|

CONCURS Apetito / Retete noi cu branza (12-20)

ALEXANDRA BORZA – Bagheta umpluta

Ingrediente:

bagheta veche de o zi
2 oua fierte (tare)
100 g masline negre
200 g crema de branza Apetito
100 g branza topita Apetito
1 lingurita de mustar picant,
sare si piper alb macinat – dupa gust

Preparare:

Scoatem miezul baghetei si il sfaramam.

Pasam ouale cu o furculita. Adaugam crema de branza Apetito, branza topita Apetito, mustarul si maslinele. Potrivim de sare si de piper, apoi umplem golul din mijlocul baghetelor cu amestecul obtinut. Presam bine apoi infasuram in folie alimentara si dam la rece cateva ore.

Desfacem folia si taiem felii groase de un deget.

Mentiuni:

Se pregateste usor, se poate folosi drept aperitiv, gustare la scoala sau serviciu ori in excursie.

ANISOARA URSAN – Gogosele cu crema de branza

Ingrediente:
pentru gogosele;3 oua,10 linguri de apa ,10 linguri de ulei,un praf de sare,4 linguri de faina
umplutura;Crema de branza Apetito cu somon(150 g)
decor;bucati mici de file somon,masline verzi
Preparare:
Pentru gogosele dam in clocot apa,uleiul si praful de sarea apoi adaugam faina,amestecand continuu.Se da la racit apoi adaugam ouale ,cate unul,amestecand continuu pana obtinem o pasta omogena care se baga in pos si intr-o tava tapetata cu hartie se fac gogoselele de marimea unei nuci .Se da tava la copt ,cca 15-20 minute pana ce se rumenesc frumos,fara a deschide usa cuptorului in timpul coacerii
Gogoselelor coapte si racite,li se fac  capacele deasupra,cu un cutit,pe unde se umplu cu crema de branza Apetito cu somon.Se orneaza cu mici bucatele de file de somon sau masline.Se servesc reci,pe platouri decorate cu salata verde.

ANDREI CODRESCU – Legume cu branza la cuptor

Una din pasiunile mele, in plin sezon al legumelor de toamna, este sa combin minunatiile gradinii cu branza topita sau cascaval pentru a face niste sandvisuri inedite, care exclud painea (si, pe cat posibil, carbohidratii!).

Astfel, am nevoie de:

-legume tari: dovlecel, zucchini, vinete

-cuburi de branza topita Apetito cu diferite arome, cascaval feliat

-marar, patrunjel, rozmarin, busuioc – toate verzi

-ulei de masline de calitate, putin otet balsamic, sare, piper

Preparare: Legumele le tai pe lung, ca atunci cand vrem sa facem sandvisuri din bagheta sau franzela. Feliile la calesc cateva secunde in tigaie, cu foarte putin ulei (sprayat pe felii), apoi le suprapun, intersectandu-le cu straturi de branza topita sau felii de cascaval si le bag la cuptor la foc mic, unde le las 15-20 minute. Separat, fac o vinegreta din ulei, otet, sare, piper si verdeturile tocate marunt. Dupa ce scot “sandvisurile” de legume cu branza de la cuptor, le las sa se raceasca, apoi le stropesc cu vinegreta. Se servesc si cu alte sosuri daca avem la indemana, de pilda cu o maioneza usoara cu usturoi. Si, cum va spuneam, fara paine!!!

ANISOARA URSAN – Rulouri-aperitiv cu crema Apetito

Ingrediente;
un pachet muschi feliat(150 g),o cutie crema de branza Apetito cu smantana si branza de vaci(125 g),un praf de sare,cateva fire de marar verde,50 g cascaval ras,cateva scobitori,cateva masline
Preparare;
Crema de branza Apetito se freaca cu un pic de sare si mararul tocat fin.Pe fiecare felie de muschiulet se pune cate o lingura de umplutura de crema de branza Apetito,se ruleaza cu crija sub forma de cornet,apoi se prinde cu o scobitoare pe care am infipt cate o maslinuta fara sambure.In crema de branza se mai pot adauga si cateva masline feliate.
Pe suprafata desfacuta a cornetului se decoreaza cu cascaval ras.Se servesc pe platouri ornate cu frunze de salata verde.

ADINA TELPESEL – Desert pentru bebelusi

Avem nevoie de :
1.Crema Branzica Apetito, o para ,un mar si o nectarina. Fructele se curata, se spala si se dau prin razatoarea de sticla sau de plastic.
2. Peste fructe se adauga branzica.
3. Se amesteca bine pana la consitenta dorita.

ALEXANDRU DAN CRACIUNESCU – Negrese cu crema Apetito

Se pun urmatoarele:
115g unt
115g ciocolata
250g zahar
1lgt esenta vanilie
2 oua
70g faina
1/4 lgt sare

Crema
230g crema de branza Apetito
65g zahar
1lgt esenta vanilie
1 ou

Se topeste la bain-marie untul si ciocolata taiate cuburi.
Se ia de pe foc si se adauga zaharul si vanilia.
Se adauga oulale,unul cate unul, amestecand bine cu o lingura de lemn.
Se adauga faina si sarea si se amesteca pana cand se omogenizeaza.
Dati la o parte o cescuta de compozitie iar pe restul puneti-o intr-o tava tapetata (23×23 cm). Mixati crema de branza pana devine spumoasa.Adaugati zaharul,vanilia si oul si continuati sa mixati pana cand se omogenizeaza. Adaugati crema peste blat iar apoi cescuta ramasa din prima compozitie.Amestecati usor pt un efect marmorat.
Coaceti in cuptorul preincalzit aprox 25 min.
- taiati-le numai dupa ce s-au racit!

MIHAELA-CORNELIA CRACIUNESCU – Rulada cu branza si cascaval

Se realizeaza in 2 etape:

1. Compozitia din branza dulce, sunca si ardei gras taiate marunt. Se framanta toate si se condimenteaza.

2. Si foaia se realizeaza din Apetito cascaval ras (cam 300g) si unt (cam 100g) care se framanta bine.

Foaia se intinde cu ajutorul unei pungi cu mana apoi cu sucitorul.
Se pune compozitia pe ea. Se ruleaza.
Se baga la frigider cam 3 ore pt a se intari.

Si la urma cea mai importanta etapa: mancatul – Pofta buna!

Daca vreti sa arate cat mai bine estetic, recomand sa puneti ardei grasi de diferite culori- va arata absolut nemaipomenit iar gustul este asemenea aspectului!

MIOARA CLIMESCU – Tartine cu branza si stafide

Ingrediente: 4 felii de paine tip toast, 1 cutie de crema de  branza apetito, 3 linguri de miere, 1/2 ceasca de stafide, 2 linguri de iaurt.

Mod de preparare: Feliile de paine se prajesc. Se prepara o pasta din crema de branza Apetito , miere, stafide si iaurt si se ung feliile de paine prajita cu amestecul obtinut. Sunt o idee excelenta si hranitoare pentru micul dejun.

DOINA MICU – Clatite englezesti cu crema de branza

Ingrediente :( pentru 8 bucati)
-100 g bacon afumat
-100 g faina
-50 g de crema de branza Apetito
-2 linguri de patrunjel proaspat tocat
-2 oua
-6 linguri lapte
-sare,piper
-ulei pentru uns tigaia

Mod de preparare :
Se taie baconul cubulete mici si serumeneste putin in tigaie.
Il lasati la racit pe un servet absorbant. Intr-un castron adaugati ingredientele solide: faina, crema de branza Apetito, sare, piper, patrunjelul si baconul. Le amestecati. Faceti o gaura in mijloc si adaugati ouale, amestecati cu o lingura, adaugand treptat si laptele.
Incingeti tigaia si adaugati cateo lingura din compozitie. Le rumeniti pe o parte si pe alta pana devin aurii. Le tineti la cald pana le faceti pe toate. Ies 8 pancakes delicioase!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply