|

Alte retete de toamna la gratar (11-19) / CONCURS CampingGrill.ro

MIXED GRILL – Andrei Alexandru Nicolae

Se numeste mixed grill  şi este compus din carne pentru toate tipurile de oameni: carne de pui (piept de pui dezosat), carne de porc, carne de vită, pastramă de oaie, cîrnăciori de Pleşcoi şi carnati din carne de mistreţ (vanat). Se inmoaie in baiţ din vin rosu si condimente, unde se lasă cam 30 minute, timp in care se incinge grătarul, după care se intind pe el iar inainte de a intoarce carnea se mai unge cu puţin baiţ. Dupa ce carnea este gata, se bagă caţiva cartofi si ardei grasi în jar şi se acopera bine – se lasa cca 15 min. Bineinţeles ca nu se poate servi decat cu un vin roşu demisec sau după preferinţe. Eu recomand vin roşu demisec. Poftă bună!

GRATAR DE PORC CU SOS DE HREAN SI SMANTANA – Alina Iacob

Ingrediente: 4 felii de muschi de porc
sare,piper
sos de hrean: 2-3 radacini de hrean, zeama de lamaie, sare dupa gust,2 linguri smantana,

Mod de preparare: Bat feliile de carne, le condimentez,le frig uniform pe grill.
Sosul de hrean:dau pe razatoare hreanul, adaug sare,zeama de lamaie si smantana.
Servim cu mamaliguta si branza de oi alaturi

CARTOFI LA GRATAR CU ROSII SI USTUROI – Ciprian Niculae

Ingrediente:
cartofi, rosii, usturoi, oregano, ulei de masline, sare si piper.

Mod de preparare:
Curata cartofii, taie-i cubulete si fierbe-i în prealabil. In fata gratarului încins ia o folie de aluminiu mai groasa (sau una obisnuita în mai multe straturi) fa din ea un plic si introdu acolo cartofii fierti peste care vei presura un strop de ulei de masline, sare si piper dupa gust si, eventual, putina boia de ardei dulce. Închide bine plicul si aseaza-l pe gratar.
În acelasi timp spala rosiile si pune-le si pe ele alaturi tot pe gratar având grija sa le întorci pe toate partile pâna se înmoaie de tot. Curata usturoiul si prepara un mujdei. Când rosiile sunt moi de tot ia-le de pe foc, curata-le de pielita si de codita si striveste-le peste mujdei. Când s-au rumenit cartofii toarna sosul de rosii si usturoi deasupra. Adauga o ploaie de oregano si … Pofta buna!

RULADA VOINEASA – Alexandru Catalin Go’z

Este o specialitate ,pe care o preparam de fiecare data cand mergem toamna la cabana, in statiunea Voineasa ,impreuna cu prietenii nostri de familie !

… si de fiecare data are un success garantat ,atat in randul celor mari cat si in randul celor mici !

Timp de preparare: 30 min

Ingrediente:

cotlet desosat,

pasta de mici,

vin alb sec,

usturoi,

piper.

Mod de preparare:

Se taie din cotlet suvite de 4-5 mm grosime si lungi de 15-20 cm, care sa aibe si putina grasime, foarte subtire cel mult 2 mm.

Se pune la bait facut din vin alb sec 150 ml, 5-6 catei de usturoi pisati, piper boabe, cimbru, si se da la rece circa o jumatate de ora.

Se scoate de la bait si se pune pe fata fara grasime pasta de mici facuta sul cat s-o cuprinda cotletul pe care il coasem cu grija sa nu piarda suc la fript.

Se pune pe gratar cu jar nu prea iute si se intoarce mereu, cu pas mic mereu in aceiasi directie,fara ca grasimea sa se arda prea tare. Se frige circa 25-30 minute ca sa fie patrunsa si pasta.

*Se poate face si in folie de aluminiu numai ca se frige 45-50 min la foc mai iute. Cand se merge la iarba verde operatiunea se face de acasa si fiecare rulou se unge cu ulei si cu mujdei.Se taie in rondele groase de circa 1-1,5 cm grosime dupa care se scoate ata cu care a fost cusuta in prealabil.

PULPA MARINATA DE BERBEC LA GRATAR – Magdalena Oancea

Va trimit reteta preferata de toamna  a familiei pe care o preparam  deobicei dupa ce culegem strugurii din via  mamei mele.
Se alege o pulpa de berbec mai tanar(care nu miroase),se curata de pielite si grasime apoi se impaneaza cu slanina.Marinata se prepara astfel:se fierbe 1/2 l de vin cu 1/4 otet in care se pune un morcov,o ceapa si o telina,toate taiate felii.Apoi se pune un fir de cimbru,patrunjel,frunza de dafin,sare dupa gust si boabe de piper.Pulpa se pune intr-o tava si se toarna peste ea marinata (nu foarte fierbinte)o acoperi si o pui intr-un loc racoros.Se tine asa aproximativ 2 zile timp in care se intoarce de pe o parte pe alta.Inainte de a fi pusa pe gratar se scurge bine de tot.E delicioasa mai ales langa un pahar cu vin.
Va doresc pofta buna!

SALATA DE ARDEI COPTI CU ROSII SI USTUROI – Alexandru Vilau

Ardeii se coc si ce curata de pielita.Se ia o rosie mare si se curata de pielita, dupa care se toaca în cubulete marunte. Se curata câtiva catei de usturoi (dupa gust) si se piseaza ca pentru mujdei.Fâsiile de ardei copti se amesteca împreuna cu cubuletele de rosii, cu usturoiul pisat si se asezoneaza cu sare piper, dupa care se adauga foarte putin ulei si o cantitate de otet variabila în functie de gustul fiecaruia. Este ideala ca garnitura pentru fripturi.
GRATAR DE SOMON CU SOS MEXICAN – Darius
Somonul nu mai are nevoie de nici o prezentare, insa putine persoane il prepara la gratar. Este foarte gustos si foarte fraged, alaturi de un sos iute mexican.
Ingrediente
4 fileuri mari de somon
2 ardei iuti, mici
1 lamaie
4 catei de usturoi
4 linguri ulei de masline
4 rosii mici, cherry
1 lingurita chimen macinat
sare, piper alb, patrunjel proaspat

Mod de preparare
:

Intr-un bol mic si adanc se amesteca usturoiul zdrobit bine cu putin piper alb, zeama de lamaie, ardeii iuti tocati marunt si praful de chimen si se lasa 5 minute.
Fileurile se ung bine cu ulei de masline si se presara sare deasupra. Fiecare bucata se aseaza pe cate un patrat de folie de aluminiu de copt.
Deasupra somonului se pune sos din bol si cate 1 rosie cherry, taiata in jumatate.
Se impatureste folia de aluminiu in jurul somonului si se pun toate cele 4 folii pe gratarul incins, timp de 15-20 minute, intorcandu-le pe ambele parti.
Foliile de aluminiu cu somon se pun intr-un vas acoperit pana se servesc.
Pofta buna!
PASTRAMA DE OAIE – Elena Soptelea
Pastrama de oaie si un pahar de must!
FRIPTURA DE PORC LA GRATAR – Claudia-Elena Zaporojan
Ingrediente
1 kg carne mai grasa de porc ( ceafa e perfecta ) 100 g slanina
2 rosii
2 ardei kapia
cateva fire de menta
sare
piper
cimbru.

Pregatesti asa:
Cureti si speli carnea si o tai in felii potrivite.
Amesteci apoi sare, piper, cimbru si menta zdrobita in cantitati egale, freci bucatile de carne cu acest amestec si le lasi deoparte 10 minute.
Intre timp incingi gratarul, il ungi cu slanina, apoi asezi rosiile taiate felii,ardeii si  bucatile de friptura si ai grija sa le intorci pe o parte si pe cealalta ca sa se rumeneasca frumos.Poti pune rosiile sa se rumeneasca peste carne Poti servi friptura simpla, cu salata de castraveciori cu marar sau cu garnitura de cartofi noi prajiti, cu marar.Alaturi un vin alb demisec va face tot deliciul

Mai multe informatii despre gratarele Enders, dar si despre gratarul american cu afumatoare Big Green Egg, incalzitoarele de terasa, articole de camping, lazi frigorifice si diverse accesorii la CampingGrill.ro. Comenzi: 0728 TERASA (83 72 72).

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

22 Responses for “Alte retete de toamna la gratar (11-19) / CONCURS CampingGrill.ro”

  1. mihaela says:

    reteta mea nu a aparut………….:(((

  2. Bucatarescu says:

    Alta serie de retete va fi postata azi!!!

  3. anica says:

    Sper sa verificati retetele!
    Deja vad o concurenta GRATAR DE PORC CU SOS DE HREAN SI SMANTANA – Alina Iacob

    ,care a “imprumutat” reteta de pe net!

    http://www.gustos.ro/retete-culinare/fripturi/gratar-de-porc-cu-sos-de-hrean-si-smantana.html

    Majoritatea celor inscrisi au dat copy-paste dupa retete de pe site-uri si bloguri culinare,in speranta ca vor castiga trisand!
    Chiar am sa pierd cel putin o ora, cautand retetele pe net,sa vad daca concurentii dvs sunt si corecti!

  4. anica says:

    Darius a luat reteta de aici:
    http://gastronomie.ele.ro/Gratar_de_somon_cu_sos_mexican_–r3192.html

    SALATA DE ARDEI COPTI CU ROSII SI USTUROI – Alexandru Vilau
    e de aici http://www.coolinaria.ro/r/615/Salata-de-ardei-copti-cu-rosii-si-usturoi.html

  5. Bucatarescu says:

    Nu e obligatoriu sa fie o reteta originala 100%, poate fi una preluata si adaptata conform gusturilor familiei tale!

  6. lorena says:

    uau, cât timp are cineva de pierdut. :D să stea să caute ore în şir pe net. Kitchen Nazi contraatacă! :P

  7. anica says:

    Nu e obligatoriu sa fie 100% originala,dar cand trimiti o reteta la un concurs o adaptezi dupa spusele tale ca persoana ,care si gateste reteta aia si nu doar dai copy-paste peste munca altuia si gata ,te astepti sa castigi pe spinarea altuia !
    Eu am dat linkurile sa va dovedesc, ca sunt retete copy-paste,trimise de vanatori de premii doar de dragul de a castiga !
    Ramane la latitudinea dvs daca ii premiati si felicitati !

  8. anica says:

    Lorena draga,e timpul meu care-l pierd nu pe al tau!
    Iar vanatorii astia de premii au mare tupeu, culmea unii din ei mai si castiga pe munca altuia,doar cu un simplu click dand copy-paste !

  9. lorena says:

    corect, e timpul tău, te invidiam doar pentru modul inteligent în care îl gestionezi.

    iar atitudinea de copil pârâcios: “tanti învăţătoare, Gigel mă trage de coaaadă” denotă o rară maturitate.
    ;)

    ideea nescrisă a majorităţii concursurilor cu premii promoţionale e să aibă răspunsuri facile, să participe cât mai mulţi şi astfel să li se întipărească în minte noul produs. Tu când iei o carte de bucate şi faci o mâncare după munca altuia, nu ai un sfâşietor sentiment de încălcare a legilor de copyright? :D

  10. liana10 says:

    Vad ca si la acest concurs, ca la multe altele, de altfel, exista unii profitori care nu fac altceva decat sa copieze retete de pe alte siteuri/bloguri. Iar cand vine autorul retetei/blogului sa particpe la concurs cu reteta proprie, e respins pe motiv ca a mai fost inscrisa de cineva.
    Asa-i in Romania, hotii sunt castigatori, iar autorii de drept, nu.
    Cand executi o reteta dintr-o carte de bucate se numeste “practica”, cand copiezi reteta mot-a-mot dintr-o carte de bucate si o scrii tu intr-o alta carte/site/blog si zici ca e a ta, este plagiat.
    Iar plagiatul este pedepsit prin lege, deci si acesti “participanti” care dau copy-paste pe retetele altora, insusindu-si-le, ar trebui descalificati, fara drept de apel.
    Asta ar insemna un “concurs corect”.

  11. Bucatarescu says:

    Nu cred ca a fost respins cineva!!! Mai sunt retete care urmeaza sa fie postate!

  12. anica says:

    Draga Lorena,bravo …nota 10 !

  13. lorena says:

    nu, liana10, în România e aşa: toţi stăm călare pe capra vecinului şi ne f*te grija de unde şi-a luat el reţeta.

    ia descrie tu o reţetă, exact cum o găteşti – cu cele mai autentice amănunte. fii tu bună. fii tu tare, fii tu de neînvins. fă în aşa fel încât să nu te poată contesta nimeni. atunci, sigur vei câştiga. (şi va fi o utilizare mai bună a timpului tău decât oftica pe strategia altora).

  14. liana10 says:

    Lorena Dabija-daca tot te f*te capra, da-te dracu’jos de pe grija, ca iar risti sa mori ca proasta!

  15. lorena says:

    ok, prin acest răspuns ai arătat cititorilor care e adevărata problemă a României: mitocănia. Înainte de a te plânge de hoţia altora, rezolvă-ţi propriile probleme de comunicare. Abia apoi o să câştigi dreptul de a te plânge de România – care e o ţară infectă în primul rând datorită cocalarilor şi ţaţelor incapabili/e de decenţă şi de o comunicare “urbană”.

    PS: Să ne trimiţi o vedere de la Bălăceanca.

  16. anica says:

    Lorena draga,te citez :
    “….care e o ţară infectă în primul rând datorită cocalarilor şi ţaţelor incapabili/e de decenţă şi de o comunicare “urbană”….”
    Nu stiu,ce ai impotriva doamnei-domnisoarei liana10,dar in tara asta traiesti si tu,iar ” ţaţa incapabila de decenţă şi de o comunicare “urbană”….” cred ca esti prima dintre ele !
    Tu ai inceput cu “… şi ne f*te grija…”,degeaba ai blog si te dai mare filolog,tot “ţaţa” ramai,asa …ca noi toate….astea care le consideri mai proaste decat tine si cu limbaj suburban!
    Cred,dupa parerea mea de analfabeta,ca liana10 ti-a raspuns cu acelasi limbaj folosit de tine si nu e normal s-o faci pe ea “ţaţa”,cand tu esti cea mai cea dintre “ţaţe”!
    Sper sa se incheie aici acest “dialog” care nu are legatura cu mediul culinar ,ci cu cine e mai tare din parcare si mare filolog cu blog!

  17. lorena says:

    Păi, nu eu am început cu scandalul penibil de ţaţe fripturiste şi teroriste, ci voi.

    Eu doar v-am atras atenţia că sunteţi ridicole şi ar fi mai elegant să vă concentraţi pe performanţă decât să vă ridicaţi poalele-n cap cu reclamaţii stupide. Când veţi ajunge “signature chefs”, veţi avea dreptul să acuzaţi pe alţii de plagiat. Dar bucătarii adevăraţi nu o fac, şi ştiţi de ce, ţaţelor? Pentru că oricum profanului de rând nu îi iese la fel reţeta, oricât s-ar chinui. Asta le asigură unicitate.

    Că n-aţi prins ideea – era oarecum previzibil de la bun început. Dar nu aveţi decât să semnalizaţi în continuare – ştim că nu doare.

  18. anica says:

    Lorena draga,mare filolog si filozof,citeste aici ..au inceput reclamatiile deja:
    http://www.bucatarescu.ro/2010/08/concurs-retete-pentru-vedetemircea-badea-gulas-la-ceaun-clatite-banatene/#comment-3806
    Nu stiu ce “relatii de colaborare” ai pe Bucatarescu ,dar vorbesti ce nu trebuie si mai ales cand nu trebuie!
    Chestia asta fa-o pe blogul tau!

  19. anica says:

    Imi stergeti comentariul meu,ca raspuns al unei jigniri profunde,dar al Lorenei,care ma face terorista ,il lasati asa?
    Daca trag un print screen si fac plangere,unde trebuie ,ca pe site-ul dvs sunt facute calomnii si acuzatii grave,la adresa cititorilor ?
    Stie dansa ,ce am facut eu in zilele alea,in dec 1989 ?
    Ca am cumparat niste paine si salam si am dus la soldatii de la metrou,ca-i aratau la tv cat de nemancati erau? Asta merit ?
    Multumesc domnule Boerescu si protejatei dvs!

  20. adriana says:

    anico, las-o balta, tocmai ti-au dovedit ca nu merita decat sa fie ignorati

  21. anica says:

    Lorena datorita unor prosti si cu cultura suburbana ,ai tu si altii,libertatea de a-ti scrie pe blog toate titlurile si cuvintele triviale !
    Daca Rio Negro e Solimoes-Pula Boi Pula Cavalo ,de pe blogul tau,te reprezinta ,n-am ce sa zic …mareee hit !
    Sa fii iubita!

  22. Bucatarescu says:

    Sa nu dramatizam, sa nu amenintam, sa nu jignim – asta e valabil pentru toata lumea!

Leave a Reply