gratar din care apoi sa faceti un sos dulce cu niste felii de cartofi unsi in prealabil cu un sos de pesto sau chili ..heiiii..si sa vezi bairam..

Mai multe informatii despre gratarele Enders, dar si despre gratarul american cu afumatoare Big Green Egg, incalzitoarele de terasa, articole de camping, lazi frigorifice si diverse accesorii la CampingGrill.ro. Comenzi: 0728 TERASA (83 72 72).

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply