|

Noi retete KIDIBOO (12-20)

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA – Diana Parvu

Ingrediente

3 ardei mici (kapia)
100 gr branza telemea (de capra)
100 gr cascaval
50 gr branza de vaca
1 lingura smantana (sau iaurt)
cateva fire de marar
1 galbenus de ou
1/4 lingurita piper negru

Preparare

  1. Se pun ardeii in cuptor la 250C si se coc cca 25-30 minute, se intorc la mijlocul timpului ca sa prinda culoare pe toate partile. Se pun intr-un vas, se presara sare si se acopera cu folie ca sa se “abureasca” un pic si sa fie mai usor de curatat.
  2. Pana atunci preparati umplutura: se dau pe razatoarea mica telemeaua si cascavalul. Se adauga branza de vaca, iaurtul si oul. Se omogenizeaza totul bine pana obtineti o pasta. Se condimenteaza cu mult piper si marar.
  3. Ardeii copti se curata de coaja, cu grija sa nu se rupa.
  4. Se face o incizie de la codita pana aproape de varf si se decupeaza o felioara subtire (cat jumatate de deget) ca sa aveti spatiu de manevra pentru urmatorii pasi.
  5. Prin incizia facuta curatati ardeii de cotoare si seminte.
  6. Cu o lingurita umpleti ardeii. Presarati peste zona cu umplutura putin cascaval razuit ca sa prinda crusta frumoasa cand se coc.
  7. Se pun ardeii intr-o tava termorezistenta si se introduc sub grill (focul sa vina de sus) pentru cca 10 minute, pana branza se rumeneste frumos. Daca nu aveti grill, dati-i la cuptor la 200C pana se rumenesc.

BRUSCHETTE CU MOZZARELLA – Constantin Gurau

Eu am o reteta foarte simpla dar si foarte gustoasa care fetita mea de 6 ani o adora.

Se taie 2-3 chifle in doua,se unge fiecare jumatate cu sos pesto cu spanac apoi se taie cate o felie de mozzarella potrivita si se aplica deasupra.Se mai adauga o felie de rosie si cateva masline verzi taiate feliute.Se aseaza in tava si se lasa la cuptorul incalzit in prealabil aprox 10 min pana cand mozzarella s-a topit.Pofta buna!


PIZZA CU MOZZARELLA  – Oana Badoiu
Amintiri culinare: fetita mea s-a hotarat sa se implice si ea in bucatarie…la gatit.Si a zis ca daca eu fac taitei din aluat…face si ea- inversul.
Cat nu am fost eu atenta dupa ce am fiert macaroanele- le-a framantat. ca voia sa le faca coca..Asa ca mi-a stricat macaroanele pe care voiam sa le fac cu branza.

O reteta care place fetitie mele: Pizza cu mozzarella. Fac aluat de paine – il intind in tava. Pe el pun felii de ceapa, rosii taiate felii mari rotunde, ardei grasi fasii, masline, sunca pentru copii si pe desupra bat ou si pun mozzarella. Iese o mancare foarte sanatoasa si hranitoare pentru copii. Fetitei mele ii place foarte mult.

GUSTARE RAPIDA CU CREMA DE BRANZA – Viorica Rusu

Gustarile rapide si ingenioase sunt preferatele micutelor mele.Va prezint o gustare  “clasica” dar de efect pentru cei mici.Ung felii de franzela cu branza topita Apetito Kidiboo peste care pun o feliuta de rosie,in mijlocul rosiei infing o scobitoare iar in scobitoare “atarn”( ca un panza) o feliuta de sunca sau de muschiulet si gata tartina-barcuta.Alteori presar mozzarella pe 2 felii de piine , fierb un ou si il tai pe lung felii subtiri la care adaug ..ochisori din masline si gurita din gogosari…bon APETITO KIDIBOO….

SANDVIS DELICIOS – Clementina Cojan

Reteta delicioasa pentru copilul meu: branza topita in amestec cu sunca si ardei. Rezulta un sandvis delicios.

CARTOFI CU MOZZARELLA – Alexandra Milu

Amintire culinara cu copiluul meu…pai baietelul meu, orice as face la bucatarie de mancare trebuie sa asiste si el! Stie el ca am nevoie de un ajutor de bucatar Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet.
O reteta simpla pentru coopii cu mozzarella este aceea pe care copiii mei o mananca cu maaaare placere: cartofi nature cu mozzarella. Se fierb cartofii nature, iar cand se pun pe farfurie (fierbinti) se presara deasupra mozzarella. Este unul din felurile de mancare preferate de copiii mei! Bineinteles cu carnita langa!

ARDEI UMPLUT CU MOZZARELLA SI OU – Alina Vacaru

Sunt mama unui baietel in varsta de 5 ani.
Va propun o reteta cu mozzarella usor de preparat,dat foarte gustoasa.
Ingrediente

3 ardei grasi(de preferat ar fi sa fie de culori diferite)

300-400 g  mozzarella

3 oua fierte

2,3 catei de usturoi

Maioneza 2 linguri

Preparare

Mozzarella se da pe razatoarea medie.Se  adauga usturoiul pisat si maioneza.Omogenizam.

Ardeii se spala.Le scoatem cotorul si semintele.Se umple ardeiul cu compozitia pregatita lasand loc in mijloc.In spatiul lasat liber punem oul fiert si il fixam cu umplutura.Lasam ardei umpluti in frigider 3,4 ore.Ii scoatem si ii taiem felii.

TARTINE ARICI – Alina Vacaru

4 felii de paine neagra

2 oua fierte

200 g piure de cartofi

4 felii de mozzarella

piper boabe

Sare

4 linguri unt

Preparare

Taiem ouale fierte in jumatae.Decupam apoi paine in forma ovala.Ungem painea cu unt,adaugam felia demozzarella,apoi,jumatatile de ou,punem sare,apoi cu mainile punem piureul peste ou si modelam sub froma de arici.

Din boabe de piper  confectona ochi si nasul.Painea ramasa din decuparea o prajim la ciptor,o sfaramam si  o asezam ;peste piureul de cartofi,din ea vom confectiona tepii.ariceilor.

Alimentaţia este foarte importantă în procesul de dezvoltare al copilului, dar copiii sunt copii şi sunt tare mofturoşi atunci când vine vorba de mâncare. Lasa-ţi imaginaţia să se joace şi oferă-i copilului tău gama Kidiboo, brânză topită şi batoane de mozzarella bogate în calciu şi vitamina A.

Trimite-ne pe adresa office@bucatarescu.ro o scurtă amintire culinară cu copilul tău şi/sau trimite-ne o reţetă simplă pentru copii realizata cu brânză topită sau mozzarella.În urmatoarele doua zile de marţi şi vineri  poţi câştiga pentru copilul tau unul dintre cele 4 pachete cu produse Kidiboo în valoare de 50 de RON. Durata concursului: 14-29 octombrie 2010.

Fiecare premiu delicios va consta in:

4x creme de branza Apetito smantana 150g

4x branza topita Kidiboo 100g

4x batoane de mozzarella Kidiboo 80g

PRIMUL PREMIU VA FI ANUNTAT AZI!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply