|

Castigatorii cartilor de prajituri cu forme / 3 PREMII

MARIANA TIVADAR – Clatite surpriza

Vechile retete pot fi intotdeauna reinterpretate savuros, pentru a face o surpriza familiei tale! De pilda, poti face clatite clasice (lapte, oua, faina, coaja de lamaie rasa), apoi te poti juca in fel si chuip cu foile rezultate. De pilda, poti face un tortulet din 5 foi de clatita, intre ele punand, sa zicem, cate un strat de: a) dulceata; b)crema de branza; c)pasta de susan; d)unt de arahide. Se lasa, apoi, tortuletul la rece pentru ca gusturile sa penetreze foile si sa se intrepatrunda, apoi, dupa 3 ore, se scoate si se pot decupa diferite forme ciudate sau regulate. Aceste forme pot fi servite, dupa gust, cu salata verde sau , in loc de paine, la diferite mancaruri cu sos sau, cu nuci, la platoul cu branzeturi de la finalul mesei. Totul e sa ai curaj sa improvizezi un pic!

MIHAELA VLAD – Chifle dulci cu susan

Ai nevoie de: 3 cani de faina, 1 cana lapte, 1 punga stafide, 1 lingurita sare, 3 pliculete zahar vanilat, 1 lingurita rom, 1 plic drojdie uscata sau 1 nuca de drojdie obisnuita (1/2 cub), 1 cana susan

Preparare: Toate ingredientele (mai putin ) se pun in masina de facut paine, pe modulul “Aluat” si se lasa 90 minute. Daca pui si un sfert de pahar de vin alb dulce, aluatul va creste si mai spectaculos! Apoi, se ia aluatul si se imparte in 12 parti cat de cat egale, care se tavalesc prin susan si se pun la copt in tavitele de la masina cam 20-30 minute. Dupa ce se scot, inainte de a se raci, se pot stropi cu sirop de zahar, cu miere subtiata cu vin dulce sau cu sirop de artar.

DIANA CUCU – Pungute cu legume
Se face un aluat ca e placinta, apoi se subtiaza cu telul, pana ce foaia devine stravezie. Din fiecare foaie de aluat, se taie patrate cu latura de 9-10 cm. Separat, se calesc in unt, la tigaie, boabe de mazare (cea mai dulce leguma), rondele subtiri de pastarnac sau radacina de patrunjel zaharat, rondele de praz si, optional (daca gasiti pe undeva sau aveti cunostinte prin zona Brasovului), rondele de rubarba. In tigaie, se poate pune si o lingurita de zahar brun, sa se caramelizeze cu legumele! Acest amestec dulce, care poate fi botezat la final cu o lingurita de coniac, se raceste un pic, apoi se distribuie cate o lingura in mijlocul fiecarui patrat de aluat. Se unesc in sus colturile patratului, ca o punguta, apoi se pun intr-o tava unsa cu 2 linguri de ulei si se dau la cuptor 25-30 minute la foc moale. Dupa ce se scot, se pot pudra cu zahar sau cu un pic de boia dulce!
…Asadar, acestia sunt cei trei castigatori ai cartilor PRAJITURI FESTIVE CU FORME (in valoare, fiecare, de 35 lei) de la www.diverta net!
Aromele minunate de scortisoara, vanilie si portocala, precum si delicatesele irezistibile, ca fursecurile cu alune si ciocolata, biscuiti cu Amaretto sau biscuiti aromatici, incanta pe toata lumea de Srbatori. Cu forma de fursecuri, prepararea prajiturilor e o joaca de copii: se pot obtine 35 de fursecuri cu putin efort si aproape fara pierderi de aluat.Astfel, greul prepararii dulcurilor dispare, iar platourile cu prajituri se incarca intr-o clipita. Cartea iti daruieste 30 de idei dulci, speciale, pentru aceasta forma de fursecuri, precum si alte  10 retete clasice de sarbatori, cum ar fi cornuletele cu vanilie sau turta dulce , de nelipsit de pe mesele festive.  Garantat Sarbatori dulci!

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

1 Response for “Castigatorii cartilor de prajituri cu forme / 3 PREMII”

  1. Bucatarescu says:

    Saptamana viitoare, alt concurs organizat impreuna cu Diverta: CULINA MUNDI! Detalii in curand!

Leave a Reply