|

Craciun cu motive vegetale fantastice si amintiri vintage pe portelanuri de la Wagner Arte Frumoase si Povesti

Craciunul starilor de bine de altadata, cu ingeri, motive vegetale si portrete din sertarul vintage este surprins sezonul acesta in secvente fantastice pe delicatele portelanuri pictate manual la Atelierul Wagner Arte Frumoase si Povesti.

Portretul doamnei Frida, Baronul din copaci, The Golden Apple, Angelic si Povesti de iarna – colectiile toamna-iarna ale Atelierului – sunt, fiecare dintre ele, cate o “nuvela”, surprinsa pe seturi sofisticate de bijuterii din portelan, seturi destinate servirii ceaiului sau cafelei, farfurii fine, obiecte decorative (platouri, veioze, vaze, candele), globuri si clopotei din portelan.

Destinate cadourilor speciale de Craciun, noile colectii Wagner Arte Frumoase si Povesti folosesc tehnicile delicate ale decalcomaniei, picturii manuale si insertiilor de aur si platina pentru a recrea atmosfera sarbatorilor de odinioara, pe obiecte din portelan. Este vorba de timpurile in care decoratiunile de Craciun erau considerate mici bijuterii ce stralucesc o data pe an.

Prin ce sunt speciale cadourile din portelan? Prin materialul nobil ce poarta pictura manuala, care face ca fiecare obiect sa fie unic si sa se incarce de personalitatea artistului creator. Prin insertia de material pretios – aur, platina pura – in procedeul de finisare a obiectelor. Prin personalitatea portelanului – obiect de arta prin excelenta, generator al starilor de bine ce se transmit de-a lungul multor generatii.

Creatiile de Craciun ale Atelierului Wagner Arte Frumoase si Povesti sunt disponibile incepand chiar din aceasta luna si pot fi vizionate la Magazinul Wagner Arte Frumoase si Povesti din Bd. Carol nr. 39, sector 2, Bucuresti (intre Pta Rosetti si Biserica Armeneasca) sau la Wagner “Maison de la Porcelaine”, Str. Dr. Staicovici nr.19, sector 5, Bucuresti (Cotroceni).

Atelierul Wagner Arte Frumoase si Povesti prezinta, in premiera, colectia de portelanuri pictate manual, realizate special pentru  Craciunul 2010. Evenimentul, intitulat “Visul unei nopti de iarna”, va avea loc in 7 octombrie, la ora 19.00, la noua locatie din Cotroceni a Atelierului Wagner, Maison de la Porcelaine, pe str. Dr. Staicovici nr. 19. Evenimentul  va fi urmat de o expozitie permanenta cu vanzare ce va dura trei luni.

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply