|

Continua surprizele la gratar!(37-40) /CONCURS CampingGrill.ro

SCRUMBIE LA GRATAR CU CIUPERCUTE – Mihaela Dumitrana

Ingrediente necesare:
- scrumbie de Dunare
- sare
- piper
-busuioc
-ciupercute
- morcovi
-ceapa
-branza

Mod de preparare:
Se spala pestele bine, se cresteaza, se da cu sare si piper, iar in interior se presara putin busuioc uscat. Se prajeste pe gratar.
Ciupercutele se curata de pielita, iar piciorusele lor se toaca marunt si se calesc impreuna cu morcov si ceapa tocate fin. Cu aceasta compozitie se umplu ciupercile, se rade putina branza tare si se dau la cuptor.

Scrumbia se serveste impreuna cu ciupercutele si un vin buuuuunnn.

BURETI CIOBANESTI – Sorin Apalaghie

Ingrediente

1 farfurie adanca cu bureti sau alte ciuperci de padure
100 g slanina afumata
200 g branza de burduf.

Modul de preparare a retetei:
Buretii sau ciupercile curatate se spala in mai multe ape si se lasa putin sa se scurga. In fiecare palarie de ciuperca se pune putina slanina afumata taiata marunt si putina branza. Se frig pe un jeratic mai putin incins. Se servesc cu mamaliga.

CIUPERCI CU CASCAVAL LA GRATAR – Florentina Oprisan

Ingrediente:
- ciuperci mari
- cascaval
- sare
- piper (opțional).

Ciupercile se curață de codițe și se spală bine. După ce se scurg de apă, căciulițele de ciuperci se așează pe gratar si în interiorul lor vom pune bucățele de cașcaval și vom presăra sare, iar codițele le vom săra și le vom  pune pe grătar. După 5 minute maxim ciupercile sunt gata să fie savurate. Le vom lua de pe grătar și vom reconstrui ciuperca înfigând piciorușul în cașcavalul moale din caciuliță. Dacă dorim putem presăra și piper.
O rețetă delicioasă și simplă care cere musai o bere rece!

SARAMURA DE PASTRAVI – Angela Bors

Ingrediente:
-2 pastravi eviscerati
-1 ceapa taiata solzisori marunt
-1 rosie curatata de coaja si taiata cubulete
-1 ardei gras verde si unul rosu taiati cubulete
-1ardei iute
-sare
-piper
-2-3 linguri pasta de tomate
Preparare:
1.Pastravul se spala se usuca cu un prosop de hartie,se pune sare,piper macinat se prajeste intr-o tigaie gen grill bine incinsa fara ulei.(asta pina se castiga gratarul!!!)
2.Intr-o cratita mai mica se pune putin ulei de masline,ceapa,ardei,se calesc cca 3 minute,sa adauga apa(300ml)rosia si pasta de tomate ,se acopera si se lasa la foc mic 35de minute.
3.Pastravul se ia de pe grill,se toarna saramura.
Se serveste alaturi de o mamaliguta pripita,cu cateva ciuperci champignon gratinate si cu putin patrunjel verde deasupra.
E o mancare usoara de vara foarte apreciata de familia mea.

Mai multe informatii despre gratarele Enders, dar si despre gratarul american cu afumatoare Big Green Egg, incalzitoarele de terasa, articole de camping, lazi frigorifice si diverse accesorii la CampingGrill.ro. Comenzi: 0728 TERASA (83 72 72).

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply