|

Bucatarescu, Cavaler al Vinului

De ieri, Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu este membru in Ordo Equestris Vini Europae  – Ordinul European al Cavalerilor Vinului, fondat in sec. XIII in orasul liber Eisenstadt din Austria. Organizatia isi propune sa promoveze valorile spirituale implicite vinului, sa dezvolte cultura vinului si sa slujeasca telurile pacii, credintei si caritatii. In Romania, initiatorul Legatului Pitesti este Marius Farmazon, iar nou infiintatul Scaun de Bucuresti este condus de criticul de vin Catalin Paduraru si presedintele Federatiei Sommelierilor din Romania, Sergiu Nedelea, promovati ieri la rangul de Consilieri, in cadrul aceleiasi ceremonii desfasurate la wine bar-ul Vinexpert din magazinul Cocor. De altfel, locatia a primit Placa de Resedinta, acelasi insemn fiind acordat si pentru Casa Cristina din Campulung, condusa de Maresalul Bogdan Galculescu.

Ritualul a fost condus de Ambasadorul Ordo Equestris Vini Europae, Excelenta Sa Josef Jenei, care a sprijinit personal infiintarea noului Scaun de Bucuresti. Primul rang cavaleresc a fost primit ieri de mai multe personalitati: actorul Adrian Paduraru, scriitorul si jurnalistul Dan-Silviu Boerescu, Florin Bejan – noul investitor de la Vinexpert, Cosmin Paun – prefectul de Galati, Robert Kovacs – director Bancpost , sommelierul Bogdan Dumitrescu, expertul in vin Dragos Ghinea, negustorul de vinuri Nick Filip, Dan Savulescu – director SERVE, Ghenadie Bobeica – WineRo (producatorul vinurilor Enira si Alira), Marian Timofti – Arte e Vino, Cornel Vacariu si alti Cavaleri ai Vinului. De asemenea, au fost acceptate ca Doamne ale Ordinului, Daniela Paduraru si Gabriela Galculescu, iar Parintele Protopop Matei de la Campulung a primit Crucea de Argint a Ordinului. IN HONOREM DEI ET IN HONOREM VINI!

Foto: Dumitru Angelescu / Libertatea

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

6 Responses for “Bucatarescu, Cavaler al Vinului”

  1. Florin Gugiu says:

    Ma bucur sa vad cunoscuti intr-ale vinului, pacat ca eu mi-am facut berarie.

  2. Bucatarescu says:

    Salut, Florin! Astept sa ma chemi la beraria ta sa povestim!

  3. Florin Gugiu says:

    Salut! Te astept cu mare drag oricand doresti. Intra pe http://www.berestroika.ro sa-ti faci o idee. Tel 0723.193.181. Am vazut ca varu’ s-a dat pe vinuri.

  4. [...] imagine, Dan Silviu Boerescu (supranumit Bucătărescu sau, mai nou, Cavalerul Vinului) şi Cristi Brancu vorbesc despre noua carte lansată de revista Good Food – „Bucătăria [...]

Leave a Reply