|

Retete cu branza pentru copii (1-11) / Concurs KIDIBOO

CHIFTELUTE DIN OREZ CU MOZZARELLA – Mariana Borza

Mozzarella este delicioasa asa ca incerc sa o folosesc aproape in toate retelel, puiul nostru Alexandru de 5 anisori o adora si mereu cere, de aceea eu imi rasfat familia cu diverse retete cu mozzarella.
Am sa va prezint o reteta usoara si foarte gustoasa.

Ingrediente: 125 gr de orez; frunze de dafin; cardamon; ceapa; patrunjel verde; sare; piper; pesmet; cereale simple (optional); mozzarella; oua;

Preparare: Am fiert 125 g orez cu bobul marisor si lipicios(arborio), adaugand la fiert cate putina apa clocotita si o frunza de dafin si un sambure de cardamon. Nu puneti multa apa de la inceput si fierbeti doar cat sa se umfle bobul, e mai gustos asa.
Cat orezul se raceste , tocati o jumatate de ceapa si patrunjel verde ,cat va place.
Asezonati cu sare si piper dupa gust, si amestecati cu lingura , pentru a impiedica sfaramarea orezului.
Pregatiti ouale ca pt snitel, si o farfuriuta cu pesmet, eu am avut niste cereale simple( consumam destul de des cereale pentru ca sunt sanatoase, iar la aceste chiftelete sa o savoare nemaipomenita), si cu mana umeda formati chiftelutele, punand si mozzarella inauntru, strangeti bine tavaliti-le de cate 2 ori prin oua batute si pesmet.
Puneti sub un grill infierbantat, intr-o tava captusita doar cu aluminiu, fara ulei.
si tineti cate 3 min pe fiecare parte…sau sa se coaca cum doriti, preferabil doar atat cat sa se rumeneasca frumos si sa se topeasca mozzarella. dak sunt tinute mai mult …iese afara mozzarella si efectul nu mai e acelasi.

Al meu pui se linge mereu pe degetele dupa ce savureaza aceste chiftelute delicoase, sunt sanatoase pentru copii si foarte satioase.

Va doresc pofta buna!
P.S. produsele Apetito sunt preferatele lui Alexandru, sunt prezente cu el mereu la gradi:)

BRANZA TOPITA CU MAR SI MORCOV – Mihaela-Cornelia Craciunescu

Amintirile sunt proaspete…
Ne chinuim mult cu o fetita de 1an si 5 luni. Nu vrea sa manance mai nimic.
Ii place doar crema de branza…Si pe sub crema de branza mai incerc si eu sa ii dau diverse: putina carnita ca de exemplu.
Nu mananca decat daca vede cutia de branza crema – cum bag eu cutitul acolo si ii intind pe felia de paine.
Nu mai spun ca vrea sa manance singura. Bineinteles ca manjeste totul in jur…si mai ales daca suntem prin camera….Se murdareste si se sterge de ce apuca: cam cum ar fi covorul, canapeaua…ori chiar pe mine.

O reteta simpla pe care o fac fetitei mele este urmatoarea:
Curat un mar si un morcov. Le tai mici si le pun in pasator.
Adaug acolo branza topita, putina miere de albine si putina coaja de la o portocala rasa. Apoi pasez totul pana devine crema.
Ii asez aceasta crema pe un castronas si ii pun deasupra diverse bucatele mic de fructe ca sa o atraga.

SOMON PE MOZZARELLA SI SPANAC IN FOIETAJ – Alexandru Borza

Sunt un fan inrait atat al mancarurilor cu peste cat si al pescuitului.
Aceasta reteta ma reprezinta, o gatesc din suflet de fiecare data cand am ocazia, invitatii mei sunt mereu incantati si surprinsi.

Avem nevoie de:
350-400 g filet de somon, 6 foi aluat foetaj (20×10 cm), 500-600 g spanac, 1 ceapa mica, 3 linguri ulei de masline, 125 g mozzarella, 1 galbenus, 1 lingura lapte, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust

Apoi ne apucam de treaba:
Spal bine spanacul, il fierb dupa care il stoarc bine. Toc ceapa, o pun la calit usor in ceva ulei de masline. Cand ceapa devine sticloasa, adaug spanacul si amestec. Opresc focul, condimentez cu sare si piper dupa gust, dupa care las la racorit putin.
Somonul il stropesc cu zeama de lamaie, il sarez si piperez dupa gust. Intind aluatul foietaj si tai dreptunghiuri. Pun o gramajoara de spanac, deasupra o felie de mozzarella, sarez, iar peste pun cate o bucata/felie de somon. Acopar cu partea cealalta de aluat, inchid bine cu o coada de lingura. Amestec galbenusul cu lapte, ung deasupra si dau la cuptorul incalzit in prealabil la 190-200 grade C. Cand e rumen bine, le scot, le las 4-5 minute la racorit.
Apoi se servesc caldute in sanul familiei.

SANDVIS DELICIOS – Clementina Cojan

O reteta delicioasa: branza topita Kidiboo in amestec cu sunca si ardei gras rosu! Pentru sandvis folosim felii de paine integrala.

CARTOFI NATURE CU MOZZARELLA – Alexandra Milu

Amintire culinara cu copiluul meu…pai baietelul meu, orice as face la bucatarie de mancare trebuie sa asiste si el! Stie el ca am nevoie de un ajutor de bucatar Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet.
O reteta simpla pentru coopii cu mozzarella este aceea pe care copiii mei o mananca cu maaaare placere: cartofi nature cu mozzarella. Se fierb cartofii nature, iar cand se pun pe farfurie (fierbinti) se presara deasupra mozzarella. Este unul din felurile de mancare preferate de copiii mei! Bineinteles cu carnita langa! Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet.

CASUTA KIDIBOO – Alina Bratu

Copilul meu e mofturos! De aceea, ca sa-i fac pofta de mancare, trebuie mereu sa inventez ceva nou.Din felii de paine pe care am aplicat crema de branza si bastonase din ardei verde facem peretii unei casute. La colturi, punem stalpi din mozzarella. Tot asa, grinzile acoperisului (sprijinite si in cateva scobitori). In jurul casutei, facem un gardut din patratetele de branza topita Kidiboo, separate de morcovi fierti. In gradina, sunt multe rosioare cherry. Apoi, chemam copilul la masa si demontam casuta bucatica cu bucatica, mancand cu totii ca sa-i facem pofta. Reteta functioneaza!

TARTINE CU CREMA DE BRANZA  – George Stefancu

Sambata dimineata, noi luam micul dejun in familie. Incercam, pe cat posibil, sa mancam sanatos, asa ca, pe masa, punem pentru copii, multe fructe si legume de sezon, luate din piata, de la tarani. Intotdeauna, punem insa si paine din faina de secara, pe care o facem in casa, la masina. Din aceasta paine taiem felii triunghiulare pe care le ungem cu crema de branza si pe care presaram verdeata: patrunjel sau marar. De asemenea, le facem suc din mere la storcator.

4 RETETE KIDIBOO PENTRU COPII – Liana Toma

Va trimit cateva retete simple pentru bebelusi pe care le-am facut pentru fiul meu, Tudor.
Tudor a implinit 2 ani pe 27 iunie a.c., dar pana sa implineasca doi ani am facut mereu mancare separata pentru el. Si inca mai fac, credeti-ma!

1. Omleta cu mozzarella

Se bat bine doua oua, se adauga un praf de sare, o lingura de smantana, se rastoarna in tigaia bine incinsa cu putin ulei, iar dupa ce se coace, se presara mozzarella. Apoi, eu am taiat marunt-marunt omleta ca sa poata mesteca mai usor Tudor.
Va atasez poza 1604.

2.Piure de cartofi cu piept de pui si mozzarella.

Se spala cartofii, se curata, iar se spala si se pun la fiert cu un praf de sare. Dupa ce au fiert, se scurg, dar nu de tot, se mai lasa putina zeama, se adauga putin unt, lapte, smantana, si bucati de piept de pui taiate marunt-marunt. Cateva feliute de mozzarella si a iesit un piureu delicios!
Va atasez poza 1562.

3.Mamaliga cu branza topita si smantana.

Se pune apa la fiert cu sare, cand clocoteste se adauga in ploaie faina de malai si se tine pe foc pana cand se intareste. Am adaugat  putin unt, smantana si vreo doua bucati de branza topita. A trebuit sa mananc si eu o portie, nu numai Tudor ;-) )
Va atasez  poza 1681.

4. Cartofi la cuptor cu crenvursti si branza topita.

Cartofii se spala, se curata, iar se spala, se taie in felii groase si se pun la cuptor cu ierburi aromate: rozmarin, busuioc, telina. Crenvurstii se fierb, apoi se da pielita jos si se taie bucati marunte. Cartofii se paseaza mai grosier, se pune o bucata de branza topita se amesteca cu crenvurstii si se da calduta bebelusului ;-)
Va atasez poza 1781

Vreau sa va marturisesc un lucru. Din toate am facut cate doua-trei portii pentru ca mancarea pentru bebelusi e foarte sanatoasa si gustoasa si a trebuit sa mananc si eu, altfel clacam! ;-) ))

Trimite-ne pe adresa office@bucatarescu.ro o scurtă amintire culinară cu copilul tău şi/sau trimite-ne o reţetă simplă pentru copii realizata cu brânză topită sau mozzarella.În urmatoarele doua zile de marţi şi vineri  poţi câştiga pentru copilul tau unul dintre cele 4 pachete cu produse Kidiboo în valoare de 50 de RON. Durata concursului: 14-29 octombrie 2010.

Fiecare premiu delicios va consta in:

4x creme de branza Apetito smantana 150g

4x branza topita Kidiboo 100g

4x batoane de mozzarella Kidiboo 80g

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

6 Responses for “Retete cu branza pentru copii (1-11) / Concurs KIDIBOO”

  1. adriana says:

    Reteta Marianei Borza e copiata cuvant cu cuvant de pe siteul culinar.ro/Chiftelute(piftelute)din orez cu mozzarella si ii apartine lui nico-vya.
    http://culinar.ro/retete/gateste/9/326/7822/aperitive/aperitive-cu-branza/chiftelute-piftelute-din-orez-cu-mozzarella
    Sunt convinsa ca si celelalte retete postate de mariana borza sunt copiate la fel.
    Va rog sa o descalificati si sa-i premiati doar pe cei care intr-adevar au scris retete originale care nu se regasesc pe siteuri/bloguri culinare postate de catre altcineva.

  2. liana10 says:

    Mariana Borza si Alexandru Borza se pare ca provin din aceeasi familie si au aceleasi proaste obiceiuri: copy-paste peste retetele altora!
    Somon pe mozzarella si spanac in foietaj e o reteta preparata de Maya pe culinar.ro
    http://www.culinar.ro/retete/gateste/5/285/6764/mancaruri/mancaruri-cu-peste/somon-pe-mozzarella-si-spanac-in-aluat-foetaj
    Sper sa descalificati familia Borza, asa cum a spus si Adriana si sa premiati doar pe cei care s-au obosit sa va trimita retete proprii si originale.
    Va multumesc!

  3. liana10 says:

    Castigatorii de marti, 19 oct.a.c., unde au fost publicati?
    Multumesc!

  4. Bucatarescu says:

    Primul castigator va fi anuntat azi pana in ora 16.00!

  5. teomaria says:

    unde s-a afisat?

  6. Bucatarescu says:

    Ce anume? Daca e vorba de reteta castigatoare, a fost postata miercuri la ora 16.00. In dupa-amiaza aceasta, anuntam al doilea premiu Kidiboo!

Leave a Reply