|

O cina la Berlin a bucatarului indragostit / Powered by Philips

Daca vrei sa mananci in stil tipic berlinez, trebuie sa mergi pe Alte Potsdamer Strasse, la restaurantul Mommseneck, supranumit si “Casa celor 100 de beri” (www.mommseneck.de). A fost si anul trecut, cu Eddie Tone de la FHM, acum – tot invitat de Philips, am mers cu cativa bloggeri si ziaristi de seama: Bogdan Petre, Alex Radescu, Gabriel Barliga, Ana Oprea si Cristina Bazavan, sub directa coordonare a Monei Dadu. Am dus tot acest grup la Mommseneck, unde am mancat …istorie. Ma rog, istorie culinara, care incepe neaparat cu varza murata (Sauerkraut) si cartofi, fara a  ocoli deliciile carnii de porc si, mai ales, vesela companie a sticlelor de bere. Aici, au bere chiar din toata lumea. Exista si din Ghana (fetele au baut Dju Dju Mango) sau din Sri Lanka (Gabi s-a aruncat la un Tiger Stout). Alex s-a lasat pacalit de un Delirium Tremens belgiana (doar ambalajul de ea!), ia eu cu Bogdan am savurat bere alba picanta Erdinger. De mancat, s-au mancat de toate. Nu putea lipsi Eisbein, emblematicul genunchi de porc cu varza murata si fasole, mancarea definitorie a berlinezilor. Cum eu am testat-o anul trecut, am preferat o tigaita picanta, specialitatea casei, cu friptura de porc cu sos alb, ciuperci si cartofi la cuptor. (Cartofi cu rozmarin, mustind de ulei – insa voi reveni cu inovatorul Airfryer de la Philips, in care cartofii prajiti  si nu numai se fac sanatos, fara nici un pic de ulei!). Am incununat micul festin cu ceea ce meniul numea “compot de fructe de padure”, insa, in realitate, era o varianta mai consistenta pentru “zuppa inglese”, adica o salata de fructe mici de padure cu sos dulce si frisca. …O seara minunata, chiar daca tanarul chelner ne-a luat de rusi sau bulgari! I-am replicat “Nu-i asa ca esti est-german?”. Era.

Foto:Bogdan Petre, imidoresc.ro

.

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

7 Responses for “O cina la Berlin a bucatarului indragostit / Powered by Philips”

 1. Adriana Parissi says:

  Nu zau, Delirum tremensis nu e buna? Eu am ocolit-o intentionat pt ca mi s-a spus ca e foarte tare, dar m-ai facut curioasa. Ia sa vizitez eu establishment-ul belgian, ca tot e vineri, sa o degustez… au atit de multe soiuri de bere… cind merg acolo iau bere cu … zmeura… :)

 2. Bucatarescu says:

  E doar tare, in rest nu ni s-a parut deloc spectaculoasa, mai degraba o gaselnita de pr! La fel, Satan, Belzebuth & Co.

 3. Bucatarescu says:

  Am uitat sa spun ca s-a mai mancat o musaca vegetariana si s-a mai baut Floris Passion, o bere cu gust de …mere! De gustibus!

 4. Alice says:

  Bere alba?! Nu stiam ca exista asa ceva, cit e de picanta?

 5. Bucatarescu says:

  Adevarul e ca nu e foarte picanta! Iar “alba” inseamna o bere de culoare obisnuita, opusa berii “negre”, care e mai inchisa la culoare.

 6. Alice says:

  Ei, asa mai vii de-acasa! Ma gindeam ca, daca stingeati “tigaita picanta” berlineza tot cu bere picanta, erati intr-un cerc gastronomic teribil de vicios!

 7. Bucatarescu says:

  Oricum, tot insuportabil de gustos a fost! Va doresc sa incercati aceasta senzatie!

Leave a Reply