|

Noul CONCURS CampingGrill.ro/SURPRIZE LA GRATAR: Pui cu ciuperci, Cotlete “cu buzunare”, Saramura de peste

PUI CU CIUPERCI LA GRATAR – Laura Muresan

Ingrediente

carne de pui (piept, pulpe, aripioare), ciuperci, sare.

Mod de preparare

Ciupercile se spala si se curata de pielita, carnea de pui se transeaza pentru gratar, se sareaza si se condimenteaza dupa preferinta. Pe gratarul incins se pune carnea la fript iar dupa cateva minute se pun si ciupercile presarate cu sare. Atat carnea cat si ciupercile se frig pe ambele parti pana capata  culoarea dorita.Poftă bună şi spor la treabă.

COTLETE-SURPRIZA LA GRATAR – Gelu Ursan

Ingrediente:3 cotlete de porc,sare,piper,ierburi aromate de Provence,boia de ardei afumat,o lingura de mustar cu hrean,3 felii de kaizer afumat(sau costita afumata ,fara os),cateva rondele de rosie,cateva felii subtiri de cascaval sau branza topita,cateva scobitori,2 catei de usturoi,feliati subtire,pe lung
pentru frigaruile de legume:cateva bete de bambus(tinute putin in apa )ciupercute proaspete,un ardei gras rosu,un ardei gras galben,cate rosii prunisoare,cateva capatani de arpagic(sau ceapa foarte mica),un strop de ulei de masline,sare,piper,ierburi aromate de Provence.
Preparare:
1.Cotletele spalate si zvantate se taie pe lung,fara a perfora de tot pielea din capatul si marginile cotletului,niste taieturi,tip portofel,cam 3 astfel de taieturi.Se sareaza si se condimenteaza cu piper,ierburi aromate de la Provence,boia de ardei afumat,apoi se unge fiecare buzunar cu mustar picant din hrean.In buzunarul din mijlocul cotletului (dupa condimentare si ungere cu mustar)se baga o felie de caizer si de o parte si alta,felii subtirir de usturoi.In buzunarele laterale acestuia se baga cate o rondea subtire de rosie si cate o felie de cascaval sau branza topita feliata.Se prinde cu grija cu 2-3 scobitori.
2.Ciupercile se curata de pielita,celor mari se indeparteaza piciorusele apoi se spala,se scurg bine,se stropesc cu putin ulei de masline,se condimenteaza cu sare,piper si ierburi aromate,se lasa cam 30 de minute,la rece ,sa se aromatizeze bine apoi se infig pe betele ude de bambus alternend cu felii de ardei,jumatati de rosii prunisoare si arpagic curatat.
Cotletele -surpriza si frigaruile de legume ,se fig pe gratarul incins de carbuni,rumenindu-se frumos pe toate fetele(atentie ,a nu se arde!).La cotletele calde,inainte de servire ,se indeparteaza scobitorile.
Pofta buna!

SARAMURA DE PESTE – SURPRIZA PLACUTA A GRATARULUI – Gelu Ursan

Ingrediente:1,5-2 kg peste proaspat(eu am avut caras si platica si o stiuca mai mare,feliata,peste proaspat de Dunare),3-4 rosii mari,100 ml suc de rosii cu ardei(facut in casa)7-8 catei de usturoi, sare, piper,cimbru,un ardei iute,patrunjel verde
Preparare:
1.Pestele se curata de intestine,de solzi(pe cai mici ,daca dorim ,ii putem lasa cu tot cu solzi),se cresteaza in partea de sus unde carnea este mai groasa,se spala,se scurge bine si se indulceste cu un praf de sare grunjoasa.Dupa ce au stat ceva timp la sare(cateva minute sau se poate indulci cu sare de seara pentru a doua zi),se frig pe gratarul cu carbuni,pe ambele parti,alaturi de rosii.Cu dosul lamei unui cutit se razuie arsura care ramane,dupa coacere.
2.Rosiile coapte,se curata de coaja,apoi se toaca si se fierb cu sucul,sare si piper,adaugandu-se si putina apa.Dupa cateva clocote, se adauga si usturoiul zdrobit,praful de cimbru si dupa ce oprim focul,patrunjelul tocat fin si ardeiul iute,taiat pe lung ,in patru.
Aceasta zeama se toarna, fierbinte,peste pestele copt,apoi se acopera cu un capac,cateva minute,pentru o aromatizare perfecta.Se poate servi cu mamaliguta.
Pofta buna!

Mai multe informatii despre gratarele Enders, dar si despre gratarul american cu afumatoare Big Green Egg, incalzitoarele de terasa, articole de camping, lazi frigorifice si diverse accesorii la CampingGrill.ro. Comenzi: 0728 TERASA (83 72 72).

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply