|

CombiSteam de la Electrolux prezinta COD NEGRU cu hrean, creveti si marar

Desi pestele este un aliment bun si usor, cu numeroase beneficii pentru organism, in Romania se consuma de 10 ori mai putin peste decat in celelalte state ale UE. Acest lucru se datoreaza, in parte, si faptului ca pestele este usor mai dificil de gatit. Dar, avand ca ajutor un cuptor cu abur, lucrurile se simplifica substantial.

Dupa cum probabil stiti, aburul si pestele sunt o combinatie foarte buna – pestele ramane suculent si isi pastreaza aroma, culoarea si consistenta naturala.

Reteta propusa de CombiSteam, una clasica suedeza, propune o combinatie de cod negru cu aromele distincte ale hreanului, crevetilor si mararului.

Pentru patru portii, aveti nevoie de: 600 g de file de cod negru, 1-2 linguri de sare , 2 oua fierte tari, 400 g creveti proaspeti, nedecorticati, fire de marar, o lingura de hrean, proaspat dat pe razatoare; pentru garnitura: 100g sos brun.

Preparare:

Mai intai sarati pestele; puneti bucatile de peste intr-un vas si acoperiti-le cu o cantitate generoasa de sare. Lasati bucatile deoparte timp de aproximativ 30 de minute. Cu cat bucatile sunt mai groase, cu atat acest proces va dura mai mult.

Curatati si taiati ouale. Curatati crevetii si rupeti frunzele de marar. Faceti o salata din oua, creveti, marar si hrean. Scurgeti fileurile de peste si asezati-le intr-un vas termorezistent. Introduceti termometrul in partea cea mai groasa a pestelui, setati-l la 52° si cuptorul la nivelul maxim de abur. Cuptorul CombiSteam de la Electrolux are inclus un termometru inteligent. Atunci cand folositi termometrul, cuptorul se opreste odata ce atinge temperatura pre-stabilita. Gatiti timp de aproximativ 7-8 minute in cuptorul preincalzit.

Serviti pestele cu salata si cu sos brun. Cartofii fierti si legumele verzi reprezinta garnitura perfecta pentru acest fel de mancare.

www.electrolux.ro

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply