|

Barmaniada 2010: Finala!

Evenimentul s-a desfasurat la Tonka Soul Café din Bucuresti si a reunit 20 de barmani din Bucuresti, Cluj si Timisoara, care au pregatit retete deosebite, reusind sa impresioneze atat juriul, cat si publicul. Bauturile au fost preparate cu gin Beefeater, in combinatie cu diverse lichioruri si ingrediente de la cele clasice – precum ghimbir, menta, lime, ananas, pepene sau fructul pasiunii – pana la cele mai iesite din comun, precum chili, tabasco, albus de ou, struguri, physalis, piper rosu, cardamom, coriandru, dulceata de trandafiri sau busuioc.

Juriul a fost impartit in doua tabere: cel tehnic, format din Liviu Croitoru, Daniel Rotea (barmani profesionisti) si Bogdan Nicolae (vicepresedinte ABPR), a evaluat prestatia concurentilor pe parcursul prepararii bauturilor – fiind atent la cantitati, modalitati de preparare si curatenia spatiului de lucru, in timp ce juriul degustativ a avut o misiune mai placuta – si anume evaluarea cocktailurilor odata servire. Laurentiu Achim (somelier), Irina Dinu (reprezentant al revistei Tabu) si Mihai Panfil (Barmania) au gustat fiecare bautura si au acordat note pentru aspect, textura si aroma.

In finala au ramas numai cei mai buni cinci barmani, care au concurat cate doi intr-un duel de tip “quick-mix”. Aceasta presupune prepararea unei bauturi cu ingredientele dezvaluite la fata locului, cu cinci minute de pregatire inainte. Si aici, competitorii au facut fata cu brio, dand dovada atat de indemanare, cat si de spontaneitate. Locurile II si III au fost obtinute de clujeanul Sergiu Biris si Tudor Alexandru, in timp de castigatorul serii a fost Mihai Bonta, care s-a dovedit a fi cel mai mult pe placul juriului.

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply