|

Iarna in Austria – Reteta unei vacante perfecte

O data ce ai schiat în Austria, vei rămâne devotat acestui leagăn unic al sporturilor de iarnă. Ce îți oferă Austria în plus față de alte locuri? O varietate nemărginită de atracţii, nenumărate regiuni de schi, de la cele mari, internaţionale, până la cele intime, pentru familii, cu cele mai bine pregătite pârtii oferă cadrul ideal pentru cei pasionați de sportul alb, fie ei începători sau profesioniști. Siguranța zăpezii este garantată datorită instalațiilor moderne chiar și atunci când natura uită să cearnă fulgii de nea cu generozitate.
Austria este locul ideal în care poți să îți descoperi pasiunea pentru schi. Regiuni întregi s-au specializat pe facilități pentru începători: astfel aici vei găsi printre altele multe pârtii line cu coborâri ușoare și instructori de schi devotați și răbdători. Tot de ce ai nevoie este puțin curaj și voință! Nu ai echipamentul necesar? Nici o problemă: în Austria acesta se poate închiria de peste tot, la preţuri accesibile și calitate foarte bună.
Dacă ești cu adevărat pasionat de schi, singurul loc unde poți să experimentezi toate genurile de coborâri este cu siguranță Austria. Alegerea este dificilă: experimentezi mai întâi una din pârtiile negre denivelate sau te confrunți direct cu zăpada pufoasă şi strălucitoare nepreparată? În plus regiunile de schi cu pârtii interconectate oferă posibilitatea de a trece de pe un munte pe altul cu telegondola, astfel încât fiecare coborâre poate fi făcută pe o pârtie cu totul diferită. Astfel poți să savurezi plăcerea schiatului la maxim, fără să riști să te plictisești.
Adevăraţii cunoscători vor cu siguranţă să urce cât mai sus – acolo unde pe pârtii zăpada este neatinsă şi doar câţiva alţi pasionaţi se încumetează la astfel de experiențe. Opt gheţari oferă pe tot parcursul anului o siguranţă totală a zăpezii şi cea mai mare plăcere a sporturilor albe. Nu numai panorama este aici sus atât de frumoasă încât îți taie respiraţia – ci şi cristalele de zăpadă sunt pe gheţar mai fine şi mai pufoase.
Imediat ce primii fulgi de zăpadă au căzut, în copii se naște din nou pofta de joacă. Și ca vacanța în familie să fie cât mai plăcută, imaginaţia austriecilor a creat o serie de facilități speciale pentru cei mici, precum soluțiile de urcare în instalaţiile de cablu pentru cei mici, un program propriu de distracţie de vacanţă, cursuri de schi pentru copii sau meniuri speciale pentru juniori. Acum nu le mai rămâne celor mici decât să decidă cu care mascotă vor să se joace în această iarnă: să fie Bobo din Lumea Copiilor Weissensee din Carintia sau McDumbo din Fieberbrunn/Pillerseetal? Sau să fie Dinowald sau Yabaa Dabba Doo-Land de pe Kreischberg? Sau chiar Bertas Kinderland din Fiss-Ladis din Tirol? Dificilă alegere…nu-i așa?
Încă de la primele curbe, pulsul începe să crească – dar adevărata explozie de adrenalină vine când prinzi viteză, iar momentul pe care îl savurezi cel mai mult este atunci când ești în aer. Iar una din marile plăceri a unui rider este cu siguranță zăpada proaspătă și pufoasă, de pe pantele sălbatice, departe de pârtiile amenajate sau de rails. Este de neegalat sentimentul avut dimineaţa devreme, în vârf de munte, lăsând primele urme pe zăpada ca pulberea! Dar puțini reușesc să se trezească imediat după răsăritul soarelui, deoarece pentru mulți acesta reprezintă sfârșitul nopții. Şi asta e de înţeles, căci distracţia într-un funpark din Austria nu lasă nicio dorinţă neîndeplinită: aici se pot vedea cele mai noi filme pe ecrane video imense, se poate degusta o băutură în faţa şemineului …
Nimic nu se compară cu sentimentul pe care ți-l oferă o vizită la Spa după o întreagă zi pe pârtie. Apa termală din bazine, mâinile magice a maseurului și aromele revigorante din saună, realizează minuni asupra corpului care a stat întreaga zi în aerul răcoros de afară. Austria se mândrește cu o multitudine de centre termale în special în apropierea pârtiilor de schi, care impresionează atât prin serviciile oferite, cât și prin arhitectura deosebită și inovativă și ambientul corespunzător. O cură de wellness în Austria înseamnă deconectare totală, relaxare și o stare de binefacere de neegalat.

Cum ar fi ca voi doi să porniți la o drumeţie romantică pe cărările șerpuite, oprindu-vă să luați prânzul la o cabană cu o panoramă de o frumusețe inegalabilă? Sau să vă plimbați seara cu sania trasă de cai admirând luminile care împodobesc munții din jur? Sau la săniuş prin pădure sau cu patinele pe lacul îngheţat? Cel mai important este ca din multitudinea de opţiuni să alegeţi ce vi se potrivește cel mai bine. Aceasta este reţeta pentru o vacanţă perfectă!
Săptămânile de dinaintea Crăciunului aduc în Austria romanticele Pieţe de Crăciun şi farmecul Adventului. Întreaga atmosferă este cuprinsă de mirosul de scorțișoară, castane coapte și de o urmă de nostalgie. În timp ce te delectezi cu emoționantele colinde care răsună în aceste piețe, poți să achiziționezi obiecte unicat care se vând numai cu această ocazie cum ar fi diverse podoabe pentru pomul de Crăciun, lumânări, jucării din lemn și multe altele. Sau poți gusta din bunătățile specific austriece care le găsești doar în această perioadă: turtă dulce, mere coapte sau să te încălzești cu un punch de portocale.
Fie că ești în Viena sau într-unul din celelalte orașe ale Austriei, fiecare are o poveste interesantă pe care merită să o descoperi. Poți să te simți pentru o seară ca un membru al familiei regale participând la unul din fastuoasele baluri care au loc în sălile palatelor, cetăţilor şi castelelor sau să asiști la un spectacol de balet, operă sau de ce nu muzicaluri contemporane. Nu poți rata nenumăratele expoziții cu opere de artă unice în lume adăpostite de muzeele din toată țara și răsfață-te seara cu un meniu de cinci stele. Și în nenumăratele boutique-uri ale designerilor autohtoni sau internaționali cu siguranță vei găsi cadoul potrivit pentru cei dragi de sărbători!
Mai multe detalii: www.austria.info

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply