|

Retete noi cu branza pentru concursul APETITO (39-47)

LIZONETA BUCUR – Tartine pentru micul dejun

Suuuper concurs.! Baietelul meu Raul papa branzica numai Apetito,e singura care ii place. L-a atras la inceput ambalajul si asa a ramas fidel marcii…..Eu ii pregatesc in special dimineata felii de paine pe care intind branzica Apetito si apoi ornez cu putina verdeata, rosie sau castravete si masline tocate marunt. E o reteta tareeeeeeeeee simpla, dar copilul meu o savureaza cu cea mai mare placere!

CECILIA MOLNAR – Tartine cu crema de branza si ridichi

Ingrediente: bagheta taiata rondele, crema de branza cu smantana Apetito, unt, piper, sare, boia dulce, o ceapa mica taiata marunt, ridichi taiate rondele, frunze de patrunjel.
Preparare: Rondelele le prajesc. Crema de branza cu smantana o amestec cu ceapa taiata, pun piper, sare, boia dulce dupa gust si obtin o crema de branza imbunatatita. Rondelele de baghete le ung cu unt, pun rondele de ridichi si peste asta crema de branza,  le ornez cu frunze de patrunjel.
Sunt foarte gustoase, perfecte pentru micul dejun sau pentru o gustare delicioasa.

NICOLETA BORZA – Oua cu branza si cascaval la cuptor

Ce ziceti de un mic dejun la pat pentru a-i rasfata pe cei dragi? Oua, Apetito Crema branza , Apetito Cascaval,rosii avem in reteta, mai puneti o felie de paine prajita, un pahar de suc natural sau o cana de cafea si bineinteles o floricica sau ceva special care sa incante ochiul pe langa papilele guastative:

Ingrediente
1 ou
Apetito Crema Branza , cca 50 gr
Apetito Cascaval
1 rosie (sau 5 rosii cherry)
1 fir ceapa verde
putin oregano uscat
sare, piper, boia
putin ulei de masline

Portii: 1

Preparare
1. Un bol mic, termorezistent, se unge cu putin ulei de masline.
2. Se tapeteaza fundul formei cu felii de rosii peste care presaram o priza de oregano.
3. Deasupra asezam Apetito crema de branza si presaram iar putin oregano si picuram putin ulei. Presaram ceapa verde tocata fin.
4. Spargem oul deasupra si il condimentam cu putina sare, boia (dulce sau iute) si piper.
5. Dam bolul la cuptor la 220C pentru 20 minute, pana albusul e facut, iar galbenusul e crocant deasupra dar moale in interior.
6. Servim imediat cu Apetito cascaval pe deasupra si cu paine prajita.

Un mic dejun pe cinste va doresc!!

THEODORA-PAULA DUMITRASCU – Chifle cu de toate

Luam doua chifle mari , le tăiem în doua şi le ungem cu brânză topită . Separat amestecam crema de brânză cu puţin piper , boia dulce şi puţin mărar . Le amestecam bine până devin pastă . Punem pe chifle câte o felie de caşcaval şi o linguriţă de pastă iar peste putem pune o jumătate de măslina verde . Eu am pregătit un platou pentru prieteni si au fost încântaţi .

DELIA STAN – Vinete cu branza

Ingrediente: 2 vinete potrivite, 1 cutie de crema de branza cu smantana Apetito, ceapa verde sau praz subtire, patrunjel verde, rosii cherry, otet de vin, ulei de masline, sare, mirodenii.

Preparare: Vinetele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se taie – fara a se curata! – in rondele groase de jumatate de deget. Rondelele se calesc repede, pe o parte si pe alta, fara a se inmuia foarte tare pe cat posibil. Apoi, se pun la marinat 30 minute in ulei de masline amestecat cu otet si un praf de sare (plus ce alte condimente va plac). Separat, se taie ceapa verde sau prazul marunt si se amesteca cu crema de branza. Se scot rondelele, se scurg si se lasa un pic sa se zvante. Apoi, se pune o rondela, un strat de crema frecata cu ceapa, o rondela, alt strat, a treia rondela si in ca un strat. In varf, se pune patrunjel verde sau o rosie cherry. Daca feliile aluneca, se pot fixa cu o scobitoare. Vor fi de mare efect pe un platou pregatit pentru musafiri!

FLORINA MUSATOIU – Rosii umplute cu branza

Ingrediente:6 rosii mari,300 g branza cu smantana,1 legatura marar,sare

Mod de preparare: Rosiile se spala,li se taie capac,se indeparteaza cotorul si se asaza cu fata in jos sa se scurga.Se spala si se toaca mararul.Se amesteca branza cu smantana si se sareaza dupa gust.Se umplu rosiile cu compozitia.Se pune capacul fiecarei rosii si se pun la rece.

OANA CRISTESCU – Mic dejun cu Apetito

Ingrediente pentru 2 portii:
2 felii de bacon sau prosciuto crudo , 2 felii de cascaval Apetito, 1 crema de branza 125gr, 4 triunghiuri branza topita de orice aroma, 2 felii paine mai mari, 2 oua, sare,piper si patrunjel

Mod de preparare
Se prajeste painea in toaster,iar cele 2 oua sa prajesc ochiuri moi. Se face uncerc in mijlocul felii de paine (pentru ca painea urmeaza sa fie asezata peste ou) aproximativ unde considerati ca este glabenusul.  Dupa ce ouale sunt gata sunt scoase pe 2 farfurii peste care se pune painea prajita asfel incat cerculetul decupat sa fie peste glabenus si se preseaza usor (atentie ca ouale sa nu fie reci) .
Peste paine se aseaza cascavalul taiat fasii apoi prosciuto sau bacon, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, apoi se introduce 1/2-1 min in microunde pe temperatura medie.
Din fiecare triunghi de branza topita se creeaza cate 1 sfera.
Fiecare sfera apoi va fi trecuta prin crema de branza astfel incat se va crea 1 “raffaelo” de branza. Se condimenteaza cu piper si se pot adauga 2 “cornite” din frunze de patrunjel pt design.

MIHAELA DINCA – Tartine

Eu dimineata pregatesc tartine cu Apetito pentru fiica mea. Alaturi de tartine ii mai dau o leguma care poate fi rosie ,castravete sau ardei gras.Multumim Apetito,ne faci diminetile frumoase si sanatoase!

LAURA-ROXANA HRISTU – Ornament

Ca ornament imi place sa umplu ardei kapia cu urmatoarea umplutura: branza proaspata sau cas amestecat cu iaurt si marar .

Citeste si:

Tags: , , , , ,

1 Response for “Retete noi cu branza pentru concursul APETITO (39-47)”

  1. Bucatarescu says:

    Vineri, al treilea premiu Apetito + bonus 6 carti! Martea viitoarea – al patrulea premiu+ bonus 6 carti! Miercurea viitoare – incepe concursul de retete pentru copii – Apetito Kidiboo!

Leave a Reply