|

Gustul Vienei – Cultura savorii pentru toate simturile

Adevăraţii cunoscători ştiu: Viena nu doar are un stil propriu de preparare a bucatelor ci este singura metropolă din lume care are o podgorie de 700 de hectare în interiorul oraşului. Chiar şi locurile unde mâncarea şi băutura sunt celebrate, au devenit mărci recunoscute mondial: cafeneaua vieneză este copiată pretutindeni în lume, dar niciodată egalată. Iar tavernele tipice –Heurigen- care au apărut în secolul al 18-lea în suburbii, fac ca vinul tânăr şi mâncarea delicioasă să aibă un gust nemaiîntâlnit.

Din influenţele mai multor ţări în Viena se compune o bucătărie variată, care stimulează fantezia în permanenţă. Mâncărurile vieneze atât de delicioase au pus la încercare creativitatea bucătarilor restaurantelor gourmet care scot la iveală noi interpretări ale mâncărurilor tradiţionale precum şniţelul vienez, ştrudelul cu mere sau tortul Sacher. Secretul îl constituie ingridientele proaspete cumpărate din pieţele vieneze pe criterii biologice, ecologice şi de sustenabilitate.Iar piaţa în Viena nu este doar un loc de negoţ, ci un adevărat paradis natural al cumpărăturilor, dar şi obiectiv turistic şi punct de întâlnire pentru localnici. Cea mai cunoscută, Naschmarkt, este un simbol pentru fuziunea ce s-a petrecut între deliciile senzuale, tradiţionale în Viena: materii prime naturale, prelucrate cu fineţe, dezvoltate de-a lungul secolelor dar care şi-au păstrat gustul original. În plus, aici găseşti localuri pe gustul şi nevoia fiecăruia, de la vinotecă sau restaurantul asiatic, până la magazinul de brânzeturi sau cofetărie. Şi toate acestea având ca şi culise o arhitectură ce reprezintă însăşi un monument demn de vizitat reuşind astfel să accentueze trăirile.

Viena: Mozart, Strauß & DJ-Sound

În Viena, în jur de 10.000 de melomani ascultă în fiecare seară muzică clasică live – asta nu se mai întâmplă nicăieri în lume. Pe parcursul anului Viena găzduieşte peste 15.000 de concerte de toate genurile şi anvergurile. În niciun alt oraş nu şi-au desfăşurat activitatea atât de mulţi compozitori – Mozart, Mahler, Haydn, Beethoven şi regele valsului, Johann „Schani“ Strauß. Orchestra Filarmonicii şi Corul de Băieţi din Viena dau tonul la nivel mondial, iar Opera de Stat şi Sala Aurie a Filarmonicii se numără printre cele mai râvnite locaţii de concerte din lume. O tradiţie care ţine pasul cu vremurile – căci „Vienna Sound“ un proiect local de DJ face furori pe plan internaţional.
Date de contact

Wien – Hotels & Info

E-mail: info@vienna.info

www.vienna.info

www.facebook.com/WienTourismus

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply