|

Pietele de Craciun din Austria

Săptămânile de dinaintea Crăciunului sunt în Austria timpul romanticelor pieţe de Crăciun şi al farmecului Adventului. O dată cu plimbările, degustările şi uimirea, creşte şi nerăbdarea în aşteptarea celei mai importante sărbători din an. Ce poate fi mai plăcut într-un weekend geros şi închis de iarnă decât o astfel de experienţă?

Viena se transformă într-un paradis magic de Crăciun. Această perioadă specială o poţi recunoaşte cel mai bine după mirosul îmbietor: când aroma migdalelor prăjite, a punch-ului şi a castanelor fierbinţi umple aerul cu adieri fructate, atunci înseamnă că a început Adventul. Nimic nu se compară cu atmosfera de basm din ajunul Crăciunului pe străzile împodobite de beculeţe. Cele patru săptămâni dinaintea Crăciunului sunt presărate în Austria cu obiceiuri deosebite şi tradiţii vechi de secole. În biserici şi în casele oamenilor se amenajează iesle sculptate cu mult gust, se coc biscuiţi pentru Crăciun şi Moș Nicolae aduce mere şi cadouri pentru copii. Dar ceea ce face ca ochii celor mici şi celor mari să strălucească mai abitir sunt pieţele de Crăciun.
Fie că te afli în faţa primăriei din Viena, în faţa Palatului Schönbrunn, pe Maria-Theresien –Platz sau în Freyung atmosfera este aceeaşi: muzică tradiţională şi colinde de Crăciun.
Şi ca peisajul să fie complet nu rata micile suveniruri aflate pe numeroasele tarabe care alcătuiesc “Pieţele de Crăciun”: o lumânare parfumată, un obiect de artizanat care să îţi amintească de această escapadă, sau un fular şi mănuşi, pe care să le faci cadou unei rude, că tot vin sărbătorile sau măcar cana din care ai băut vinul fiert.

Bucură-te de cele mai frumoase târguri de Crăciun ale Europei şi simte magia Crăciunului incepănd cu luna noiembrie până pe 24 decembrie. Şi ca un prim cadou de Crăciun, Austrian Airlines zboară de la Bucureşti la Viena de la 79 Euro dus-întors cu toate taxele incluse. Savurează şi tu alături de noi magia Crăciunului!

Informaţii suplimentare pe www.vienna.info

Foto: (c)WienTourismus/Peter Rigaud

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply