|

Dinner Explorer te invata cum sa petreci in stilul Mariei Antoinette

Maria Antonia Josepha Johanna von Habsburg-Lothringen, cunoscuta in istorie ca Marie Antoinette, s-a nascut pe 2 noiembrie 1755, sub titlul de arhiducesa a Austriei si a devenit apoi Regina a Frantei.Cu ocazia acestei aniversari recente, ne-am gandit sa va propunem un rasfat culinar: prajitura si vin austriac rafinat.

Sachetorte este un desert delicios, care, desi a fost inventat dupa era in care a trait Maria Antoinette, merita cu siguranta incercat. Pentru pregatirea lui, ai nevoie de: 170 g de ciocolata dulce-amaruie, taiata in bucati mici, 85 g unt, 4 galbenusuri de ou, 85 g zahar, 5 albusuri de ou, un sfert de lingurita de sare, 0.8 dl faina alba, cernuta. Pentru umplutura de caise ai nevoie de 3,6 dl caise conservate si o lingura de coniac de caise. Pentru glazura iti trebuie: 170 g ciocolata dulce-amaruie, taiata in bucati mici, 30 g unt, 5,5 dl smantana grasa si frisca pentru servit.

Ce trebuie facut: Tapetati cu unt si faina o tava pentru prajituri de 23×5 cm. Umpleti o oala mare cu apa si fierbeti-o la foc mic. Intr-un bol amestecati ciocolata si untul si topiti-le deasupra apei. Lasati-le deoparte sa se raceasca. Cu un mixer, amestecati galbenusurile de ou cu 30 g de zahar pana devin albe si pufoase. Adaugati si amestecul de ciocolata.

Intr-un alt bol, amestecati albusurile de ou si sarea pana se formeaza bobite moi. Adaugati treptat si zaharul ramas si continuati sa amestecati pana se formeaza bobite tari. Incorporati faina; adaugati 1/3 din aceasta compozitie in amestecul de ciocolata pentru a-l deschide. Adaugati cu grija si restul compozitiei albe si amestecati pana devine omogena. Turnati in tava pregatita.

Pentru a pregati crema de caise: pasati caisele conservate si amestecati cu coniacul de caise.

Daca folositi cuptorul Inspiro de la Electrolux, setati cuptorul pe “Auto Cooking, Baking, Sponge Cake.” Introduceti compozitia si coaceti pana este gata.

Asamblare: Dupa ce se raceste, taiati blatul de prajitura in 3 straturi egale. Puneti jumatate din crema de caise pe stratul de jos. Puneti inca un strat de blat. Intindeti restul de crema si deasupra asezati ultimul strat de prajitura. Lasati la rece minimum 30 de minute.

Pentru a pregati glazura: intr-un bol, combinati ciocolata si untul. Topiti-le pe un bain-marie. Aduceti in clocot smantana. Amestecati-o in ciocolata topita. Raciti-o pana ajunge la consistenta unei glazuri. Intindeti-o pe toata suprafata prajiturii. Raciti inca 30 de minute si serviti fiecare felie cu frisca.

Pentru a afla mai multe detalii despre petrecerea in stilul Mariei Antoinette, precum si alte petreceri tematice pe care merita sa le incerci, viziteaza www.dinnerexplorer.com/ro

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply