|

Toamna pane: dovlecei, conopida, vinete/ Bucate amestecate …de CATALINA MATEI

Ca tot a venit septembrie cu o portie zdravana de racoare, frig de-a dreptul, am trecut la colectia de toamna… si la haine si la mancare. Pentru inceput, am zis sa incerc cu o «productie» clasica, insa gustoasa la orice ora: dovlecei, conopida si vinete pane, cu un sos de smantana si usturoi. In rolurile principale: 2 dovlecei, 2 vinete si o conopida potrivita. Iar in plan secund: 300g de smantana si 4 catei de usturoi, mai voinici. Conopida se spala, se desface in «buchetele» si se pune la fiert in apa cu un praf de sare. Dupa ce a dat in clocot bine, se scurge si se lasa la racit. Intre timp, dovleceii si vinetele se curata de coaja, se taie in felii groase de 1cm si se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa timp de 15 minute, dupa care se scurge de zeama. Batem 3 oua cu putina sare si piper, iar eu mai adaug si cascaval ras – vreo 200g. Se trec feliile de dovlecei si de vinete, dar si buchetelele de conopida prin ou, se dau prin faina si se prajesc in ulei bine incins, pana capata o culoare aurie. Apoi se scot pe un servetel gros, pentru a absorbi excesul de ulei. La sfarsit, se prepara sosul de smantana. Cateii de usturoi sunt pisati si frecati cu un pic de ulei de masline, sare si busuioc uscat pana se obtine o pasta, ca la maioneza. Si ca distractia sa fie completa, nu uitati si de un pahar de vin alb! Demisec sau demidulce… dupa preferinte!

CATALINA MATEI este jurnalist, o pasionata colectionara si creatoare de retete culinare savuroase.

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply