|

Disaronno, Chic in a Bottle

Gustul placut si sofisticat  DISARONNO este legat de una dintre cele mai romantice si creative perioade din istoria Italiei – Renasterea.

In 1525, artistul Bernardino Luini, discipol talentat al lui Leonardo da Vinci – a fost comisionat ca sa picteze fresca  ,,Madonna of the Miracles in Saronno’’  (Madonna dei Miracoli in Saronno, unde fresca poate fi admirata si in zilele noastre). Pentru a o reda pe Madonna, artistul si-a ales ca muza o frumoasa hangita din localitate.

Pentru a-si expima gratitudinea, hangita (al carui nume nu il cunoastem) i-a pregatit lui Luini o bautura speciala – un liqueur cu ambra, aromat si delicat.

Iata cum s-a nascut legenda DISARONNO : dintr-un  un simplu gest de multumire si combinatia handmade unica a unor ingrediente secrete.

Originile

In 1600, multe familii obisnuiau sa-si distileze liqueur-urile proprii, ca digestive si medicamente pentru a se proteja de diverse maladii.  Reina se numara printre aceste familii iar Giovanni Reina a descopeit vechea reteta a hangitei din Sarono.

Reteta a trecut apoi din generatie in generatie, pastrandu-se formula secreta, pana in primii ani ai secolului XX, cand Domenico Reina a decis sa deschida un magazin si un atelier chiar langa terminalul liniei de tren din Milano, care a fost denumit ,,Domenico Reina Coloniali”.

Evolutia brandului

In 1947 a fost fondata  I.L.L.V.A. ( Industria, Lombarda, Liquori, Vini & Affini), ca urmare a succesului repurtat de comertul artizanilor.

Primul succes obtinut de  Disaronno a venit in anii ’60, un boom international inceput in Europa si apoi urmat de U.S., unde publicul a indragit imediat gustul liqueur-ului made in Italy.

Anii ’70 si inceputul anilor ’80 au insemnat o transformare completa de imagine: liqueur-ul a fost prezentat si promovat in multe tari cu culturi diferite si a fost adoptat de catre consumatorii din toata lumea. A fost firesc ca descendentii familiei Reina sa contacteze distribuitori la nivel mondial si sa imbratiseze o strategie internationala de promovare a bauturii. Iar rezultatele au venit imediat: publicului i-a placut produsul peste asteptari iar ILLVA a inceput sa-si consolideze succesul si prezenta la nivel international.

Disaronno astazi

Cu capacul sau distinctiv si forma patrata a sticlei create de celebrii artizani din Murano, DISARONNO este in acest moment ,,the world’s favorite Italian liqueur”, apreciat in peste 160 de tari din lume.

Inca preparat dupa reteta hangitei, al carei secret a fost ,,vanat’’ de-a lungul timpului, gustul placut, distinctiv si inimitabil  DISARONNO il transforma in liqueur-ul  perfect pentru orice ocazie: versatilitatea sa high-class este confirmata de cocktailurile si long drinks-urile preparate in retete internationale. Gustul sau unic poate fi regasit si in varianta simpla sau on the rocks.

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply