|

Ötztal iarna: lumea de basm a zăpezii glaciare din Tirol

Pe scena spectaculoasă cu decorul său grandios format din vârfurile a mai mult de 250 de munţi de peste 3.000m, iarna oferă spectacole pline de strălucire şi farmecă publicul, prezentându-i campionii de mâine.

Sölden se aseamănă unei clădiri de operă, arena sa glaciară cu cele două regiuni de schi deschid sezonul anul acesta chiar din prima săptămână a lui septembrie pentru pasionaţii sporturilor albe. La mijlocul lui noiembrie începe – tot într-o atmosferă de sărbătoare – activitatea normală pe toate pârtiile.

Obergurgl-Hochgurgl, cea de-a doua destinaţie de top situată la aproximativ 2.000 m altitudine, sărbătoreşte venirea iernii de la mijlocul lui noiembrie. Hochoetz, a treia ca mărime, situată la intrarea în valea Alpental lungă de 70 km, având o altitudine ce variază între 700 şi 2.000 m, îşi deschide instalaţiile de cablu la mijlocul lui decembrie. Ca specialist în ofertele pentru familii noutatea din acest an este abonamentul de schi comun cu Kühtai, satul sportiv din Tirol situat la cea mai mare altitudine.

Liniște & peisaj idilic

Ca o alternativă la zonele agitate, cu o puternică viaţă de noapte, unde îşi dau întâlnire boarderii şi carverii, oaspeţii ce poposesc iarna în Ötztal găsesc şi o mulţime de locuri liniştite şi sate pitoreşti. La capătul văii, la poalele celui mai înalt munte din Tirol, Wildspitze – cu ai săi 3.774 m, se află frumosul sătuc montan Vent, un punct de întâlnire pentru cei ce preferă liniştea sau tururile de schi. La mijlocul văii se află Längenfeld, un loc plin de confort, ideal pentru iubitorii de schi fond. Un adevărat magnet pentru public este complexul termal „Aqua Dome“, care îi ajută pe iubitorii sportului să se relaxeze şi să scape de durerile de muşchi. O stradă panoramică merge de la Längenfeld spre Gries, unde se află o oază de linişte pentru familiile cu copii mici şi pentru cei ce iubesc drumeţiile de iarnă, beneficiind de două instalaţii de cablu, o reţea densă de trasee de schi fond şi mai multe pârtii de săniuş.

Pârtii de săniuş cu sau fără iluminare, unde se poate ajunge pe jos sau cu autobuzul, în plus şi trasee de schi fond vor găsi cei ce vin în vacanţa de iarnă şi în satul învecinat cu Längenfeld, Umhausen, sau în Niederthai, un mic sat de munte aflat la 1.500 m, unde novicii în ale schiatului îşi pot face primele mişcări pe patru kilometri de pârtie unde urcarea este asigurată de trei instalaţii de cablu.

Frumoasele sate tiroleze Sautens, Haiming-Ochsengarten şi Oetz situate la începutul văii le oferă vizitatorilor regiunii de schi Hochoetz cazare potrivită pentru familii, îngrijire pentru copii, şcoli de schi.

Oferte

Deschidere de sezon Maxx Mountain Winterstart

Duminică, 20.11.2010, se deschide oficial sezonul de schi în Sölden, la stația din vale Giggijoch, cu un eveniment de anvergură ce cuprinde concerte live, Dj, Fun Zone și multe altele.

Oferta include:

- 2 nopți cazare într-o unitate de cazare din categoria dorită

- abonament de schi pentru 2 zile incl. Key Card

- programul de divertisment cu concerte live, Dj, Fun Zone și multe altele

Preț: de la 148 EUR / persoană la cazare cu mic dejun sau apartament

sau

de la 148 EUR / persoană la cazare cu demipensiune

Valabilitate: 19.11. – 21.11.2010


Farmecul pârtiilor

O arenă sportivă la superlativ!

Experimentați coborâri de pe giganticile vârfuri de 3.000m pe pârtii de 148 km pentru toate categoriile fără timp de așteptare la niciuna din cele 34 de instalții pe cabluri. Aventurați-vă într-o drumeție idilică până pe „Stallwiesalm“, unde vă așteaptă o priveliște fermecătoare asupra stațiunii Sölden dar și o seară tiroleză la cabană cu delicioase specialități din regiune.

Oferta include:

-          4 sau 7 nopți  într-o unitate de cazare din categoria dorită

-          abonament de schi pentru 3 sau 6 zile incl. Key Card

-          o drumeție cu seară tiroleză la cabană

-          un cadou de bun-venit

+ opțional: o intrare la Aqua Dome

Prețuri începând de la:

-          cazare cu mic dejun sau apartament:

o        4 nopți: 269 EUR / persoană

o        7 nopți: 489 EUR / persoană

-          cazare cu demipensiune:

o        4 nopți: 408 EUR / persoană

o        7 nopți: 708 EUR / persoană

Valabilitate: 15.01.2011 – 28.01.2011

Spectacol grandios pe ghețari – Hannibal

Schi într-un decor de dans și teatru pe ghețar!

Gehețarul din Sölden, Rettenbach, devine o scenă istorică în piesa de teatru avangardistă Hannibal. Spectacolul reamintește traversarea Alpilor de către cartagienii conduși de Hannibal în drumul lor spre Roma. Utilajele de curățat pârtiile se transformă în elefanți, iar soldații sunt în varianta modernă schiori, cățărători, și parașutiști. “Călăreții” trec pârtia pe skidoos în timp ce acrobații “își iau zborul” spre sud. Totul este acompaniat de un joc de lumini, muzică, video și efecte pirotehnice.

Oferta include:

-          2 nopți cazare într-o unitate de cazare din categoria dorită

-          abonament de schi pentru 2 zile incl. Key Card

-          intrare la spectacolul Hannibal

Prețuri începând de la:

-          cazare cu mic dejun: 205 EUR / persoană

-          cazare cu demipensiune: 265 EUR / persoană

-          cazare în apartament: 205 EUR / persoană

Valabilitate: 15.04.2011 – 17.04.2011

Date de contact:

Ötztal Tourismus

Gemeindestrasse 4, 6450 Sölden, Austria

Tel.: +43 (0) 57200

Fax: +43 (0) 57200 201

info@oetztal.com

www.oetztal.com

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply