|

CONCURS Carti de prajituri cu forme / Primele 8 retete!

RADU FLORE – Foi cu miere

Timp de preparare:
1 h
Ingrediente:
foi: 2 oua, 100 gr. ulei,100 gr. miere de albine, 100 gr. zahar, faina , o lingurita amoniac.
crema: 800 gr smintina, 3 cani nuci macinate, o cana de zahar, esenta rom
Mod de preparare: Foile: se amesteca toate ingredientele, dupa care aluatul rezultat se imparte in trei parti. Se fac trei foi care se coc pe fundul tavii ninse cu faina. Foile se tin la cuptor 5-10 min, fara sa se rumeneasca deasupra.
Crema: smintana se bate cu zaharul, pina se obtine frisca, se amesteca cu nuca macinata si esenta de rom.
Se serveste a doua zi, pudrata cu zahar sau glazurata cu ciocolata alba si fulgi de ciocolata.
IORDANA GEORGESCU – Biscuiti cu sirop de ciocolata
O reteta de prajituri pe care o fac des este inventata de mine,si anume:prajitura cu biscuiti-intr-o tava se pune un strat de biscuiti dati in prealabil prin cacao sau un sirop de ciocolata,apoi se la sa sa se scurga un pic si se pun in tava.Deasupra se adauga crema de ciocolata,apoi iar un strat de biscuiti,un strat peste de crema de vanilie,un strat de biscuiti se se incheie cu inca un strat de crema de ciocolata.Deasupra se rade niste ciocolata si se presara alune.Se tine la frigider sau intr-un loc racoros cateva ore si este gata.
PUSA CHIROIU – Dulce rapid
Iei 5 oua, 5 linguri de faina ,5  linguri de zahar,  1 praf de copt,  1 zahar vanilat , 2 linguri de  cacao, bati albusurile separat  spuma ,  adaugi  galbenusurile, amesteci faina de jos in sus  si pui la cuptor  30 min. Simplu, nu?

MIHAELA HUTU – Sira de caprioara
Se fac doua checuri, unul alb si unul negru.
Se pregatesc doua plicuri de budinca de vanilie dupa indicatiile de pe plic, insa la final se adauga si 3 linguri de faina(cu strecuratoarea) amestecand incontinuu ca sa nu se faca cocoloase. Apoi se lasa sa se raceasca bine.
Separat se freaca bine cu mixerul un pachet de margarina pentru prajituri ( sau unt ) moale cu o cana de zahar pudra. Peste aceasta compozitie se adauga cate putin din budinca racita.
Cu aceasta crema se umplu checurile astfel:
se taie checurile felii si se umplu cu crema, alternand culorile, o felie alba+crema+o felie neagra+crema. Se acopera si pe deasupra cu crema si se presara apoi multa nuca de cocos.
Se tine la frigider 24 de ore.
Prajitura se va taia pe diagonala.
Arata super si este foarte gustoasa.
BARBARA DAESCU – Fursecuri cu dulceata
Ingrediente

  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurade apa
  • 120 ml ulei
  • 120 g zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 300 g faina
  • dulceata de caise
  • 150gr nuca de cocos

Se amesteca foarte bine cu mixerul ouale cu lingura de apa, zaharul si vanilia. Se adauga treptat uleiul mixand in continuare.La sfarsit se pune faina.Trebuie sa rezulte un aluat nici tare nici moale, astfel incat sa se poata modela.

Cu mainile unse cu putin ulei se modeleaza bilute  si se aseaza in tava pe hartie de copt la distanta una de alta intrucat cresc la copt.

Se coc in cuptor preincalzit la 170 – 180 grade cca. 5-6 min.

Fursecurile nu trebuie sa se rumeneasca, ci sa fie palide, albicioase si putin crapate deasupra. Dupa ce se racesc fursecurile se trec prin dulceata incalzita si apoi prin nuca de cocos.

Sunt foarte bune a doua zi, dupa ce se inmoaie de la dulceata.

MIHAELA PATRASCU – Mini Ecleruri

Poate parea complicat, dar nu este. Aluatul: 2 cani de apa + 1 cana ulei si un praf de sare,  se pun la fiert. Cand da in clocot, se ia de pe foc si se pun 2 cani de faina.Se pune din nou pe marginea focului si se amesteca vartos pana ce aluatul devine oparit, adica pana ce se dezlipeste de pe marginea vasului. Se ia de pe foc si cand aluatul se racoreste putin, se adauga 3 oua intregi, unul cate unul, amestecand continuu.Din aceasta compozitie se pun pe tava gogosele, asezand la distanta una de alta gramajoare cu lingurita. Se coc la foc mic, si se cresteaza pe jumatate cu cutitul. Se umplu cu crema simpla de vanilie,( din budinca + unt), sau cu orice fel de alte creme dupa preferinta. Se pot glazura cu topping de ciocolata, se orneaza cu frisca sau se pudreaza cu zahar vanilat. Sunt deosebit de aspectuoase, sunt foarte economice si nu sunt deloc greu de facut!

SANDA MAXIM – Biscuiti crocanti

Ingrediente: 600 g faina, 150 ml ulei, 2 oua, 100 ml lapte, 200 g zahar, coaja de la 1/2 lamaie,  1 lingurita praf de copt, un varf de lingurita de sare.

Mod de preparare: Intr-un castron se amesteca ouale intregi cu zaharul, sarea si coaja de lamaie, se adauga treptat uleiul in fir subtire ca la maioneza amestecand mereu cu lingura apoi laptele si la urma faina cu praful de copt si se amesteca totul foarte bine. Se ia cate o bucata din compozitie, se intinde cu sucitorul apoi se taie cu diferite forme de biscuiti trecute mereu prin faina ca sa nu se lipeasca aluatul de ele. Cu lama cutitului trecuta prin faina se ridica figurile si se aseaza in tava pentru copt. Se coc la foc mediu pana se rumenesc usor. Daca copiii doresc se servesc cu zahar pudra deasupra.

PAUL LINCA – Prajiturica mirifica

-110g unt
-140g biscuiti dulci macinati ca pesmetul (petit beurre, buni )  -65g nuca cocos  -170g fulgi cioco  -100g nuca bucati(nu macinate)  -400g lapte condensat

o Se topeste untul intr-o tavita de cam 20x20cm
o Se pun ingredientele conform ordini din reteta
o Se da la cuptor o juma de ora foc moderat
o S-a racit, s-a taiat, s-a papat

Parerea mea

O Merge cu frisca deasupra sau ciocolata topita la misto
O Si un pic de coaja de lamaie in lapte si rom

Simplu nu? Incercati ca e mirifica…

Pentru a obtine prezentari deopotriva aspectuoase si amuzante, puteti folosi formele anexate cartii PRAJITURI FESTIVEwww.diverta.net!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply