|

CONCURS Retete cu pui (8-20) / Gateste usor cu Puiul Antistres!

ANDREEA SMARANDOIU, online

Am urmarit reteta dvs : Puiul Antistres si as avea urmatorul raspuns la intrebarea concursului: “Ce as schimba la aceasta reteta?”

As reduce din mirodenii ( de exemplu, nu imi place leusteanul ) si as renunta la maslinele umplute cu ardei iute.E vorba de gust, nu ca as pune la indoiala combinatia de mirodenii. Nu am incercat niciodata sosurile turcesti, insa e bine de retinut. Puiul cred ca a fost delicios. Yami-yami ! O sa incerc si eu reteta si am sa va trimit fotografii.

La cat mai multe idei in bucatarie !

SORIN MOLDOVAN, online

Nu as schimba aproape nimic la aceasta reteta. Cred insa ca bogatia de arome ar fi mai bine pastrata daca l-am gati dupa metoda bine cunoscuta “la punga”. Poate ar merge bine stropit cu un putin vin in locul otetului.

LUCIA CLEPCE, Cugir

“Ce as schimba la aceasta reteta?”.
Mancarea turceasca este super dar tot cea greceasca e mai savuroasa..asa ca eu as face pui grecesc:)
Asadar sa ne apucam de treaba ca trece timpul, burta e goala si-mi ploua in gura deja:D
Pregatim puiul: Avertizare: neindicat celor cu inima slaba: luam un pui de 6 luni, ii descantam in timp ce ii turnam pe gat jumatate de paharel de tuica si ii taiam gatlejul cu o toporisca. Il introducem in apa clocotita pentru cateva minute, il scoatem si ne apucam de smuls penele, urmeaza apoi  transarea lui..nu mai spun cum se face ca presupun ca stiti..si nici nu vreau sa va piara pofta de puiut grecesc:)
Il curatam bine, il taiem in bucati si-l asezam intr-o tava termorezistenta unsa bine cu ulei de masline extravirgin. Curatam  si taiem rondele sau felii1 kg. de ciuperci, 4 morcovi, 4 cartofi, 1 ardei rosu, 1 ceapa si le plasam strategic pe langa bucatile de pui. Condimentam cu oregano, putin cimbru, fenicul, sare, patrunjel tocat, stropim cu ulei de masline si putina zeama de lamaie si il lasam sa se coaca la foc mic.
Pregatim un sos din 200 g. iaurt gras, sau smantana bine scursa de apa, 2 castraveti, 3 catei de usturoi si sare. Se toaca  usturoiul, se freaca cu sare si 3 linguri de ulei de masline, se adauga castravetii tocati si iaurtul sau smantana.
Se serveste puiul alaturi de legume si din acest sos traditional grecesc, numit tzatziki. E o minune!!

OVIDIU GUSETU, online

As turna putina bere neagra in tava!!!

ALINA PANAIT, Ploiesti

As schimba-o in mai multe feluri, si anume:
1. As pregati o umplutura pentru puiul nostru formata din : ceapa, ciuperci, ardei gras, morcovi, ficat de pui, toate tocate marunt si amestecate cu busuioc, rozmarin, ulei de masline extravirgin si as umple puiul, apoi il cos sa nu iasa umplutura. Apoi as face un aluat ca de paine pe care l-as intinde pe suprafata suficient de mare pentru a imbraca in totalitate puiul. Apoi intra la cuptor. Se serveste cu mujdei de usturoi si cu vin rece.
2. As desprinde pielita de pe pui, iar in spatiul creat, as tapeta puiul cu amestecul pomenit mai sus. Se coase cu ata si se inveleste in folie de aluminiu.
GABRIELA-MARIA SERBAN, online
As renunta la chimen,in rest reteta pare…delicioasa,cred ca usturoiul ii da un gust buuun,felicitari!
FERENCZ BARICZ, online
As unge Puiul  Antistres cu un sos preparat din ulei de masline , miere si seminte de pin

ANTON BEBE BETON, online

O reteta foarte buna dar as exclude  nucsoara si leustanul,   in rest totul mi se pare excelent. Chiar l-am pregatit: bun, foarte bun!

NICOLETA CHIVU, online

Eu la aceasta reteta as adauga putin cimbru si rozmarin.Dau o aroma imbietoare!

CAMELIA MIHAILA, online

Reteta este interesanta, cred ca puiul a iesit fraged si bun. Ce as schimba eu ar fi ordinea desfasurarii retetei, adica intai as unge puiul cu amestecul de ulei si otet balsamic, si apoi l-as condimenta cu mixul de ierburi aromate.

SEBASTIAN DANIEL COJANU, online

Raspunsul la cerinta concursului: “Ce as schimba la aceasta reteta?”. este:
Eu as mai adauga niste rosii sau sos tomat pentru aranjament si gust,maioneza (de preferat light,ca sa nu cada greu la stomac).

DIANA NAIDIN, online

La această rețetă aș schimba puțin condimentele, adică nu aș adăuga leuștean și tarhon ( mărarul, pătrunjelul, menta, chimenul și usturoiul-sunt condimentele de bază în bucătăria turcească).
Interesant mi s-a părut și oțetul de Modena care a fost adăugat uleiului, probabil pentru frăgezire sau completarea aromelor.
Vă doresc o zi minunată.

GABRIELA BERECHET, Galati
In loc de “Sos de usturoi” as folosi un mujdei proaspat si tare de usturoi, frecat cu ulei de masline si amestecat cu rosii proaspete pasate bine si as pune cativa catei de usturoi si o ceapa taiata rondele in pui si care poate fi servita apoi ca garnitura.

…Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu a inceput o noua aventura culinara pe creatordepofta.ro in compania Puiului Fericit si a Puiului Antistres de la Agricola  Bacau. Alaturandu-se bloggerilor Adi Hadean, Booby Voicu si Cristian China, gastronomul va calatori in jurul lumii, pregatind retete din Turcia, Rusia si Australia. De luni, 22 noiembrie, poate fi vizionat primul episod, dedicat Puiului Antistres, gatit la tava in stil turcesc si servit cu crema de iaurt cu marar si feliute de lamaie…

Bucatarescu pune la bataie mai multe premii legate de tema concursului:

1.UN SET DE 4 CUTITE FISKARS identic cu cel folosit in filmul postat pe creatordepofta.ro. Valoare: 500 lei.

2.UN SET DE 2 RASNITE FISKARS identic cu cel folosit in filmul postat pe creatordepofta.ro. Valoare: 200 lei.

3.UN SET DE 6 CARTI CU AUTOGRAF BUCATARESCU, care au tematica gastronomica si care au constituit tot atatea surse de inspiratie pentru  filmul postat pe creatordepofta.ro. Valoare: 200 lei.

4.UN SET DE 5 VINURI TELIANI VALLEY, care pot fi savurate impreuna cu reteta de pui din filmul postat pe creatordepofta.ro. Valoare: 200 lei.

Ce trebuie sa faceti ca sa intrati in posesia unuia dintre aceste premii?

-intrati pe creatordepofta.ro; urmariti cu atentie reteta filmata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu

-trimiteti la office@bucatarescu.ro raspunsul la intrebarea: “CE AS SCHIMBA LA ACEASTA RETETA?” – poate fi un singur ingredient sau o singura indicatie culinara!

Atat! Concursul se desfasoara in perioada 25 noiembrie-10 decembrie. Raspunsurile multiple sunt permise. Puteti trimite si propriile voastre retete cu pui sau fotografii pe aceasta tema.

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply