|

2 PREMII SPECIALE la Concursul APETITO

Fiindca le-a placut reactia cititorilor, care au venit cu sumedenie de retete savuroase, multe originale, Apetito si Bucatarescu au decis suplimentarea premiilor cu inca doua! Un premiu se acorda pentru ingeniozitatea aranjamentului culinar, un altul pentru originalitatea retetei.

VIOREL OPREA – Frigarui …cu branza / RETETA ORIGINALA

Imi place branza de mor! Imi place in toate variantele ei: branza proaspata, crema de branza (eventual cu smantana), pasta de branza frecata cu ierburi, branza topita, cascaval etc. Va propun, insa, o reteta ingenioasa, prin care sa combinam branza topita cu fructe, legume, mezeluri si cu alte ingrediente!

Ce ne trebuie: bete de lemn (bambus) pentru frigarui, triunghiuri de branza topita Apetito (le prefer pe cele cu sunca si pe cele cu ciuperci), sunca afumata/costita – felii mai grosute taiate tot triunghi, mar+ananas+para+sfecla rosie (calita 30 secunde, usor, in ulei de masline) = toate taiate triunghiuri pe masura branzei topite.

Cum pregatim: Sunca o calim fara ulei intr-o tigaie bine incinsa, apoi o punem separat, pe servetele de hartie, la scurs. Atentie, sa-si pastreze forma triunghiulara! Triunghiurile de mar, ananas si para (sau gutuie, daca para nu e din cele tari!) le calim, pe rand, in putin unt. Sfecla rosie, deja calita, o mai trecem o data prin tigaia deja incinsa in care am calit fructele. Le lasam sa respire si sa se raceasca. Apoi, asamblam toate elementele, inclusiv branza topita si sunca, pe principiul succesiunii culorilor: alb, rosu, galben etc. Punem frigaruile in folie de aluminiu alimentar, nu inainte de a le stropi cu un sos pe baza de otet balsamic. Le lasam asa 10 minute, apoi le aducem la masa, sustinand ca le-am trecut prin cuptor ca atare (eventual, mazgalind folia cu putina zeama ramasa in tigaie). Nimeni nu va intelege de ce branza nu s-a topit si a ramas intreaga, sub forma de triunghi!

DAN DIACONU – Salata de toamna cu paine prajita /ARANJAMENT CULINAR SIMPLU DAR INGENIOS

E toamna, hai sa profitam de tot ce ne ofera gradina (sau tarabele din piata)! Intr-un castron, punem cubulete de mar, telina, para, morcov, pastarnac dulce, ciupercute mici crude, boabe mari de fasole (fierte in prealabil), varza de Bruxelles (inabusita in unt) si, in general, tot ceea ce va place si va e la indemana. Eu as mai adauga, neaparat,  boabe de piper verde, dar asta e o chestiune de gust. Sau cateva coacaze rosii din compot!  Putem folosi diferite sosuri, dar eu as merge pe o vinegreta clasica, din ulei de masline, zeama de lamaie sau otet din cidru, sare si ierburi de Provence. Merg si niste seminte de susan!  Neaparat, facem si tartine cu paine prajita, pe care le ungem cu crema de branza Apetito din cea cu somon. Simplu, dar gustos, oricine poate sa faca aceasta salata!

VIOREL si DAN au castigat fiecare cate un pachet cu produse Apetito în valoare de 50 de RON care conţine:

- 3 x Apetito Crema branza 150g (2 x smantana, 1 x somon)

- 1 x Apetito branza topita smantana 280g

- 1 x Apetito branza topita mix 140g

- 2 x Apetito Crema de branza 125g

- 2 x Apetito Cascaval felii

Începe ziua cu Apetito triunghiuri de brânză cu conţinut ridicat de smântână, cremoasă şi uşor de întins pe pâine. Pentru gustările din timpul zilei poţi să apelezi cu încredere la crema de brânză Apetito cu smântână. Brânza de vaci şi smântâna îi conferă o textură fină şi un gust absolut delicios.

Pentru momentele speciale, crema de brânză Apetito cu somon este exact ce cauţi, o combinaţie inedită cu un gust care te va cuceri.

…De asemenea, fiecare a primit si cate un premiu suplimentar, care consta in 6 carti de gastronomie si vinuri cu autograful lui Bucatarescu, oferite de Ed. Lifestyle din grupul TREI!

IN CATEVA MINUTE, vom anunta un nou concurs: APETITO KIDIBOO!!!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply