|

Inca 3 surprize la gratar (44-46) / Concurs CampingGrill.ro

FRIGARUI DIN PIEPT DE PUI – Diana Orasanu

Urmatoarele legume se taie in bucati pentru ca mai apoi sa fie infipte pe batul de frigaruie:
argei gras (rosu si sau verde)
vanata
ciuperci
rosii
dovlecel

Pe langa acestea, se adauga si bucati din piept de pui care pot fi marintate cu condimente cu cateva ore inainte, depinde de gustul fiecaruia.  Se dau cu sare si se pun pe gatar pentru coacerea frigaruilor din piept de pui.

Pofta buna la asa frigarui sanatoase si delicioase!

PUI CU CIMBRU LA GRATAR – Laura Muresan

Ingrediente:
4 pulpe de pui, 2-3 linguri de cimbru tocat sau uscat, 3-4 căţei de usturoi, 3 linguri de ulei de măsline, o lingură de sare, zeama de la o lămâie.
Mod de preparare:
Se prepară marinata astfel: într-un bol se toarnă uleiul, zeama de la lămâie, cimbrul, usturoiul pisat şi sarea.Se amestecă toate ingredientele.Se spală pulpele de pui şi se introduc în marinată, astfel încât să fie cât mai mult acoperite de aceasta. Se acoperă cu o folie de aluminiu sau cu un capac şi se lasă 4 ore la frăgezit, în frigider.Se încinge cuptorul. De preferat să se folosească un grătar sau grill.
Cei care aveţi aragaze mai noi, se aprinde focul în partea superioară a cuptorului, se pune o tavă sub pulpe pentru a nu se murdări şi pentru a nu se arde sosul ce se scurge de pe pulpe. Atenţie! Nu se foloseşte focul din partea de jos a cuptorului. Această reţetă este şi mai gustoasă dacă este preparată pe grătar, la o ieşire în aer liber.Se lasă la prăjit aproximativ 30 minute, 15 minute pe fiecare parte.Se servesc calde cu garnitură de cartofi prăjiţi şi salată turcească geagic sau sos grecesc tzatziki.

COASTE DE PORC LA GRATAR – Oana

Pentru a prepara aceste delicoase coaste avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
2.5 kg coaste de porc
3 cm bucata ghimbir tocat
2 cepe tocate si procesate cu un blender pana se fac pireu
8 catei de usturoi tocati
1 cana sos iute de ardei rosu
1 lingura de miere
2 linguri sos soia
3 linguri ulei de susan
1 lingurita piper negru.

Indicatii:
Daca coastele nu sunt separate, faceti asta taind carnea dintre oase. Se asaza apoi intr-o oala mare.
Se amesteca toate celelalte ingrediente intr-un castron ca sa se obtina o mixtura omogena. Se toarna amestecul peste coastele de porc, se acopera si se lasa la marinat, in frigider, cca. 5-6 ore (preferabil peste noapte).
Se prajesc coastele , pe gratar, la foc mediu, cca 8-10 min pe fiecare parte.

O reteta simpla, insa absolut delicioasa!
V-am atasat de asemenea si ceva poze cu aceste costite la gratar cu miere, cum ne place noua sa le numim.

Mai multe informatii despre gratarele Enders, dar si despre gratarul american cu afumatoare Big Green Egg, incalzitoarele de terasa, articole de camping, lazi frigorifice si diverse accesorii la CampingGrill.ro. Comenzi: 0728 TERASA (83 72 72).

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply