|

Serie noua de retete KIDIBOO (28-40)

CREMA DE BRANZA CU STAFIDE SI MIERE – Alexandru Borza

O data cu inceperea scolii, prichindelul meu sta departe de mine cateva ore bune pe zi si trebuie sa ma asigur ca va manca suficient si, mai ales, consistent si sanatos. Exista o varietate de preparate pe care i le pot oferi micutului in mod alternativ, astfel incat acesta sa nu se plictiseasca si organismul sau sa aiba asigurat necesarul de nutrienti.
De aceea ma asigur ca pachetelul este variat si nu se repeta reteta de pe o zi pe alta.
Am sa pun cateva retete cu branzica pe care el le adora la pachetel, ba chiar il imparte si cu colegii:)

SALATA “SARPE” – Alina Vacaru

Buna dimineata!
Va trimit o reteta de salata sub forma de sarpe pe care copilul meu o adora.
1 piept de pui dezosat fiert

400 g ciuperci proaspete

3 castraveti proaspeti

200 de grame mozzarella Kidiboo

4 oua fierte

Maioneza  cat sa devina usor de modelat .

Pentru ornat:

Castraveti murati ,

1 rosie mica,masline umplute cu ardei si ceapa verde.

Preparare:

Ciupercile se inabusa in putin ulei.Carnea, castravetii,ouale  se taie in cuburi miciMozzarella se da pe razatoarea medie.Se amesteca totul se adauga maioneza,sare.Dupa  ce au fost amestecate ingredientele se  aseaza pe un platou sub forma de sarpe.Castravetii murati se taie felii subtiri,apoi fiecare felie se taie in jumatate si se aseaza pe salata imitand solzii de sarpe.Pe mijlocul salatei,pe lungime asezam un rand de felii de masline.Ochii ii facem din masline, iar limba din foi de ceapa verde sau ardei rosu.
Pofta buna!

ETAJE CROCANTE CU FRUCTE SI MIGDALE – Mariana Borza

Avand un bebe de aproape un anisor incerc sa-i prepar retete cat mai sanatoase si mai diversifica, este destul de mofturos, de aceea este un chin pentru mine cand vine vorba de idei de retete.Am sa va prezint o reteta minunata pe care mi-a recoamnadat-o o prietena, proaspata mamica si ea, o reteta care a avut mare succes la Radu al meu, este una dintre retetele la care nu a strambat din nasuc.

Este un fel de mancare in straturi si bebelusului tau sigur ii vor placea diferitele texturi. Este o buna sursa de vitamina C si betacaroten.

Ingrediente

- 20g migdale macinate
-  pesmet de paine alba
- 10g Apetito cu smantana
- Fructe moi, taiate cubulete: piersica, kiwi, mango, papaya

Migdalele si pesmetul din paine alba le prajesc in unt pana cand se rumenesc putin. Intind pe o bucata de servetel de hartie pentru a se raci. Apoi intaind un strat apetito, peste acesta intind un strat de amestec cu migdale, si tot asa repetandu-se asezarea straturilor.

Crema de branza Apetito o amestec cu stafide si o lingurita cu miere de albine. Intind aceasta compozitie pe o felie de paine sau biscuiti graham si ii asigurat copilului toti nutrientii de care are nevoie.

Sandvisurile le tai in forme cat mai interesante – triunghi, dreptunghi,forma de steluta, soare, luna sau chiar de animale, astefel puiului meu i se par mult mai gustoase, ele cuprind : branzuca Apetito cu felii de ardei sau castravete, cascaval apetito afumat si crema apetito cu smantana, apetito cu somon si cateva feliute de muraturi cel mai mult prefera gogosarul si castravetele murat(aceasta combinatie are un gust delicios).

RULOURI DE CLATITE CU OMLETA SI BRANZA – Gabriela Muresan

Ingrediente:

Pentru umplutura:
Branza topita Apetito, mozzarella

Pentru omleta:
6 oua
Putina sare si piper dupa gust
Ulei pentru prajit

Pentru clatite:
1 ou
Faina adaugam cat este necesar pentru a se forma un aluat de clatite mai gros
200ml apa minerala
500ml lapte
1 plic praf de copt
Sare dupa gust
Ulei pentru prajit

Intr-un castron, spargem ouale, adaugam sare si piper si batem totul cu telul pana la omogenizare.

Intr-o tigaie, punem cativa stropi de ulei la incins si punem un polonic din compozitia de omleta. Lasam omleta sa se rumeneasca pe o parte si pe alta dupa care o scoatem pe o farfurie.

Intr-un castron, punem laptele, adaugam un praf de sare, apa minerala, oul, faina si un praf de copt si mixam totul, pana obtinem o compozie omogena.

Intr-o tigaie, punem cativa stropi de ulei la incins si punem un polonic din compozitia de clatite. Lasam clatitele sa se rumeneasca pe o parte si pe alta, dupa care le scoatem pe o farfurie

Rulourile le formam astfel, punem o clatita intinsa pe o farfurie, presaram deasupra branza topita si mozzarella, peste punem o omleta, presaram din nou branza topita si mozzarella, si acoperim cu o alta clatita. Rulam strans clatitele si omleta astfel aranjate. Punem pe o farfurie ruloul format si acoperim cu mozzarela ramasa.

TORTULET – Laura Muresan

  • pâine toast French Toast graham
  • Delma
  • salam Palaciego
  • caşcaval felii
  • brânză topită
  • bacon
  • o roşie
  • crema de branza
  • măsline negre
  • mărar

Mod de preparare:

Se fac 2 sandvişuri din felii de pâine French Toast graham, se ung cu Delma, se aşază felii de brânză topită, bacon , salam Palaciego, felii de caşcaval şi iar pâine  apoi se unge şi partea deasupra , se suprapun, apoi se taie în diagonală în formă de triunghi, se ung deasupra cu crema de branza şi se ornează cu măsline , felii de roşie, frunze de mărar verde.Poftă bună!

DESERT CU STRUGURI, IAURT SI BANANE – Mariana Borza

Bebelusul meu primeste vitamina C si calciu din aceasta budinca excelenta.

Avem nevoie de:

- 50g struguri
- 50g branza de vaca
- 50g branza Apetito
- Jumatate de banana

PUNGUTE DIN MOZZARELLA – Alina Vacaru

Ingrediente

Mozzarella  Delaco 300 g

200 g crema de branza Apetito smantana

Maioneza  1 lingura

Usutroi 2,3 catei

Verdeata

sare

Preparare

Intr-un castron,   se amestecacrema de branza Apetito cu usturoiul pisat,verdeata taiata marunt,maioneza si sare.Aceasta va fi umplutura.Mozzarella Delaco se pune intr-o punga si se scufunda in apa clocotia. Se lasa pana se inmoaie bine.

Pe o folie alimentara, se intind  cercuri cu diametrul de 12 cm din mozzarella. Se pune cate o lingura de umplutura in mijloc, se strange apoi cu ajutorul foliei sub forma de punga si se leaga cu  fasii subtiri din cascaval sau mozzarella confectionate cand cascavalul sau mozzarella sunt moi.

Pofta buna!

PAINE CU MOZZARELLA – Liana Toma

Fiului meu, Tudor, in varsta de 2 ani si 4 luni ii place mult painea.
Am gasit mai demult pe un site o reteta de paine cu mozzarella. Am pus-o imediat in aplicare, iar rezultatul a fost peste masura asteptarilor. Nu trebuie sa va mai spun ca peste doua zile am preparat-o din nou, deoarece toti trei am mancat cu pofta din ea.

Ingrediente:
1 kg de faina, 600 ml lapte, 50 g drojdie proaspata, 250 g mozzarella-care se framanta si se sareaza, sare, zahar, 2 lg de ulei.
Mod de preparare:
Se face o maia din drojdia proaspata, cu o lingura de zahar, putin lapte caldut si se lasa la dospit 15 minute. Se cerne faina, se adauga 1-2 linguri de sare, uleiul, laptele caldut si se framanta. Se adauga si maiaua gata crescuta. Se framanta pana cand aluatul se desprinde de pe degete. Se pastreaza cateva bucati de mozzarella pentru a le presara pe paine, restul se amesteca cu aluatul. Se lasa aluatul la crescut la loc cald, timp de 1h, apoi se imparte in doua si se aseaza in doua tavi de chec, unse cu grasime si infainate. Se mai lasa la crescut inca 15 minute si daca se doreste, se pot unge cu ou batut.
Se dau tavile la cuptor incins in prealabil si dupa 30 de minute se presara bucatile de mozzarella deasupra.
Se lasa tavile in cuptor pana se rumeneste frumos si painea si mozzarella-in total 50-60 de minute.
Este extraordinar de buna si lui Tudor i-a placut foarte mult!

BULZ-SURPRIZA – Adela Coman

In cutiile de Apetito SuperCremo am gasit reteta pentru bulz de casa. M-am gandit sa o imbunatatesc pentru fetita mea si iata ce a iesit:

Ingrediente: apa, malai, unt, oua, triunghiuri de branza topita Apetito, smantana, sare, verdeata

Preparare: Pun apa la fiert cu sare si cu un pumn de malai. Dupa primul clocot, adaug o ceasca de smantana si inca un pumn de malai. Las sa fiarba 2-3 minute, apoi incep sa mestec cu o lingura de lemn. Cand mamaliguta incepe sa se ingroase, mai pun smantana si malai, continuand sa mestec pana ce nu mai exista nici un cocolos, iar mamaliga se tine tare. O rastorn pe un fund de lemn si o las cateva minute sa se raceasca, apoi o tai in trei sau patru felii nu foarte groase. Separat, bat oualele si fac o papara in unt, punand si verdeata cat de multa (patrunjel si marar). Intr-un castron termorezistent pun intai un pic de unt, apoi un strat de mamaliga, apoi un strat de omleta, apoi a doua felie de mamaliga, apoi trei triunghiuri de branza topita, apoi al treilea strat de mamaliga, apoi iar papara, apoi capacul de mamaliga. Deasupra pun o bucata de unt si bag vasul la cuptor pentru 15-20 minute. Scot de la cuptor, o las sa se raceasca 10 minute, apoi o servesc inca aburind.  E o nebunie!

SUFLEU DIN CONOPIDA SAU BROCCOLI – Valerica Lungu

Am 2 copii si trebuie sa fac mancarea si gustoasa sa le placa si sanatoasa.
Eu le fac un fel de sufle din conopida sau broccoli astfel:
Conopida sau brocoli (900-1000 g) o fierb 5 min. in apa sarata, apoi o scurg.
O pasez cu blenderul si fac un piure in care mai pun putin unt (cat o nuca mica), un ou, o lingurita pesmet si marar tocat(destul). Nu pun sare ca are branza care o pun deasupra.
Ung o tava cu putin ulei, pun piureul si presar deasupra multa mozzarela rasa, sa acopere complet compozitia. Se poate pune si branza topita.
Las la cuptor 15 min. la foc mic.
Copiilor mei le place rece.

RULOURI DIN CASCAVAL – Alina Vacaru

Ingrediente pentru 8 bucati:

8 felii de branza cascaval Apetito

2 oua fierte

2 catei usturoi

Maioneza

½ pahar nuci macinate

Marar dupa gust

Foi de salata pentru decorat

1 feliuta sunca de pui

Preparare

Dam ouale pe razatoarea medie,adaugam usturoiul pisat,mararul taiat marunt,sunca taiata cubulete mici si  o lingura de maioneza.Adaugam sare si piper dupa gust. Asamblam rulourile.Se asaza umplutura pe 2/3 din suprafata feliei decascaval.Rulam felia de cascaval.Apoi cu pensula intindem maioneza pe toata suprafata ruloului intr-un strat subtire.Il introducem in vasul cu nuci macinate si il intoarcem pe toate partile.

COSULET COLORAT – Mariana Borza

Iata o reteta simplu de preparat care va pastra vitaminele din legume si va fi indragita de copii.
Avem nevoie de:

100g aluat de foietaj
1 dovlecel
1 ardei gras
1 ceapa
2 rosii
2-3 ciupercute
1 lingurita cu unt
100g branzica Apetito crema
1 ou
sare

Cum se prepara:
Curatam legumele, le taiem in cubulete si le asezam in bain marie .
Lasam cateva minute sa se patrunda bine.
Intindem aluatul de foietaj si cu ajutorul unui vas taiem un cerc mai mare, din care mai apoi vei face cosul.
Ungem un vas termorezistent cu unt si asazam legumele amestecate cu branzica crema, peste care presaram un praf de sare.
Acoperim vasul cu aluatul taiat si unge deasupra cu putin ou batut. Coacem la cuptor, la foc moderat, cel putin 15-20 de minute.

Pofta mare!

PIZZA CU FRUCTE – Marinela-Gina Gheorghita

Eu intotdeauna am ajutoare in bucatarie, va trimit spre exemplificare si o fotografie cu cel mai mic dintre “bucatari”.Ana are 2 anisori, dar ,de cand a invatat sa se urce peste tot ,e nelipsita si in bucatarie, astfel ca , mama, vrea nu vrea, face 2 preparate:unul in miniatura, al Anei, si restul , al familiei. Dar si ce gustos iese totul la sfarsit, cand asteptam cu nerabdare sa papam totul…!!!Dar  sa va spun si ce pregateste Ana cu-atata simt de raspundere…
Nu stiu altii cum sunt,  dar, cand vine vorba de pizza si implicit mozzarella, ai mei copilasi (3 nazdravani) ar manca in orice combinatie. Iata si ultima isprava, extrem de gustoasa de altfel , desi poate unora li se parea cam deocheata:

Ingrediente:
-pentru blat: 70-80g unt, 100-120g zahar, 1 ou, 1/2 lingurita praf de copt, 150g faina
-pentru topping
: batoane de mozzarella Kidiboo 80g, 3linguri crema de branza Apetito smantana, 2linguri iaurt, 1 pachetel zahar vanilat
- fructe pentru ornat (de preferat proaspete) taiate rondele: banane, kiwi,pere, ananas sau orice combinatie doriti.
Mod de preparare:
Se prepara o crema din untul scos in prealabil din frigider si zaharul pentru blat, apoi se adauga oul si se mixeaza pana se omogenizeaza bine.
Separat ,praful de copt se amesteca cu faina, apoi se adauga  peste compozitia cu ou, amestecandu-se cu o spatula pana la obtinerea unui aluat moale.Pentru o densitate ideala , acesta se framanta apoi cu mana.. Aluatul astfel pregatit se intinde bine intr-o tava unsa , ce forma doriti, si se rumeneste la o temperatura de 180grade. pentru ~25min.
Intre timp se pragateste o crema mixand crema de branza Apetito smantana , iaurtul si zaharul vanilat.
Cand blatul e aproape gata il scoatem si faramitam cu mana batoanele de mozzarella Apetito, apoi mai dam la cuptor ~5min ,cat sa se topeasca mozzarella.Scoatem blatul, lasam putin sa se tempereze, si adaugam crema de branza, intinsa uniform.Se orneaza cu fructe din belsug. Optional se poate stropi si cu suc de lamaie.
Pofta mare! Chiar v-o recomand cu mare drag.N-o sa va para rau!

Alimentaţia este foarte importantă în procesul de dezvoltare al copilului, dar copiii sunt copii şi sunt tare mofturoşi atunci când vine vorba de mâncare. Lasa-ţi imaginaţia să se joace şi oferă-i copilului tău gama Kidiboo, brânză topită şi batoane de mozzarella bogate în calciu şi vitamina A.

Trimite-ne pe adresa office@bucatarescu.ro o scurtă amintire culinară cu copilul tău şi/sau trimite-ne o reţetă simplă pentru copii realizata cu brânză topită sau mozzarella.În urmatoarele doua zile de marţi şi vineri  poţi câştiga pentru copilul tau unul dintre cele 4 pachete cu produse Kidiboo în valoare de 50 de RON. Durata concursului: 14-29 octombrie 2010.

Fiecare premiu delicios va consta in:

4x creme de branza Apetito smantana 150g

4x branza topita Kidiboo 100g

4x batoane de mozzarella Kidiboo 80g

INCA UN PREMIU VA FI ANUNTAT AZI!

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply