|

Valea Stubai, paradisul schiorilor si gurmanzilor

Vârfurile albe ale Alpilor Stubai se ridică semeţe şi par a fi presărate cu zahăr pudră. Ele prevestesc sezonul de iarnă care se apropie. Mai sunt doar puţine săptămâni până când în Stubai vor începe să se perinde entuziaştii sporturilor de iarnă, pentru a trasa primele viraje în zăpadă. În cele patru regiuni de schi ale văii Stubai se fac deja toate aranjamentele pentru a fi bine pregătiţi pentru sezonul de iarnă care se apropie.

Noutăţi din împărăţia zăpezii

Pe gheţarul Stubai, cea mai mare regiune de schi pe gheţar din Austria, sezonul de schi începe în funcţie de starea zăpezii chiar de la mijlocul lui septembrie. Împărăţia zăpezii oferă pe lângă 110 km de pârtii în toate gradele de dificultate, tabăra de schi BIG Family Ski-Camp, pârtia confort pentru familii şi persoanele cu vârsta peste 50 de ani, şi garanţia zăpezii din octombrie până în iunie. Snowboarderii vor fi pe deplin satisfăcuţi de gheţarul Stubai.

Pe Eisgrat s-a construit un nou restaurant á la carte aranjat modern, „Schaufelspitz” şi un restaurant de top cu autoservire, „Eisgrat”. Gurmanzii sunt răsfăţaţi în fabrica de paste aflată în cea mai înaltă locaţie din lume. Flying Fox din Gamsgarten oferă experienţe de neuitat. În BIG Family Ski- Camp copiii îşi pot măsura îndemânarea la concursul Boardercross de lângă Murmelebahn. În centrul Pieps A.R.T. (avalanche rescue training) Station se învaţă căutarea celor îngropaţi de avalanşe cu aparate speciale de căutare şi sonde.

Descoperiţi regiunea Stubai

Zona de schi Schlick 2000 sus deasupra de Fulpmes punctează prin cea mai lungă coborâre, acoperită de zăpadă, în valea Stubai, un Funpark pe pârtia Sennjoch precum şi distracţie Après-Ski în zece cabane şi hanuri. Regiunea de schi pentru familii, Serlesbahnen bei Mieders şi Elfer Bergbahn in Neustift întregesc gama largă a ofertei: carving şi snowboarding pe pârtii perfecte, drumeţii cu rachete de zăpadă, Nordic Walking sau ture de schi pe teren nemarcat, precum şi călătorii cu sania trasă de cai sau săniuş în lumina făcliilor.

Distracţia copiilor în valea Stubai

Valea Stubai este renumită pentru diversitatea ofertei, siguranţa zăpezii, atenţia specială acordată familiilor precum şi pentru o excelentă industrie gastronomică şi hotelieră. Anul acesta a fost desemnată pentru a doua oară de către ghidul de schi, ADAC, ca regiunea de schi din Alpi cea mai potrivită pentru familii. În cele patru regiuni de schi se acordă o atenţie deosebită familiilor. Activitatea în natură trebuie să însemne cu adevărat plăcere. În BIG Family Ski-Camp pe gheţarul Stubai (cea mai mare regiune de schi pe gheţar din Austria) sau în Ronny´s Kinderland în regiunea de schi Schlick 2000 copiii sunt învăţaţi cu multă dragoste şi umor cum să se descurce pe schiuri. O particularitate a văii Stubai este faptul că, pe toate instalaţiile pe cablu din vale copiii sub zece ani merg gratuit, dacă sunt însoţiţi de unul dintre părinţi, plătitor de bilet.

În valea Stubai este întotdeauna acţiune

Deschiderea sezonului de iarnă pe gheţarul Stubai se sărbătoreşte în 30. octombrie cu un Oktoberfest tradiţional. Snowpark-ul „Moreboards Stubai Zoo” se va redeschide în perioada din 22. până în 24. Octombrie cu Parksessions uşoare, BBQ şi concerte live. În cadrul evenimentului „SportScheck Gletscher Testival”, cea mai mare testare de echipament din Alpi, se vor putea testa din 4. până în 7. noiembrie peste 3.500 de articole pentru sporturile de iarnă. Călcâie libere – este deviza din 19. până în 21. noiembrie celei de a 10-a ediţie a festivalului „Stubaier Telemark Festival”. Regiunea Schlick 2000 din Fulpmes organizează pe 11. Decembrie deschiderea oficială a sezonului de iarnă, cu un deosebit concert Open-Air la staţia din vale. În cadrul spectaculoaselor show-uri nocturne vor fi prezentate sărituri cu schiurile şi snowboardurile, cascadorii îndrăzneţe, reprezentaţii cu utilajele de nivelat zăpada (ratrac) precum şi un uriaş foc de artificii.

Valea Stubai

Valea Stubai, la doar 20 de minute cu maşina de Innsbruck, se poate accesa simplu şi rapid cu maşina, trenul sau autobuzul. Gheţarul Stubai, cea mai mare regiune de schi pe gheţar a Austriei, desemnată de portalul online www.snow-online.de câştigătoare la categoria „Siguranţa zăpezii”, oferă pe 110 km de pârtie plăcerea schiului şi garanţia zăpezii din octombrie până în iunie. Pârtiile perfect preparate îi aşteaptă pe vizitatori şi în centrul de schi Schlick 2000 din Fulpmes, în regiunea de schi pentru familii Serlesbahnen bei Mieders sau în Elferbergbahn in Neustift. Valea Stubai a fost nominalizată pentru a doua oară de către ghidul de schi ADAC ca fiind regiunea de schi din Alpi cea mai potrivită pentru familii.

Asociaţia de turism, Stubai Tirol, informează pe site-ul web www.stubai.at asupra ofertelor actuale şi evenimentelor. Serviciul de căutare online a posibilităţilor de cazare ajută la găsirea ofertei potrivite pentru concediu. Rezervările se pot face şi online pe pagina web www.stubai.at.
Solicitarea de informaţii este posibilă la numărul de tel: +43 (0)501881-0 sau prin e-Mail la info@stubai.at.
Pentru rezervări de pachete se poate apela cu încredere la Stubai Touristik, Tel: +43 (0)501881-171 sau 172 respectiv prin e-Mail la stubaitouristik@stubai.at.


Citeste si:

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply