|

Retete cu branza pentru CONCURSUL APETITO (1-11)

Paine prajita cu ciuperci si Super Cremo – Elena Angheluta

2 felii paine  prajita
2 ciupercute facute la gratar
dovlecel facut pe gratar
sare,piper si patrunjel pentru decor
si bine inteles Apetito super cremo
si  un  strop  de ulei  de  masline

Tartine cu crema de branza Apetito – Luminita Diaconu

Raspund si eu acestui concurs minunat in speranta ca voi castiga un pemiu.Produsele Apetito sunt pe gustul si ca gust si ca ….pret!
Ultima data cand am avut musafiri,am servit crema de branza Apetito (125g) cu ..marar si ceapa tocata fin.
Am uns niste tartine …..de nu mai aveam branza ,la cat s-a mancat.
…Lucrurile simple aduc de multe ori satisfactii mari!

Tartine Apetito cu somon – Marinela-Gina Gheorghita

Ingrediente:
- 150 g somon afumat,

- 250 g crema de branza Apetito cu somon.

- 1 castravete mare in folie (mai gros)

- zeama de lamaie

- marar

Mod de preparare

Se mixeaza somonul cu un mixer cu picior vertical, apoi se adauga crema de branza Apetito cu somon.si se continua mixarea usor pana la omogenizare. Se adauga marar proaspat tocat la final. Daca este prea moale compozitia se da putin la frigider sa se mai intareasca. Castravetele se spala ,se taie rondele de aproximativ 1/2 cm care se intind pe un platou.

Compozitia  din somon si crema de branza Apetito cu somon se pune  intr-un pos cu sprit si se orneaza rondelele de castraveti (sub care eu am pus si banuti de paine cu cereale taiati cu o forma de prajituri rotunda).Deasupra se formeaza un trandafiras din fasii subtiri de somon. Stoarcem zeama de lamaie peste tartine si gata, aperitivul se poate servi!Pentru un aspect mai placut se poate orna si cu cate un fir de marar.

La fel de bine se poate pune crema de branza Apetito cu somon pe feliile de castravete peste care se aseaza fisii subtiri de somon rulate ca un melc.

Se serveste in ~1ora de la ornare (pentru ca, de la crema de branza, castravetele se inmoaie).

Macaroane cu branza topita Apetito – Laura Muresan

Sunt o participantă veche la concursurile dvs. şi m-am gândit să-mi încerc din nou norocul. Eu folosesc brânza topită Apetito la o garnitură delicioasă cu macaroane. Este o reţetă uşoară, hrănitoare şi sănătoasă. Sper să fie la înălţime.

Ingrediente:
200 gr macaroane, un baton de brânză topită cu smântână, 2 linguri de ulei, sare, condiment Delikat.

Mod de preparare:
Într-o oală se pune la fiert apă cu sare, iar când clocoteşte, se adaugă macaroanele şi se lasă mai departe la foc potrivit, amestecând din când în când.
Când s-au fiert, se scurg de apa clocotită, se ia o strecurătoare, în care macaroanele se spală sub jet de apă rece şi se lasă la scurs.
Apoi se pun într-un castron, se pune brânza topită, uleiul, condiment Delikat şi sare, după gust.
Se amestecă bine toate ingredientele şi se servesc calde.

Cartofi frantuzesti cu branza topita Apetito – Nadia-Irina Stefan

Ingrediente:1 kg. cartofi,500 gr branza topita triunghiuri Apetito,5 oua,400 gr. cascaval.

Pentru sos :2 oua,100.gr faina,150 ml. lapte,300 g. smantana,2 lg. unt, sare.

Preparare:Se fierb ouale 10 minute,se curata si se taie rondele.Cartofii se spala bine si se fierb in apa cu sare.Dupa ce s-au inmuiat se curata si se taie rondele.Cascavalul se da pe razatoare.Se topeste untul la foc mic,se adauga faina,apoi laptele amestecand ca sa nu se formeze cocoloase.Se ia vasul de pe foc se adauga smantana si ouale,amestecand in continuare cu telul.Se unge un vas termorezistent cu unt,se aseaza iun strat de cartofi ,unul de oua,branza topita si cascaval,apoi un polonic de sos.Se continua pana se termina ingredientele .Ultimul strat sa fie de cartofi peste care se presara cascaval si sos.Se coace in cuptorul incalzit  30 de minute pana prinde o crusta aurie.

Ciuperci cu branza – Ana-Maria Mandrila

Ingrediente:
1/2 ciuperci proaspete , 200 grame brinza cremoasa, 200 grame brinza blue ,3 oua, 5 linguri de faina, 5 linguri de pesmet si un  virf de cutit de sare.

Mod de preparare:
SE SPALA CIUPERCILE, SE DAU JOS CODITELE, IN ASA FEL INCAT, SA RAMINA LOC DE UN DEGET APROAPE PENTRU A PUNE BRINZA. IN ALT VAS SE AMESTECA AMINDOUA BRINZELE, CARE SE TIN PUTIN LA TEMPERATURA CAMEREI.DUPA CE CIUPERCILE S-AU SPALAT SI USCAT, SE IA CITE UNA SI SE UMPLE CU BRINZA DEJA AMESTECATA [SE POATE PUNE BRINZA CU DEGETUL SAU O LINGURITA]. APOI SE TREC PRIN FAINA OU SI PESMET, SE POATE REPETA OPERATIA. SE PRAJESC IN ULEI INCINS PE AMINDOUA PARTILE.

Muschi de vita cu branza – Alina Ciubotariu

Ingrediente:
* 800g muschi de vita
* 120g branza
* 200g compozitie pentru clatite
* 150g legume asortate (praz, morcov)
* 200g sos de rosii
* 100g taitei de orez
* 1 lingura patrunjel proaspat pentru ornat
* 75g unt
Mod de preparare:
Prajiti muschiul de vita in unt, pana se rumeneste uniform. Tocati legumele cubulete, caliti-le si adaugati-le in aluatul pentru clatite. Prajiti 2 clatite.
Prajiti taieteii si prazul taiat felii.

Despicati pe jumatate muschiul de vita, umpleti cu branza si coaceti la cuptorul preincalzit, la o temperatura de 220 grade C.

Asezati pe cate o clatita prazul, apoi muschiul si acoperiti cu taieteii.
Turnati imprejur sosul de rosii si frunze de patrunjel verde.

Rosii umplute cu branza – Mariana Robu

Iata, in fotografie, o idee de aranjament pe baza de branza “rosii umplute cu branza”.
Aper sa va placa aranjamentul meu!

Omleta indragostita – Georgeta Borza

Mancand micul dejun in fiecare zi este cheia unei vieti lungi si sanatoase, potrivit ultimelor cercetari. Acestea au demonstrat faptul ca un mic dejun regulat reduce semnificativ riscul de a deveni obezi, diabetici sau sa fim predispusi infarctului.

De aceea am grija ca familia mea sa manance in fiecare dimineata un mic dejun copios si plin de vitamine.
Am sa va scriu o reteta de omleta pe care o fac cu mare drag sotului cand doresc sa-l alint dintr-o dimineata de week-end:

Avem nevoie de:
* 3 oua
* 1 Apetito crema de branza
* sare
* piper
* boia iute
* cimbru uscat
* o lingura de faina
* 4-5 ciuperci
* Apetito somon
* cateva feliute de ardei rosu
* cateva boabe de porumb
* patrunjel proaspat
* un pic de unt pt uns tava
* Apetito Cascaval

Mod de preparare:

Batem ouale impreuna cu Apetito Crema de branza, sarea, piperul, boiaua, cimbrul si faina pana se omogenizeaza bine compozitia.

Ungem forma de inimioara cu putin unt si punem aceasta compozitie in ea si o dam la cuptor pt cateva minute pana se prinde un pic de margini, dupa care scoatem forma din cuptor si punem patrunjel tocat marunt deasupra, Apetito somon si ciupercile taiate felii, ardeiul si porumbul si dam din nou la cuptor cc 10 min la foc mic.

Cand se desprinde dupa margini inseamna ca este facuta, in timul coacerii se umfla, dar isi revine dupa ce o scoateti din cuptor.

Dupa ce am scos-o din cuptor, punem Apetito cascaval deasupra si iar patrunjel tocat.

Un mic dejun cu multa dragoste!

Oua cu branza si cascaval la cuptor – Nicoleta Borza

Ce ziceti de un mic dejun la pat pentru a-i rasfata pe cei dragi? Oua, Apetito Crema branza , Apetito Cascaval,rosii avem in reteta, mai puneti o felie de paine prajita, un pahar de suc natural sau o cana de cafea si bineinteles o floricica sau ceva special care sa incante ochiul pe langa papilele gustative:

Ingrediente

1 ou
Apetito Crema Branza , cca 50 gr
Apetito Cascaval
1 rosie (sau 5 rosii cherry)
1 fir ceapa verde
putin oregano uscat
sare, piper, boia
putin ulei de masline

Preparare

1. Un bol mic, termorezistent, se unge cu putin ulei de masline.
2. Se tapeteaza fundul formei cu felii de rosii peste care presaram o priza de oregano.
3. Deasupra asezam Apetito crema de branza si presaram iar putin oregano si picuram putin ulei. Presaram ceapa verde tocata fin.
4. Spargem oul deasupra si il condimentam cu putina sare, boia (dulce sau iute) si piper.
5. Dam bolul la cuptor la 220C pentru 20 minute, pana albusul e facut, iar galbenusul e crocant deasupra dar moale in interior.
6. Servim imediat cu Apetito cascaval pe deasupra si cu paine prajita.

Un mic dejun pe cinste va doresc!!

Alexandru Borza – Oua invelite

Un start bun se cunoaste de dimineata. De aceea, un mic dejun bine gandit iti asigura toate rezervele de energie necesare.

Ingrediente:

-350 g malai grisat
-2 l apa
-2 lingurite sare (rase)
-100 g unt
-200 g branza Apetito
-4-6 oua
-sare
-piper
-boia
-cascaval apetito
-Apetito branza topita smanatana

Preparare:

Din faina de malai, apa, sare faceti o mamaliga pripita, astfel:
Puneti apa la fiert, iar cand se infierbanta adaugati sarea si presarati putin malai, in ploaie.

Dupa ce incepe sa fiarba, presarati restul de faina, tot in ploaie, amestecand continu, pana se obtine un terci mai consistent.

Lasati sa fiarbe 5-10 min, amestecand, pana se ingroasa (lingura sta drept in mamaliga), apoi lasati deoparte.

Este de preferat sa fiarba la foc mic si nu direct pe flacara, ca sa nu se arda si sa se afume.

Luati un vas termorezistent, ungeti-l cu unt si asezati alternative 3 straturi de mamaliga si 2 de branza Apetito, presarate cu unt topit.

In ultimul strat de mamaliga, netezit, faceti adancituri cu o lingura inmuiata in unt topit, cate oua veti folosi.

Dati la cuptorul, la foc potrivit si cand capata deasupra o crusta usor rumenita, scoateti vasul, puneti cate un ou crud in fiecare adancitura.

Condimentati ouale, puneti cascavalul si Apetito branza topita smanatana si dati din nou la cuptor.
Dupa ce albusurile s-au inchegat, serviti imediat, fierbinte.

Tips: pentru un gust mai bun adaugati si cateva felii de kaiser deasupra, gustul kaiserului rumenit da o savoare de nedescris!

CONCURSUL APETITO continua! Maine, vom anunta primul castigator!!! Vineri, vom acorda primul PREMIU APETITO! Al doilea premiu – martea viitoare! Al treilea premiu – vinerea viitoare! Al patrulea premiu – marti, 5 octombrie! …Dar nu ne vom opri aici: VOR URMA 4 PREMII APETITO KIDIBOO!!!

Rugaminte: cand ne trimiteti reteta dvs., nu uitati sa precizati numarul de telefon!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply