|

Premiile la CONCURS CampingGrill.ro / 2 GRATARE Arizona + 1 RUCSAC de picnic complet echipat

MUSCHI UMPLUT CU CIUPERCI – Dragos Dima / GRATAR ARIZONA

Se ia un muschi frumos de porc si se bate usor pentru fragezire, apoi se pune in vin rosu cu cuisoare si alte condimente. Separat, curatam 10-12 ciuperci de padure si le spalam in doua-trei ape. Cand muschiul e bine fezandat, il intindem, il despicam pe jumatate si umplem buzunarul astfel format cu ciupercile taiate pe din doua, cativa catei de usturoi, putin arpagic si o mana de branza de oaie sarata. Stropim ingredientele cu ulei de masline. Coasem buzunarul cu sfoara si dam muschiului astfel pregatit o pensula cu ulei. Muschiul se pune pe gratar si, dupa 15 minute, se intoarce pe partea cealalta. Repetam operatia pentru inca 5 minute pe fiecare parte, ca sa obtinem “gratarul” de efect. Muschiul se pune pe platou, inconjurat de cartofi “taranesti” si gogosari rosii murati. Neaparat, alaturi o bardaca de vin rosu, Cabernet Sauvignon sau Merlot!

CARNATI IN ALUAT – Mihaela Vladut/ RUCSAC DE PICNIC COMPLET ECHIPAT (PENTRU 4 PERSOANE)

Aceasta este o reteta favorita a familiei mele, cand mergem la picnicuri! Ne luam intotdeauna cu noi carnati picanti deja afumati, ca sa nu pierdem mult timp cu prepararea lor. Pana cand baietii fac focul pentru gratar, din 3 oua, faina, sare si apa, eu fac un aluat simplu, pe care il intind si iar intind pana devine elastic. Apoi, il impart in mai multe bucati mici, cam de marimea pumnului meu cel mult. Pe acestea le intind din nou dar pe lung, potrivit cu forma fiecarui carnat. Pun apoi fiecare carnat intr-o foaie de aluat, nu inainte de a cresta carnatul si a indesa in el usturoi. Dupa ce am ambalat carnatii in aluat, pun pe gratar o tigaie mare si topesc in ea, pe rand, cate o bucata de untura pentru fiecare carnat astfel aranjat. Dupa ce am prajit carnatii si i-am scurs bine, ii stropesc cu pasta de rosii diluata cu un pic de vin, apoi ii servesc cu ardei iuti proaspeti sau murati, dupa cum se nimereste sa avem la noi. Si nimeni nu mananca mai putin de trei carnati!!!

FRIGARUI DE FRUCTE CU CREVETI – Toni Bratu/GRATAR ARIZONA

Am fost in Thailanda si m-am intors de acolo cu multe retete savuroase care mi-au schimbat mult conceptia despre mancare.

Ingrediente: o punga de creveti mari, ananas, mango, sos dulce-iute, frigarui de bambus, vin dulce, seminte de susan.
Preparare: Mai intai, se pun frigaruile in vin si se lasa cam o ora. Intre timp, crevetii s-au dezghetat bine, iar ananasul l-am curatat si l-am taiat rondele nu foarte groase, pe care le-am sectionat pe jumatate. Am incercat sa obtin si felii de mango comparabile. Frigaruile le fac punand pe rand ananas, crevete, mango – cate astfel de treimi incap pe frigaruie. Frigaruile le stropesc apoi cu sosul dulce-picant si presar peste ele susan. Astfel pregatite, le invelesc in folie de aluminiu si le pun la gratar, dupa ce am intepat folia cu varful cutitului in mai multe locuri. Din experienta, in functie de foc, nu-mi iau mai mult de 25-30 minute sa le fac. Dupa ce le scot din folie, le mai pot pune sosurile care imi plac (sau care sunt la indemana).

Gratarul Arizona – un gratar rotativ, care functioneaza cu carbune – este unul extrem de practic.Are o structura simpla si stabil din otel inoxidabil si este usor de manevrat si de intretinut incat nu e neaparata nevoie sa mergi cu el pentru a-l folosi in gradina casei de vacanta: merge perfect in minimum de spatiu, de pilda pe terasa proprie! Gratarul este reglabil pe inaltime si este dotat cu lant si inel de siguranta. Diametrul suprafetei de gatit este de 39 centimetri, inaltimea este de 150 centimetri, iar greutatea totala este de 6 kg, ceea ce il face extrem de usor de manevrat. Premiul presupune si un set de accesorii de gatit din  inox cu maner de lemn, un gratar special pentru peste si o eficienta perie de curatat.

Rucsacul pentru un picnic de 4 persoane contine, pe langa termosul de inox de 0,5 litri, tot arsenalul necesar organizarii unui barbecue la iarba verde: cate 4 cutite, furculite si linguri din inox, 4 farfurii, 4 pahare de vin cu picior, 1 briceag cu desfacator de sticle, cutit si tirbuson, 1 tocator de lemn (pentru pregatit carnea si legumele sau feliat painea), 4 servete din material textil, 1 cutit pentru branza si unt, 1 suport de un, 1 suport pentru condimente si 1 buzunar detasabil pentru sticla sau termos.Practic, nu mai ai decat o singura grija: sa alegi cele mai savuroase ingrediente pentru un picnic memorabil! Nu uitati, avem 2(doua) astfel de premii!!!

Mai multe informatii despre gratarele Enders, dar si despre gratarul american cu afumatoare Big Green Egg, incalzitoarele de terasa, articole de camping, lazi frigorifice si diverse accesorii la CampingGrill.ro. Comenzi: 0728 TERASA (83 72 72).

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply