|

Culoarea toamnei in paharul de vin /3 Vinuri de la Cramele Halewood

În această toamnă, culoarea potrivită pentru paharele de vin este roşu. Pentru a fi în tendinţe, Cramele Halewood vă recomandă trei vinuri din gama Prahova Valley Reserve: Cabernet Sauvignon, Merlot şi Pinot Noir.

Prahova Valley Reserve Cabernet Sauvignon este un vin roşu sec, sobru şi cu o vizibilă tentă de nobleţe. Acesta este de un rubiniu scânteietor şi degajă arome de tutun, piper verde şi stejar rumenit. Vinificarea acestuia s-a făcut cu mare atenţie, permiţând extragerea şi conservarea aromelor primare.

Se recomandă a fi servit cu grătar, pulpă de miel înnobilată cu cimbru, paste sau brânzeturi.

Prahova Valley Reserve Merlot – un vin roşu sec, viguros şi echilibrat, care degajă arome de prune uscate şi cireşe negre, iar notele de condimente sunt completate de tanini fini. Acest vin este lăsat la maturat în baricuri de stejar o perioadă de 4 luni şi se lasă la învechit în sticlă peste 6 luni.

Se serveşte cu carne de vită, porc sau miel la grătar, legume gratinate sau brânzeturi.

Prahova Valley Pinot Noir este un vin sec, de culoare roşu rubiniu deschis, care întruneşte toate caracteristicile de soi (delicateţe şi catifelare) şi degajă arome de fructe de pădure (zmeură şi mure).

Prahova Valley Pinot Noir 2008 are note fine de vanilie, oferite de baricul de stejar, taninii de bună calitate evidenţiindu-se la final. Se serveşte alături de preparate din carne roşie, placintă cu carne sau brânzeturi.

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply