|

Reteta de weekend: Friptura de vita cu ceapa /Bucate amestecate …de CATALINA MATEI

Este una dintre improvizatiile de moment… desi imi place sa petrec mult timp in bucatarie, sa nu ma grabesc si sa gatesc dupa cum imi pofteste inima. Dar nu intotdeauna am in frigider toate ingredientele necesare si nici macar prieteni care sa ma anunte cu 24 de ore inainte ca vin in vizita. Asa ca ma trezesc de multe ori cu ei… la usa, dupa ce ma suna cu jumatate de ora inainte sa-mi spuna ca sosesc! Noroc ca am un supermarket deschis non-stop la coltul blocului. Deh, avantajele capitalismului! Aseara, am fost intr-o astfel de situatie… Asa ca am dat o fuga la magazin, de unde am cumparat o jumatate de kg de muschi de vita si sare de mare – mi se terminase stocul. Am taiat carnea in felii de 1 cm, am uns-o pe ambele parti cu ulei de masline, am condimentat-o cu sare de mare si piper verde, proaspat macinat, iar apoi am lasat-o la frigider cam o jumatate de ora. Dupa ce s-a fezandat bine, am incis intr-o tigaie de teflon un pic de ulei de masline si am pus feliile de vita la prajit, timp de 2 minute, pe ambele parti, la foc iute. Dupa aceea, am dat focul foarte incet, am acoperit cu un capac si am lasat carnea la foc inca 10 minute. Intre timp, am curatat o ceapa alba potrivita si doua-trei ciuperci mai marisoare (merg si cele la conserva, insa le prefer pe cele proaspete) si le-am taiat solzisori. Intr-o alta tigaie, tot in ulei de masline, cam o lingura, am pus ceapa la prajit. Cand aceasta a inceput sa se inmoaie, am adaugat 3 catei de usturoi zdrobiti si o jumatate de lingurita de boia dulce, am amestecat bine, iar apoi am adaugat si ciupercile. Am presarat un pic de sare si un praf de piper negru si le-am lasat la foc mic inca 6-7 minute. Totul a fost gata exact cand prietenii au sunat la usa! Ca-n reclame… doar ca ei au aranjat masa, in timp ce eu puneam in farfurii cate o portie de friptura, cu o lingura de ceapa si ciuperci prajite, dar si cateva rosii cherry taiate pe jumatate si cu busuioc uscat, presarat pe deasupra. E lesne de inteles ca totul a mers cu un pahar de Feteasca neagra!

CATALINA MATEI este jurnalist, o pasionata creatoare si colectionara de retete culinare!

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply