|

PREMII CONSISTENTE la CONCURS Retete cu pui!

Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu a inceput o noua aventura culinara pe creatordepofta.ro in compania Puiului Fericit si a Puiului Antistres de la Agricola  Bacau. Alaturandu-se bloggerilor Adi Hadean, Booby Voicu si Cristian China, gastronomul va calatori in jurul lumii, pregatind retete din Turcia, Rusia si Australia. De luni, 22 noiembrie, poate fi vizionat primul episod, dedicat Puiului Antistres, gatit la tava in stil turcesc si servit cu crema de iaurt cu marar si feliute de lamaie…

Bucatarescu pune la bataie mai multe premii legate de tema concursului:

1.UN SET DE 4 CUTITE FISKARS identic cu cel folosit in filmul postat pe creatordepofta.ro. Valoare: 500 lei.

2.UN SET DE 2 RASNITE FISKARS identic cu cel folosit in filmul postat pe creatordepofta.ro. Valoare: 200 lei.

3.UN SET DE 6 CARTI CU AUTOGRAF BUCATARESCU, care au tematica gastronomica si care au constituit tot atatea surse de inspiratie pentru  filmul postat pe creatordepofta.ro. Valoare: 200 lei.

4.UN SET DE 5 VINURI TELIANI VALLEY, care pot fi savurate impreuna cu reteta de pui din filmul postat pe creatordepofta.ro. Valoare: 200 lei.

Ce trebuie sa faceti ca sa intrati in posesia unuia dintre aceste premii?

-intrati pe creatordepofta.ro; urmariti cu atentie reteta filmata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu

-trimiteti la office@bucatarescu.ro raspunsul la intrebarea: “CE AS SCHIMBA LA ACEASTA RETETA?” – poate fi un singur ingredient sau o singura indicatie culinara!

Atat! Concursul se desfasoara in perioada 25 noiembrie-10 decembrie. Raspunsurile multiple sunt permise. Puteti trimite si propriile voastre retete cu pui sau fotografii pe aceasta tema.

Citeste si:

Tags: , , , , ,

13 Responses for “PREMII CONSISTENTE la CONCURS Retete cu pui!”

  1. Andreea says:

    Astept cu mare curiozitate sa vad cum se vor da premiile la concursul asta!
    Desi perioada de inscriere pentru concursul Franke se apropie de sfarsit tot nu au aparut toate retetele. Deci nu pentru toata lumea exista sanse.

  2. Bucatarescu says:

    Andreea, iti inteleg nerabdarea, dar retetele au fost esalonate sa apara, in ordinea in care au fost trimise. Ele vor aparea pe site pana pe inclusiv 30 noiembrie. Te rog sa ne intelegi, gestionam un volum imens, de circa 300 retete trimise!!! Multumim tuturor participantilor pentru entuziasmul lor si-i felicitam pentru cu nostintele lor culinare! Faptul ca publicam reactia ta sper ca dovedeste inca o data buna noastra credinta.

  3. Andreea says:

    Chiar e o dovada de bun simt si respect din partea voastra motiv pentru care va multumesc.
    Sa aveti o zi frumoasa si spor la treaba ca nu duceti lipsa! :)

  4. [...] sunt permise. Puteti trimite si propriile voastre retete cu pui sau fotografii pe aceasta tema.Participa acum la acest concurs !Am nevoie de VOTUL tau !Voteaza-ma zilnic si vei avea parte de cele mai noi [...]

  5. Dino Baroni says:

    Puiul arata bine, sunt convins de faptul ca are o savoare deosebita, dovada fiind nucsoara; pe , si ma refer la anii 70-80, gaseai nucsoara doar la magazine deosebite, era ciudata , aromata interesant si inexplicabila pentru mine; bunica mea, originara din nordul tarii, o folosea la prajituri si, uneori, la aromatizarea fripturilor de vanat (sic!). Mai intersant, la diverse copturi de cartofi la tava, ori de dovleac ! Radea putin, apoi o depozita intr-o coctiera din portelan.
    Friptura puiului dvs. presupune, in bunul gust otoman, folosirea unui sos specific, sos cacik, Din castravete ,taiat cubulete, presarat cu sare si lasat sa se patrunda cel putin 10-15 minute. Mai apoi se amesteca bine smantana cu iaurt, pana ce se obtine un sos de-ti netezeste valul palatin. Se curata ceva ceapa, se da pe o razatoare mica, se adauga ai zdrobit, sare, piperul, nucsoara, (oh, nucsoara !) chimen, miere de albine si ceva marar verde tocat. Eu i-as pune si putin patrunjel sau chiar oregano verde (asa, ca amiroase fantastic). Chestia asta se varsa peste sosul din castraveti si se melnjeaza usurel, sa nu clatini aromele puternice. Lamaia l-ar amari, spui eu. La friptura puiului i-as mai trage si un pat de salvie, asta ar pune capac poftelor. Bashka ceva fulgi de ardei (am mancat la Constanta un pui otoman de-mi tresara limba si ficatii si acum !!!)
    Şehvet iyi, efendim!
    Da de un raki, ce spui, bre ?
    Aferim, coane Bucatarescule !

  6. Midvighi Marius says:

    Eu personal nu as gati cu ulei de masline ci cu ulei de floarea soarelui. Dar cred ca si cu ulei de masline trebuie sa fie gustos.

  7. Ailinca Doina says:

    Daca as gati eu aceasta reteta ( care este foarte gustoasa) as pune legume proaspete si nu congelate.

  8. zamfirescu adrian says:

    daca as gati eu acest pui antistres nu as pune leustean si piper verde si rosu( sunt prea aromate pentru mine )

  9. Saileanu Florentina Isabela says:

    Inainte de a pune puiul in cuptor as adauga felii de rosii deasupra pentru a nu fi prea uscat dupa coacere si un plus de savoare .

  10. carmen says:

    Buna ziua!
    M-am grabit sa particip la concurs si pe email,n-am scris numele meu ! Am trimis si o reteta gatita de mine!
    Ce fac,retrimit raspunsul si reteta?

  11. Bucatarescu says:

    Numele era pe fotografie!

  12. Mircea says:

    Bucatarescu says:”Multumim tuturor participantilor pentru entuziasmul lor si-i felicitam pentru cunostintele lor culinare!”
    Din nefericire, unii participanti nu sunt decat niste plagiatori…si ar trebui sa luati masuri impotriva lor.

  13. carmen says:

    Bucatarescu says:
    December 1, 2010 at 3:48 PM
    Numele era pe fotografie!
    ………………………………………………………………………….
    Aveti dreptate,eu imi pun semnatura pe fotografii sa n-am “surprize” !
    Multumesc,inseamna ca le-ati primit!

Leave a Reply