|

Noi retete de toamna pentru gratar (34-45) / CONCURS CampingGrill.ro

PUI CU CRUSTA DE PARMEZAN – Valentina Bloanta

Ingrediente (pentru 2 portii):
2 linguri piure de rosii
2 linguri crema de branza
1/2 lingurita oregano uscat
6 masline negre,curatate de samburi si taiate
2 bucati piept de pui dezosat si curatat de pielite
3 linguri parmezan ras

Mod de preparare:
Amestecati piureul de rosii cu crema de branza,oregano si maslinele.Ungeti pieptul de pui cu amestecul obtinut si acoperiti cu parmezan.
Frigeti pe gratar timp de 12 minute,intorcand din cand in cand.
Se serveste cu salata si paine prajita.

LIANA TOMA – Frigarui de pui cu lamaie

Ingrediente:
un piept de pui,
o lamaie,
o ceapa,
ardei gras rosu,
vegeta,
boia dulce,
bete pt.frigarui.

Pieptul de pui se taie bucati, se stropeste cu zeama de lamaie, se presara vegeta si boia dulce.
Betele de frigarui se pun in apa rece si se lasa 10 min.
Ceapa, ardeiul si lamaia se taie in bucati mici bune de tras in teapa ;-) )))Si am pus asa: carne, lamaie, ardei, ceapa, carne, lamaie…important e sa fie carnea de pui langa lamaie pentru aroma si gustul minunat.
Se pun frigaruile in tigaie grill/gratar, se intorc pe toate partile si gata.
Le-am servit pe un pat de orez fiert, doar sarat si piperat si cu cativa stropi de ulei de masline, am ornat cu lamaie si patrunjel, alaturi de un pahar de bere rece ca gheata.

FRIGARUI CU FICAT DE PORC SI ARDEI – Liana Toma

Ingrediente:

300g ficat de porc,
2 ardei grasi (verde, galben),
piper negru boabe rasnita Kotanyi,
sare.

Ficatul se portioneaza si se pune in lapte cca 1h. Eu l-am lasat 2h…
Ardeii se spala, se curata si se taie in bucati potrivite pt.frigarui.
Betisoarele de frigarui se tin 10 min. in apa rece.
Bucatile de ficat se scurg de lapte, se lasa pe un prosop absorbant, apoi se pun pe frigarui intre bucatile de ardei gras.
Se rasneste piper negru peste frigarui si se frig foarte bine pe toate partile.
Dupa ce se scot, se sareaza si se acopera.
Drept garnitura am facut niste cartofi inveliti in bacon.
Am fiert cartofii, i-am sarat, i-am invelit cu bacon, i-am prins cu ata si i-am pus pe gratarul incins.
Cand s-a rumenit baconul, i-am scos si am taiat ata.
Ficatul a fost foarte fraged, iar cartofii minunati!

PULPE DE PUI MARINATE IN VIN – Alina-Sanziana Gherasim

Pulpele de pui imbinate cu marinata gustoasa din vin, usturoi si rozmarin la gratar reprezinta deliciul unui gratar in familie sau cu prietenii.
Ingrediente:
* 8 pulpe
* 8 catei de usturoi
* 400 ml vin alb aromat
* 2 lingurite boia de ardei dulce
* rozmarin, sare, piper
Mod de preparare:
Pulpele de pui spalate bine se sterg cu un servet de hartie, se pun intr-o punga pentru alimente si se adauga marinata preparata in prealabil din vin,usturoi,boia,sare si piper dupa gust, punga se inchide si se lasa 2 ore la frigider. Se incinge gratarul si se asaza pulpele scurse de marinata. dupa ce se rumenesc se servesc pe un platou alaturi de restul de marinata. Pofta buna!
SANDVIS CU FRIGARUI DE LEGUME – Maria Porumb
Ai nevoie de :
2 baghete
3 linguri miere
2 ardei grasi
4 ciuperci
2 cepe
1 dovlecel
4 bucati conopida
Speli leguleme, le tai fasii, adaugi sare.Infigi legumele pe betisoare de frigarui, le stropesti cu suc de lamaie si le coci pe gratarul incins.Tai baghetele in doua le ungi cu miere, apoi scoti legumele din betisoare si le pui combinate in interiorul baghetei.
PASTRAMA CU MAMALIGUTA – Violeta Vlasceanu
Prelucrezi pastrama in bait pe care il pregatesti din : sare, foi de dafin si piper toate in funtie de cantitatea de carne la apreciere.Lasi pastrama la macerat 4 zile, apoi o scoti , o pui la desarat in apa rece cateva ore, o scoti si o asezi pe sarma la uscat.iei bucatile de carne si le asezi una peste alta pentru a sta la presa.de aici iei pastrama si o pregatesti pe gratar. cu mamaliga calda ….o nebunie
STURION LA GRATAR – Victoria Toma
Avem nevoie de sturion – nu fac un secret ca a fost un sturion live, dar… a fost live de pe raftul cu gheata sa zicem  -  apreciez eu ca avea cam 2,5 kg, frumuselu’! Se taie bucati egale si se marineaza inainte de a porni tantos spre gratar.. In ce il marinam? In primul rand intr-un vas (hi, hi!) in care vom pune zeama de la o lamaie, zeama de la o limeta (lime), 3 catei bine ametiti si maruntiti si 2-3 lacrimi de ulei de masline. Punem folie deasupra vasului si lasam sa se odihneasca 1 ora in liniste si mai ales racoare. (puteti folosi pentru marinat si pungi de plastic, din acelea care se inchid ermetic, dar eu redau exact reteta pe care am facut-o!)
Surpriza pe langa sturion a constat in cateva scoici, complet dezbracate de caracter si ready to rock cum ar zice dobrogeanu’ pe care deasemenea le-am pus in marinata noastra. Zic eu ca s-au impacat bine!
Intre timp, ne trebuia si o garnitura, si un sos, dar am incins intai bine bine gratarelul (curatat, cosmetizat..).
Pentru garnitura am ales ceva extrem de simplu : orez ‘tras’ intr-oleaca de unt si ‘upgradat’ cu niste marar fin si fine tocat. Simplu, exact cum ar trebui sa fie viata.
Timpul de marinare a expirat, scoatem artileria grea pentru gratarul nostru. Scoicile se incoloneaza cuminti pe cateva tepuse, si Mr. Sturion se aseaza si el barbateste pe gratarul incins.Scoicile nu stau mult sa se faca, doar cat sa arata putin bronzate.
Ca sa nu pierdem timp pretios cat se frig minunile, incropim si sosul – sos de mustar, pentru care ne trebuie un ou, putina lamaie si ceva mustar (n-am avut de Dijon, da e bun si al nostru cateodata!) Combinatia va da o sincera maioneza, la care mai adaugam niste usturoi bine maruntit, ceva smantana dulce si …cred ca mai ramasese si putin marar! Perfect!

Merg toate pe un platou, spre buna-servire a tuturor, alaturi de un vin alb demi-spre-sec!

PIEPT DE PUI CU GARNITURA DE ROSII SI STRUGURI – Janet Frunza
Ingrediente:

-un piept de pui
-2 rosii medii
-200 gr boabe de struguri albi
-2 linguri de pesmet
-1 lingura de pasta de tomate
-o lingurita de miere
-100 ml ulei
-sare,piper
-2-3 foi de placinta(subtiri foile)

Mod de lucru:

Mai intii de toate vom pregati cosuletul in care vom servi garnitura .
Ne alegem un bol de care marime dorim ,decupam foile de placinta
dupa marimea bolului.Astfel patratul ,obtinut din decuparea foilor,il punem in bol
si il dam la cuptorul incins cam 5-6 min.Cind s-a rumenit un pic,este gata.

Intr-o tava ,mai micuta ,punem uleiul,rosiile taiate felii,boabele de struguri,un pic de sare si piper.Intr-un bol,punem pasta de tomate ,mierea si pesmetul.Amestecam si pentru ca sa-l mai diluam ,adaugam un picut de apa.Tot acest continut ,il turnam peste rosiile si boabele de struguri si punem tava la cuptorul incins,pina aproape se stafidesc rosiile si strugurii.
Cind garnitura noastra este aproape gata,pregatim pieptul de pui ,pe care il frigem pe gratarul incins ,cite 2 min.pe fiecare parte.

Prezentare:

Pe o farfurie,punem cosuletul din foaie de placinta si in el rosiile cu boabe de struguri iar alaturi pieptul de pui fript pe gratar.
Eu am pus sub pieptul de pui ,un pat de cartofi prajiti ,taiati ,bastonase foarte subtiri.

PULPE DE PUI LA GRATAR – Elena Besliu
Ce-ti poate incanta papilele gustative cand vine toamna? Ce altceva decat niste pulpite la gratar care sa se imbine cu gustul vinului proaspat facut?!
Pulpitele de pui dezosate bineinteles in combinatie cu o marinata gustoasa din vin nou si usturoi pot reprezenta un deliciu cand se aduna toata trupa.
Iata si reteta:
10 pulpe de pui dezosate
10 catei de usturoi
500 ml vin roze
4 lingurite de boia de ardei dulce
sare, piper
Cantitatea de pulpe dezosate se spala si apoi se usuca cu servetele de hartie. Apoi se face o marinata din usturoiul zdrobit, sare, piper, vin si boiaua de ardei dulce. Se introduc pulpele in aceasta marinata si se lasa la macerat cel putin o ora. Se aseaza pulpele de pui, scurse de marinata pe gratarul bine incins, se intorc pe o parte si pe cealalta la interval de 3 min, apoi cand sunt bine patrunse si rumenite se aseaza pe farfurie asezonate cu putin patrunjel si zeama de lamaie si se serveste musafirilor nerabdatori probabil din cauza aromelor placute si apetisante.
CALCAN LA GRATAR – Loredana Oncioiu

Ingrediente:

Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet. 1 kg calcan
Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet. 150 gr unt de masa
Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet. 30 ml lapte dulce
Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet. sare, verdeata, sare de lamaie

Mod de preparare

Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet. Se spala calcanul foarte bine, se curate apoi de intestine si bronhii si se fierbe in apa timp de 5 min.

Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet. Se portioneaza in bucati medii, care se tin in lapte dulce 30 de minute, apoi se ung cu unt topit si se presara cu sare de lamaie.

Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet. Se pun bucatile pe gratarul incins pe ambele parti, pana se rumenesc.

Se serveste fierbinte cu zeama de lamaie.

PASTRAMA LA GRATAR – Carmen Monica Gaspar

Modul de preparare a retetei:
Se pregateste jaraticul. Gratarul se curata si se unge cu o bucata de slanina, pentru ca pastrama sa nu se lipeasca de gratar.
Bucatile de pastrama, bine patrunse de saramura, se aranjeaza pe gratar. Din cand in cand se intorc si se stropesc cu saramura in care a fost preparata pastrama. Daca folosim pastrama de oaie cumparata, se pregateste un mujdei dintr-o capatana de usturoi, sare si piper si se umezesc bucatile de pastrama de oaie cu acest sos.
Merge foarte bine consumata in aceasta perioada cu putin vin rosu si consumata linga gratar.
Pofta buna !
CIUPERCI CU BRANZA FETA LA GRATAR – Adelina Stanciu

Ingrediente:

* 4 palarii de ciuperci mari
* unt
* 4 catei de usturoi
* o bagheta de paine
* ulei de masline
* branza Feta

Mod de preparare:

Frige pe gratar 4 palarii de ciuperci mari, cu lamele in jos. Dupa cinci minute, intoarce-le si unge-le cu unt, presara cate juma-tate de catel de usturoi zdrobit si cateva ramurele de cimbru.

Frige apoi ciupercile pe gratar inca 5-10 minute. Taie o bagheta de paine felii subtiri, unge-le cu putin ulei de masline si pune-le pe gratar pana se rumenesc.

Serveste ciupercile pe feliile de paine, cu bucatele de branza Feta si rosii tocate.

CEAFA DE PORC LA GRATAR – Irinel Curelea

Iata o reteta cu care iti poti impresiona cu siguranta prietenii, intr-un weekend la gratar.

Ingrediente

felii ceafa de porc
o legatura de patrunjel
2 catei de usturoi
120 ml ulei de masline
60 de ml otet
sare, piper

Mod de preparare

Patrunjelul se spala bine, se toaca marunt se amesteca cu sare, piper, otetul si usturoiul pisat.

Se freaca bine feliile de ceafa cu acest amestec, dupa ce au fost unse cu ulei de masline, apoi se aseaza feliile intr-un castron, se acopera cu mirodeniile, uleiul si se lasa peste noapte, acoperite cu folie alimentara.
Se incinge bine gratarul a doua zi si se frig bucatile de ceafa pana se rumenesc bine, pe ambele parti.

Pofta buna !

Participarea entuziasta la primele doua concursuri CampingGrill.ro organizate de Bucatarescu a determinat …dublarea premiilor la a treia editie a concursului. Astfel, de aceasta data, se vor acorda 2 PREMII, fiecare constand in cate un Gratar Arizona (in valoare de 248 lei  fiecare ) cu cate un set complet de accesorii (vezi foto). De asemenea, se va acorda si un PREMIU SPECIAL – rucsac complet echipat (inclusiv termos de inox, in valoare de 41 lei) pentru 4 persoane care vor sa mearga la un picnic cu barbecue! (in valoare de 203 lei)!

TEMA concursului este RETETE DE TOAMNA LA GRATAR, fiindca, nu-i asa, e anotimpul pastramei …dar nu numai! Va lasam toata libertatea de a improviza, pentru ca gatitul in familie sau alaturi de prieteni nu este doar o mare bucurie, ci si o forma aparte de libertate! Retetele (insotite de numarul de telefon si de numele concurentilor in clar) se trimit la office@bucatarescu.ro pana pe 31 octombrie 2010!

Gratarul Arizona – un gratar rotativ, care functioneaza cu carbune – este unul extrem de practic.Are o structura simpla si stabil din otel inoxidabil si este usor de manevrat si de intretinut incat nu e neaparata nevoie sa mergi cu el pentru a-l folosi in gradina casei de vacanta: merge perfect in minimum de spatiu, de pilda pe terasa proprie! Gratarul este reglabil pe inaltime si este dotat cu lant si inel de siguranta. Diametrul suprafetei de gatit este de 39 centimetri, inaltimea este de 150 centimetri, iar greutatea totala este de 6 kg, ceea ce il face extrem de usor de manevrat. Premiul presupune si un set de accesorii de gatit din  inox cu maner de lemn, un gratar special pentru peste si o eficienta perie de curatat.

Rucsacul pentru un picnic de 4 persoane contine, pe langa termosul de inox de 0,5 litri, tot arsenalul necesar organizarii unui barbecue la iarba verde: cate 4 cutite, furculite si linguri din inox, 4 farfurii, 4 pahare de vin cu picior, 1 briceag cu desfacator de sticle, cutit si tirbuson, 1 tocator de lemn (pentru pregatit carnea si legumele sau feliat painea), 4 servete din material textil, 1 cutit pentru branza si unt, 1 suport de un, 1 suport pentru condimente si 1 buzunar detasabil pentru sticla sau termos.Practic, nu mai ai decat o singura grija: sa alegi cele mai savuroase ingrediente pentru un picnic memorabil! Nu uitati, avem 2(doua) astfel de premii!!!

Mai multe informatii despre gratarele Enders, dar si despre gratarul american cu afumatoare Big Green Egg, incalzitoarele de terasa, articole de camping, lazi frigorifice si diverse accesorii la CampingGrill.ro. Comenzi: 0728 TERASA (83 72 72).

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 Response for “Noi retete de toamna pentru gratar (34-45) / CONCURS CampingGrill.ro”

  1. Bucatarescu says:

    Urmatorul grupaj de retete apare miercuri, 27 octombrie! Concursul se incheie duminica seara!!! Nu uitati, premii multiplicate la aceasta editie!

Leave a Reply