|

Concurs branzeturi fine APETITO: Retete noi (21-30)

IRINA CALISTRU – Rulada cu cascaval

Ingrediente

300 g cascaval Apetito
100 g unt sau margarina
500 g branza dulce de vaca
120 g sunca
1 ardel gras rosu si unul galben
sare, piper, busuioc uscat

Mod de preparare:

Se taie sunca si ardeiul in cubulete mici si se amesteca cu branza dulce de vaca. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si busuioc uscat si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
Cascavalul se da pe razatoarea mica si se amesteca cu untul taiat cubulete, se condimenteaza compozitia si se framanta cu mana pana rezulta un aluat uniform. Din acest aluat se modeleaza un cilindru din care apoi care se intinde o foaie in forma dreptunghiulara pe o folie alimentara (pentru a rula mai usor). Se adauga compozitia de branza si sunca in strat uniform si se ruleaza foarte strans cu ajutorul foliei. Ruloul obtinut se lasa la frigider 2-3 ore, invelit strans in folia cu care l-am rulat. Pentru a fi servit, se taie feliute.

LACRAMIOARA HAGY – Oua “pletoase”

se fierb ouale si se taie  cate un capacel din fiecare,in asa fel incat sa se poate scoata galbenusul.
Se freaca galbenusul cu branza,cateva frunze de marar taiate marunt si o lingura de pate condimentat cu putin piper.Cu aceasta compozitie obtinuta se vor umple ouale si se vor pune capacelele inapoi.Se da prin razatoarea mica cascaval si se presara peste capacel.

ELENA BANU – Meniu de mic dejun

Nu sari peste micul dejun,cei care resping mic dejunul pentru o cafea ar trebui sa incerce sa_si schimbe obiceiurile.
Eu recomand la mic dejun:doua  felii paine integrala,sunca si Apetito cascaval felii
sau
Apetito Crema branza,o para si o ceasca de cafea
SIMONA IONESCU – Branza peste tot (2 retete)
Branza… O folosesc peste tot unde se poate, o ador in omleta, cu smantana si mamaliguta  sau rasa peste cartofii copti sau prajiti. Am mancat si crema de branza cu menta, dar nu prea m-a incantat gustul ei.

Cel mai mult, insa, imi place sa o folosesc la o salata pe care m-a invatat mama sa o prepar:  pun intr-un vas cartofi fierti, oua fierte si castraveti murati taiati rondele, fac un amestec cu o lingura de otet, 2 de ulei si putina sare, torn “cocktailul” peste amestec, rad telemea sarata, toc marar pe deasupra, o las ~15 minute la frigider pentru a se intrepatrunde aromele et voila! O salata excelenta, aromata, gustoasa si sanatoasa. Nu am vorbit despre cantitati pentru ca in general pun atat cat am pofta. Daca vreau mai acru, pun mai mult castravete, si tot asa. In general, ea contine 2 cartofi medii, 3 oua si 4 castraveti.

O alta reteta pe care obisnuiesc sa o fac (ambele sunt la fel de bune, n-am putut alege sa va povestesc una singura) suna cam asa: prepar un amestec cu branza in care pun ce-mi trece prin minte (telemea rasa, branza proaspata de vaci, ou, sare unt, sunca.. ce mai e bun prin frigider si da bine la gust), tai cubulete vreo 3 cartofi pe care ii pun intr-un vas si torn peste ei amestecul despre care am vorbit, apoi, tot dupa imaginatie, pun deasupra cateva felii de rosii sau ardei rosu. Tin la cuptor 20-25 de minute pana se rumeneste, scot vasul si pun smantana pe deasupra. E bun de te lingi pe degete. Cineva mi-a spus ca se numesc cartofi frantuzesti. Frantuzesti, nefrantuzesti, pentru o gospodina incepatoare, consider ca reteta imi iese destul de bine.

AUREL MARINESCU – Branza cu bere si sardele
Ingrediente:
1/2 kg brinza sau cas de oaie proaspat, 50-100 ml bere, 100 ml smintina, 4-5 sardele, chimen, ceapa, sare.
Mod de preparare :
Brinza se marunteste cu furculita, casul se trece prin masina de tocat, se adauga berea, smintina, sardelele, o lingurita rasa de chimen macinat si ceapa rasa; compozitia se amesteca bine si se sareaza dupa gust. Compozitia se serveste in aceeasi zi, aranjata pe platou, ornata cu masline si gogosari.
ANDREA LEGRAND – Clovn de branza
O sa va prezint o reteta pe baza de branza foarte simpla si rapida de facut pe care o pregatesc la micul dejun pt fetita mea de 2 ani si 5 luni pe care o incanta atat gustul cat si aspectul.Mi-am pus talentul la incercare si mi-a iesit o figura de clovn.Am nevoie doar de putina crema Apetito cu smantana,verdeata sau branza topita triunghiuri Apetito cu smantana sau sunca,o branza topita la tub,1 castravete,frunze de ceapa verde,frunze de patrunjel,ketchup,o rosie cherry,o chifla.Tai chifla in trei si folosesc doar cele doua felii inferioare.Ung pe o parte feliile cu crema de branza,deasupra cremei pun feliute subtiri de castravete,apoi pun a doua felie de chifla.Deasupra ornez sandwiciul cu branza topita la tub,astfel:sparg tubul de branza intr-un colt,formez din branza topita 2 bilute,pe care le asez pe post de ochi,apoi fac o gura.In jurul gurii fac un contur din ketchup,tot cu ketchupul fac un x pe ochi.Nasul il fac dintr-o rosie cherry.Ii fac  clovnului un ciuf din frunze de patrunjel si frunze de ceapa verde.
DANIELA MANOLE – Trandafiri cu branza
Aluat

500 gr faina 000
3 oua
100 gr zahar
25 gr drojdie
½ lgt sare
50 ml ulei
250- 300 ml lapte (in functie de tipul fainii)
razatura de lamaie
un ou pentru uns
umplutura
600 gr branza
2 oua (eu am folosit de curca)
200 gr de zahar (sau dupa gust)
zahar vanilat bourbon
razatura de lamaie
sare
Din 100 gr de faina ,drojdia dizolvata cu zaharul si putin lapte cald facem o maia pe care o lasam la crescut.Dupa ce a crescut adaugam restul de faina,oale batute cu zaharul si razatura de lamaie.Incepem sa framantam aluatul adaugand si laptele caldut putin cate putin .Aproape de final punem si uleiul si framantam bine pana ce aluatul capata o consistenta elastica si se desprinde de pe peretii vasului.Se lasa la crescut la loc cald pana ce isi dubleaza volumul.Intre timp pregatim umplutura de branza astfel :branza se amesteca bine cu zaharul,ouale,zaharul vanilat ,razatura de lamaie si sarea.Daca cumva consistenta umpluturii este prea moale se poate adauga 1-2 lg de gris sau pesmet.
Aluatul crescut se imparte in mici bucati potrivite care se intind in cercuri cu diametrul de aproximativ 10 centimetri.Se cresteaza ca in imaginile de mai jos ,se pune umplutura in mijloc si incep sa se adune fiecare petala formand trandafirasul.Se pun fiecare la crescut intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Se ung cu ou si se coc la foc potrivit pana ce se rumenesc frumos.

VIOLETA POSTOLACHE – Rulada de spanac
Ingrediente
300 gr spanac

300 gr crema branza apetito
2 linguri margarina
3 oua
1 praf copt
4 linguri faina
1 ardei gras rosu

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se adauga spanacul (eu am pus congelat,daca aveti proaspat trebuie fiert in prealabil) si galbenusurile.

Se adauga faina si praful de copt, se amesteca bine si se toarna continutul intr-o tava tapetata cu hartie de copt(dimensiuni tava 32*35).
Se coace la foc mediu aproximativ 30 minute.Nu trebuie sa se rumeneasca,se verifica cu o scobitoare pentru a vedea daca s-a copt.

Se rastoarna cu grija pe o alta foaie de copt cu fata in jos.

Se ruleaza in hartie si se lasa sa se raceasca asa.

Intre timp se prepara crema: se freaca margarina cu crema de branza,apoi se adauga ardeii taiati marunt.Eu am avut de la congelator.
Dupa ce s-a racorit, se intinde iar foaia si se unge cu crema de branza.
Se ruleaza din nou in hartie si se da la rece cel putin o ora.

Dupa ce s-a racit se taie felii cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit.

VIOLETA POSTOLACHE – Rosii umplute/”Gargarite”
Ingrediente(pentru 8 gargarite)
4 rosii mai micute
125gr  crema branza Apetito
1 lingurita margarina
1 legatura marar
sare,piper
Mod de preparare
Se freaca crema de branza cu margarina apoi se adauga putin marar tocat marunt ,sarea si piperul.
Se taie in doua rosiile,se scobeste miezul si se umplu cu crema de branza.
Pe un platou se aseaza cateva fire de marar apoi punem rosiile umplute cu fata in jos.
Apoi in loc de cap punem o maslina,pe care facem ochii cu maioneza.Din bucatele de masline facem punctuletele de pe aripi.

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply