|

Unde gatesc cei mai buni bucatari din Viena

Pentru nobilul restaurant din Palais Coburg bucătarul Christian Petz a obţinut în 2009 distincţia de patru bonete, iar acum a urcat la bordul vasului-restaurant „Badeschiff”. Această navă de transport transformată se află ancorată pe canalul Dunării, în centrul Vienei şi oferă pe lângă servicii de gastronomie şi o piscină cu apă încălzită împreună cu puntea pentru plajă. Pentru restaurantul „Holy Moly” al vasului „Badeschiff” cheful Petz compune zilnic un nou meniu pentru prânz şi pentru cină precum şi diferite alte feluri pentru fiecare zi la preţuri respectabile (3 feluri cu 24 Euro, 5 feluri cu 35 Euro). De altfel, deserturile sunt aduse de la „Xocolat Manufaktur”, unde pentru dulcile creaţii este responsabil tot Christian Petz.

În „Motto am Fluss“, deci aproximativ vecinul de pe canalul Dunării, se află la cratiţe tânărul Mario Bernatovic. Restaurantul de pe noul debarcader pentru catamaranele care fac legătura cu Bratislava (Twin City Liner) s-a deschis în iulie 2010 şi îşi primeşte oaspeţii pe două niveluri, în restaurant şi în cafenea. Înainte de noul său angajament în Viena, Bernatovic a învăţat meseria în bucătării internaţionale şi tocmai îşi construia cariera în restaurantul „Danube” din New York, decorat cu două stele Michelin.

Tot pe canalul Dunării, dar pe teren solid, se va deschide la sfârşitul lui octombrie 2010 o altă adresă gastronomică. Noul hotel de cinci stele Sofitel Vienna, aflat într-o clădire turn realizată de Jean Nouvel, oferă în restaurantul panoramic de la etajul 18 o privelişte extraordinară asupra oraşului. Conceptul gastronomic al restaurantului „Le Loft” doreşte să îmbine eleganţa franceză cu Haute Cuisine şi este realizat de maestrul Antoine Westermann, distins cu trei stele Michelin.

Lanţul asiatic de hoteluri de lux Shangri-La, care la începutul lui 2011 va deschide o locaţie în Viena, are de asemenea un bucătar vedetă. Maestrul bucătar al restaurantului pentru gurmanzi, din noua locaţie de cinci stele pe Ring, este Joachim Gradwohl. Înainte, el şi-a desfăşurat activitatea în renumitul restaurant Meinl am Graben, care în 2010 a fost distins cu trei bonete de către Gault Millau dar între timp s-a închis.

Mai multe informatii:

www.austriatourism.com

www.austria.info

Un serviciu al Biroului de turism Viena
Delia Danner
Media Management
Obere Augartenstrasse 40
1020 Viena
Austria
Tel. (+ 43 1) 211 14-365
delia.danner@vienna.info

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply