|

Idei CITY TASTE / Concurs (30-39)

Daca Bucurestiul ar fi o masa imensa, ce mancaruri ai vrea sa se regaseasca pe ea la acest festin? Din ce tari? Ce arome? Ce gusturi?

ANDREI POPA

Imi imaginez Bucurestiul ca pe un imens targ de odinioara in care taranii vin cu marfa naturala, din gradina, din curtea lor! Fara E-uri, fara coloranti chimici, fara aditivi, fara indulcitori. As vrea sa regasesc macar o parte din mancarurile copilarii: magiun de prune fara zahar, muraturi adevarate, carne de porc la borcan in untura, peste afumat, paine de casa, dulceata de gogonele …numai minunatii!

DELIA VLADULESCU

Pe masa bucurestenilor ar merita sa fie mancarea din perioada interbelica, asa cum este ea descrisa in cartea lui Constantin Bacalbasa – “Dictatura Gastronomica”. Adica, de toate, atat mancare cosmopolita, frantuzeasca, dar si gratare cu mititei sfaraind! Cred ca asta ne defineste ca natie, un amestec de mancaruri de toate felurile, fara discriminari snoabe.

GABRIELA GHICULESCU

Imi doresc o masa care sa contina toate mancarurile traditionale romanesti cu arome specifice fiecarei zone a tarii.De asemenea vreau sa vad pe aceasta masa o multime de prajituri romanesti. cu gust apetisant.Langa ele doresc sa stea sucuri de fructe ,toate naturale.

RADU MARGESCU

Cand o sa gasesc si eu in Bucuresti mancare mexicana adevarata? Nu imitatii de prost gust. M-am intors in tara de doi ani si am nostalgia unui burrito adevarat.

MIHAI STANCIU

Mult peste! Si fructe de mare! Si sturionii de altadata din Delta, de pilda cega mica, fara grasime. Icre de toate felurile si gusturile: icre negre, icre rosii, icre de pastrav, icre de biban, icre de crap… Nu m-as satura niciodata. Am mancat candva la o carciuma zacusca de peste dar apoi s-a inchis. Stie cineva unde mai pot gasi? Dar zargan?

LIANA STROE

Cum ar fi daca am avea strazi ca in Paris, cu restaurante pe ambele parti ale strazii? Am fost de cateva ori in zona Centrului Vechi si sunt incercari onorabile. Insa mai e mult pana departe! Imi doresc sa vad multe restaurante unguresti, rusesti, tailandeze, marocane etc.

NATALIA ADRIANA GHEORGHIU

DESTUL DE GREA INTREBAREA MAI ALES CA MA NUMAR PRINTRE ROMANII DE RAND,BUCURESTIUL UN PLATOU URIAS ?WOWW PAI ASI AVEA DE UNDE SA ALEG DAR MAI BINE CA ORICE OM DE RAND ASI DORI SA GASESCPE ACEL PLATOU IMENS “TOATE MANCARURILE  DE CARE SE BUCURA CEI BOGATI” ASA POATE AM SI EU OCAZIA SA VAD  CE DELICATESE SE ALFA PE MESELE LOR DAR AS VREA SI un pret pentru fiecare fel de mancare(asa informativ ca sa stiu cat costa o delicatesa savurata de guvernanti care ne conduc si carora le platim aceste gustari).

ANDREEA BELBA

Daca Bucurestiul ar fi o masa imensa as dori sa vad numai mancare traditional romaneasca din toate regiunile tarii; sarmalute, tochitura moldoveneasca, ciorbe, muraturi, mamaliguta, chiftelute, poale in brau, s.a.m.d.

SORIN GHIOC

Hmm. Cred ca in cadrul acestei mese ar trebui sa regasim diferite retete de paste insa ca sa fie un adevarat festin culinar cred ca ar fi foarte interesant sa avem aceleasi mancaruri facute dupa diferite retete pentru a putea diferentia si alege reteta mai buna :)

FLORIN LEU

Daca Bucurestiul ar fi o masa imensa as folosi toate gusturile si aromele din lume, iar in centrul orasului as pune doar mancaruri romanesti si as invita toti oameni mari ai lumii sa vina sa guste o palinca cu pastrama de oaie sau slaninuta. As pune aromele pe sectoare, asa ca voi incepe cu sect. 1 ,intai Terina de rata cu un vin alb sec,Cerb afumat ,Friptura de urs cu palinca,Fazan cu sos din coacaze, Iepure la tigaie totul ar fi meniu vanatoresc. Sect. 2- Sturion la gratar tot cu vin servit, Saramura de crap, somon la gratar cu mamaliga, Ceafa de porc,Antricot de vaca cu sos de cafea; Sect. 3- Purcel de lapte la cuptor, Friptura de caprioara,Ciuperci gratinate, Ficatei in bacon, porc la tigaie cu sote chinezesc. Sect4- Orez cu creveti, Pachetele de primavara cu pui, Burta de porc cu sos chinezesc,,carne de oaie cu oua si ciuperci negre, Carne de creveti in sos alb; Sect 5- Chiftelute cu susan, Muschi de porc cu ananas, Felii de rata in cuib de randunica, Salata cu sos de stridie, Sect6 voi adauga dulciuri-    banana caramelizata, clatite cu nuca si miere flambate, crema de zahar ars, papanasi cu smantana si dulceata,branzeturi vechi cu fructe proaspete.  Am folosit cam toate aromele dulci acre, chinezesti,romanesti,indiene etc, imi plac tot felul de combinatii de macaruri , cred ca in alta viata am fost chinez (glumesc). totusi sect. 1 si 2, fiind mai prin centru, jumatatea  din centru as pune manacre romaneasca- sarmalute , slaninuta, saramura, varza calita , palinca gogosele, placinta cu branza , dovleac etc. Mi sa facut pofta si foame cat am scris , asa ca va doresc o zi placuta si pofta buna !

City Taste este un pachet de vouchere, fiecare avand o valoare de 25 lei. Valoarea pachetelor City Taste difera in functie de numarul de vouchere pe care vrei sa le folosesti – Ai de ales intre pachetul de 10 vouchere cu o valoare de 250 lei, cel de 20 de vouchere cu valoare de 500 de lei si pachetul care contine 30 de vouchere cu valoare de 750 de lei. Pachetele City Taste costa intre 35 si 60 de lei. Astfel, pentru doar 50 de lei, vei primi GRATUITATI in valoare de 500 lei!

City Taste arata ca un pachet elegant cu cecuri si este valabil timp de patru luni.

Poti plati cu voucherele City Taste in peste 50 de restaurante. Este important de stiut ca discounturile nu se aplica pentru bauturi. Se poate folosi doar un voucher pentru fiecare masa, asa ca poti manca in oras foarte des in decursul celor 4 luni, adunand astfel gratuitati in restaurante chic din Bucuresti.

CITY TASTE ofera ca premii 10 PACHETE cu cate 20 vouchere de 25 lei. Valoarea totala a fiecarui pachet – 500 lei!

Citeste si:

Tags: , , , ,

1 Response for “Idei CITY TASTE / Concurs (30-39)”

  1. JUNGHEATU IOANA says:

    Daca Bucurestiul ar fi o masa imensa as dori sa gasesc la acest festin, mancare traditional romaneasca : tochitura moldoveneasca, sarmalute cu mamaliguta,crap prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi, ciorbita de burta,salate de cruditati,cu diverse maioneze,caltabos, toba,sunculita afumata, leber, drob de miel, muschi de porc impanat,multe prajituri cu crema de cacao,lamaie, sarailie, tort de ciocolata.

Leave a Reply