|

Serial de surprize la gratar/ Concurs CampinGrill.ro (33-36)

FRIGARUI TERYIAKI CU ANANAS – Catalina Peleanu

Ingrediente

Sos

1 ceasca ketchup
1 ceasca zahar
1 ceasca sos soia
2 lingurite praf de usturoi
2 lingurite praf de ghimbir
12 cubulete de carne de vitel

Frigarui Teriyaki
Ingrediente

jumatate de ananas
2 dovlecei medii
12 ciuperci medii
2 cepe mici
1 ardei gras rosu

Mod de preparare

Cubuletele se pun intr-o tigaie la prajit, fara ulei, pana se rumenesc bine.

Se amesteca intr-un castron ketchup-ul, zaharul, praful de usturoi, praful de ghimbir si sosul de soia si se tavalesc prin sos cubuletele de carne.

Se asaza alternativ pe frigarui cubulete de carne, ardei gras, ciuperci, ceapa si cubulete de ananas.

Se asaza pe gratar pana se rumenesc bine.

CEAFA DE PORC CU CIMBRU – Catalina Peleanu

Ingrediente

800 de gr ceafa de porc
4 lingurite cimbru proaspat sau uscat
4 lingurite ulei de masline
2 lingurite boia de ardei dulce
sare, piper

Mod de preparare
Ceafa de porc se taie in 4 felii de aprox. 200 gr fiecare, care se ung cu ulei de masline asezonat cu sare si piper.

Se presara pe fiecare felie de ceafa cimbru proaspat sau uscat si boia de ardei dulce.

Fiecare felie de ceafa de porc asezonata se infige intr-o frigaruie care se lasa 5 minute la rece, in frigider.

Se incinge gratarul si se asaza frigaruile, intorcandu-le pe toate partile pana sunt gata.

MIEL CONDIMENTAT LA GRATAR – Catalina Peleanu

Ingrediente

8 bucati cotlet de miel
1 lingura condimente pentru carne de miel
2 linguri miere lichida
1 lingura otet din vin alb
2 linguri ulei

Mod de preparare

Amestecati mierea, otetul, uleiul si condimentele.

Puneti carnea de miel pe gratar si tineti-o pe jar 10 – 12 minute sau pana cand este patrunsa, intorcand des si ungand cu sosul preparat.

FRIGARUI CU FICATEI – Catalina Peleanu

Ingrediente

16 ficatei de pui prajiti
1 ardei gras verde
4 lingurite ulei de masline
2 lingurite boia de ardei dulce
2 cepe mici, rosii
sare, piper

Mod de preparare

Ficateii prajiti se ung cu ulei de masline asezonat cu sare, piper si boia, apoi se infige primul in repusa de frigaruie.

Ardeiul si ceapa se curata si se taie in patrate, apoi se infige un patrat de ardei urmat de unul de ceapa, dupa ficatel..

Urmeaza iar ficatel si tot asa, punandu-se cate 4 ficatei pe fiecare frigaruie.

Din uleiul ramas, sare, piper si putina boia se prepara o marinata prin care se trec frigaruile.

Se incinge gratarul si se asaza frigaruile, intorcandu-le pe toate partile pana sunt gata.

Mai multe informatii despre gratarele Enders, dar si despre gratarul american cu afumatoare Big Green Egg, incalzitoarele de terasa, articole de camping, lazi frigorifice si diverse accesorii la CampingGrill.ro. Comenzi: 0728 TERASA (83 72 72).

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply