|

Schi pe cei 5 ghetari din Tirol

Whites 5: Kaunertal, Pitztal, Solden-Otztal, Stubai, Hintertux. Cu un singur abonament, disponibil din ctombrie si valabil pentru toate instalatiile de cablu (317 euro), poti schia pe 314 km de partii perfect pregatite! Cei 5 ghetari din Tirol reprezinta garantia zapezii perfecte mai bine de jumatate de an. Daca incalzirea globala nu tine cu sportivii practicanti ai sportului alb, instalatia Snowmaker rezolva problema, producand aproape 1.000 de metri cubi de zapada pe zi. Instalata pe cel mai inalt ghetar, Pitztal (1.600 – 3.440 metrialtitudine), Snowmaker a fost luata in calcul si de organizatorii Olimpiadei de Iarna de la Soci (Crimeea), din 2014, care au venit in mai multe vizite de documentare pe Pitztal.In plus, in timp, va contribui si la refacerea masei ghetarului!

Din 15 octombrie, pe cel mai tanar ghetar – Kaunertal, se desfasoara editia cu numarul 25 pentru Kaunertal Opening, reunind o varietate de concursuri superatractive, inclusiv pentru freestylerii care practica snowboarding. De la 3.108 metri inaltime, folosind noua telegondola Karlesjoch, se poate admira o panorama fantastica: granita comuna a trei tari: Austria, Italia, Elvetia. Telegondola pleaca de la 2.750 metri, direct de la restaurantul de pe ghetar, Weissee! Aici, familiile beneficiaza de oferte: copiii pana la 10 ani, insotiti de un parinte, primesc urcari gratuite.

La Pitztal, senzatia este de plutire peste munti, la aproape 3.500 metri.  Dar nu numai pentru cei pasionati de schiul alpin. In egala masura, fondistii si snowboarderii se bucura de partii si rampe excelent amenajate, iar pentru copii se amenajeaza (1 octombrie – 6 noiembrie) o tabara speciala de instruire.

La Solden, ai parte de BIG 3: cei trei munti cu inaltime mai mare de 3.000 metri, 34 instalatii de cablu, 150 km de partii. Sezonul de schi atinge apogeul o data cu Big 3 Rallye, cursa ce cuprinde toate cele 3 varfuri, unite printr-o telecabina.  Ajunsi la 3.058 metri, pe Gaislachkogl (unde, in decembrie, se dau in functiune 2 noi telecabine), schiorii se pot delecta cu specialitati culinare tiroleze intr-un restaurant fabulos.

Stubai este o regiune foarte populara pentru familii. Cei 110 km de partii prezinta toate gradele de dificultate, copiilor fiindu-le rezervate numeroase partii usoare si late, ei primimd si urcari gratuite pe toata durata zilei. Pe 30 octombrie, parintii au si ei un motiv suplimentar de bucurie, fiindca se va desfasura Ski …Oktoberfest!

Ghetarul Hintertux este singura regiune de schi din Austria disponibila intreg anul! Cand, in vale, e vara, sus, pe ghetar, 18 km din cei 86 km de partii sunt inca practicabile! Iarna, regiunea se uneste, practic, cu Zillertall, formand o imensa zona pentru schi, cu 74 instalatii d cablu ultramoderne si 245 km de partii perfect pregatite. Cea mai inalta telecabina din lume (3.250 metri) te conecteaza cu Harakiri (cea mai abrupta partie din Alpi, cu inclinatie de 78%) sau cu Schwarze Pfanne (cea mai lunga coborare, de 12 km). In varful ghetarului, se afla Palatul Natural de Gheata, care cuprinde inclusiv fantastice cascade inghetate.

Go Ski! Whites 5 – Kaunertal, Pitztal, Solden, Stubai, Hintertux! Paradisul ghetarilor tirolezi!

Mai multe informatii:

www.austriatourism.com

www.austria.info

Citeste si:

Tags: , , , ,

1 Response for “Schi pe cei 5 ghetari din Tirol”

  1. Geigenkamm says:

    Talbeschreibung und Pässe – Lienzer Dolomiten…

    Zuerst muß man einmal jedermann vor einer Skitour zum Fundusfeiler warnen. Dieser Dreitausender im nördlichen Geigenkamm, der im Kreis namhafter……

Leave a Reply