|

Retete delicioase la cuptor (187-200) / Concurs FRANKE – castiga cuptorul DOMINOX

TORT CU FRUCTE DE PADURE – Simona Andreea Negoita

Ingrediente pentru 10 persoane:

Blatul:
8 oua

8 linguri faina

8 linguri zahar

1 pliculet zahar vaniliat
½ lingurita razatura de portocale

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar si se bate pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca dupa fiecare galbenus. Se adauga si faina cate putin si se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus ca sa iasa blatul pufos. Se tapeteaza o forma unsa cu hartie de copt si se coace blatul la 150 grade 35 de min.

Crema:

450 gr fructe de padure congelate150 gr zahar15 gr gelatina transparenta500 gr frisca lichida100 gr ciocolata neagra150 ml suc de fructe de padure
Zeama unei cutii de compot de ananas sau caise
1 pliculet intaritor de frisca

Preparare:

Fructele se lasa la scurs in strecuratoare pana se dezgheata si se zdrobesc in blender impreuna cu zaharul. Separat se dizolva gelatina in putin suc de fructe iar apoi se adauga la restul de suc incalzit Se amesteca bine si se toarna caldut peste fructele de padure. Frisca se bate bine cu intaritorul si se adauga piureul de fructe. Se pune apoi ciocolata topita.(ciocolata nu va schimba culoarea cremei)Blatul se taia in doua, se insiropeaza cu ajutorul unei pensule cu zeama din compot, si se umple cu crema la mijloc. Peste crema se pun capsuni taiate pe din doua sau orice alte fructe doriti si se aseaza al doilea blat insiropat. Se orneaza dupa preferinte.

Asamblare tort:

Am pus folie alimentara in tava in care am copt blatul de mijloc apoi am tapetat marginile tortului cu fasiile de pandispan cu picatele si am pus primul blat, crema, capsunile, al doilea blat si am bagat 1 ora la rece. Am scos tava si am intors-o invers scotand folia. Am uns tortul cu frisca colorata, am garnisit cu fructe lasand marginile fara frisca pentru a se vedea modelul.

TORT “ELENA”- Simona Andreea Negoita

Tort Elena, facut cu ocazia zilei de Sf. Elena pentru o buna prietena de-a mea!

Ingrediente:
Pentru figurine de ciocolata si glazurarea tortului a se folosi ciocolata de cea mai buna calitate. De obicei folosec kandia si milka dar in acel moment nu am avut la indemana.

Blat:
100 g ciocolata neagra

50 g ciocolata cu lapte
5 oua
100 g zahar alb sau brun
100 gr unt
100 g faina
100 g nuca
Esente, vanilie si rom
1 pachet praf de copt
Un praf de sare
Cognac
1\2 lgt praf de cafea

Crema 1 :

300 ml smantana dulce
½ cutie mare de finetti
1 plic si 1/2 intaritor de frisca

Crema 2 :
1 plic praf pentru crema
250 ml Lapte

Decor :
Capsuni
Ciocolata alba
Ciocolata neagra
Frunze de menta proaspete

Glazura :
100 g ciocolata amaruie de buna calitate (70 % cacao)
100 g ciocolata cu lapte nu foarte dulce
200 ml frisca
2 linguri cognac
Esenta de rom

Pentru insiropat

sirop format din cognac, cafea si ciocolata

Mod de preparare :

Blatul :

Untul la temperatura camerei se freaca cu ½ din cantitatea de zahar si restul se bate spuma cu albusul si un praf de sare. Galbenusurile se freaca separat cu esentele si cognacul. Se adauga cate putin din compozitia de galbenusurile si se freaca dupa fiecare. Ciocolata se topeste la microunde si se toarna putin racita peste unt. Nucile se prajesc putin la cuptor si apoi se macina marunt. Se cerne faina, praful de copt si cafeaua. Daca albusurile sunt batute bine puteti sa nu folositi agent de crestere.Se adauga la compozitia lichida nucile, faina si albusurile amestecandu-se usor de jos in sus. Se pune aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru 30-40 de minute. Se lasa la racit in cuptor cu usa intredeschisa pentru a nu se lasa blatul.

Crema 1 :
Ciocolata Finetti tinuta la temperatura camerei se bate cu mixerul, smantana se bate putin la viteza mica apoi se adauga intaritorul si se bate la viteza mai mare pana la intarire.
Se amesteca ambele compozitii.

Crema 2 :

Pentru ca am folosit Finetti care este destul de dulce si am glazurat tortul cu ciocolata am preferat sa fac a doua crema din crema la plic. Se prepara dupa instructiuni batandu-se praful cu laptele rece si putin zahar.

Montare blat :

Se taie blatul in 3 parti egale, cine doreste il poate insiropa dar nu este neaparata nevoie, se foloseste ca baza blatul care nu a crescut uniform si are denivelari, se intinde crema finetti si deasupra se pun fructe taiate. Se aseaza al doilea blat, deasupra cealalta crema si apoi fructe. Asezam ultimul blat si deasupra glazura. Eu am dat tortul la rece inainte sa-l glazurez.

Glazura :
Se pune pe foc mic smantana impreuna cu cognacul, esentele si ciocolata taiata bucati. Se amesteca continuu pana la topire fara a permite sa ajunga la fierbere. Se aseaza tortul pe un gratar. Se varsa glazura calduta in mijlocul tortului lasand sa se prelinga pe margini. Se lasa in bucatarie pana la racire dupa care se introduce la frigider. Se spala capsunile cu cateva ore inainte, se aseaza pe un prosop absorbant si se lasa la uscat. Se topeste ciocolata la bain marie si se tine in apa calda pana terminam de ornat capsunile. Tinem capsunile de codita sau ne ajutam de o scobitoare infipta si introducem doar pe jumatate in ciocolata calda, lasam sa se scurga putin si scoatem printr-o miscare circulara. Asezam pe hartie de copt si dupa ce s-au racit le introducem la frigider pana la ornare. Am taiat felii niste capsuni dar nu de tot ci doar pana la codita apoi le-am desfacut evantai. Am facut si niste bilute din ciocolata alba si cateva grilaje. Pentru ca l-am facut cadou a doua zi l-am ornat de seara si mi-au transpirat capsunile in frigider. De preferat a se decora cu putin timp inainte.

TORT DE PASTE – Simona Andreea Negoita

Ingrediente pentru 12 persoane:

Blat alb :

4 oua
100 g de zahar
50 g nuca de cocos
4 linguri nuca macinata
1.5 linguri de faina
1 mana de stafide
1/2 plic praf de copt
Esenta de rom
Esenta de vanilie
Coaja rasa de portocale si lamaie
Cateva linguri de cognac
Un praf de sare

Blat de cacao:

100 g ciocolata kandia amaruie
50 g ciocolata cu lapte (eu am avut cu crema tiramisu)
100 g unt
5 oua
Esente
Coaja de portocale
1 mana de stafide
Cateva linguri de cognac
Un praf de sare
100 g miez de nuca macinata
100 g faina
2 lingurite praf de copt
½ lingurita praf de cafea
100 g zahar

Crema 1 :

Ciocolata si frisca in cantitati egale :
2 ciocolate milka cu capsuni (200g)
200 ml frisca

Crema 2 si 3 :

1 plic crema de lamaie pentru prajituri
1 plic crema de ciocolata pentru prajituri
lapte
Cateva linguri de zahar pudra

Pentru decorat :

Biscuiti
Unt sau margarina
Lapte
Zahar
Esente
1 borcan de cocktail de fructe ( eu nu am avut si am pus de piersici)
Cafea preparata
Oute de ciocolata
Cocos verde
Cocos alb
Frisca

Pentru blatul alb :

Separam galbenusurile de albusurile si frecam galbenusurile cu zaharul, esentele si coaja de portocale. Se bat albusurile separat cu un praf de sare. Hidratam stafidele in rom si cognac si le adaugam la galbenusuri. Se amesteca cu faina, praful de copt stins cu putina lamaie, nuca de cocos si nuca macinata. Se toarna compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru 30 de minute.

Pentru blatul negru :

Se macina nucile, se hidrateaza stafidele in cognac si rom si se separa galbenusurile de albusuri. Untul la temperatura camerei se freaca cu mixerul. Galbenusurile se freaca cu zahar pana se dizolva cristalele complet. Se adauga untul frecat separat si se amesteca in continuare. Ciocolata topita la bain marie sau microunde se adauga la compozitia de unt si galbenusuri impreuna cu stafidele cu tot cu cognac. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se cerne faina cu praful de copt si se adauga la galbenusuri cate doua linguri alternativ de faina si albusuri si se amesteca rapid de jos in sus. Se toarna in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru 30 maxim 40 de minute in functie de cuptor. Se face testul cu scobitoarea pe margini. In mijloc s-ar putea sa fie mai moale din cauza ciocolatei dar dupa racire se intareste. Eu l-am tinut 30 de minute si apoi l-am lasat in cuptor cu usa intredeschisa sa se raceasca si sa nu se lase blatul.

Pentru creme :

Se face un ganache din frisca si ciocolata pe baie de aburi. Eu o fac mereu in cratita de teflon direct pe focul foarte mic.Se pune frisca in tigaie si se adauga ciocolata rupta in bucati mai mici. Se amesteca mereu in ea si nu se lasa sa ajunga la fierbere. In momentul cand s-a topit ciocolata de tot se ia de pe foc si se lasa la temperatura camerei. Cand s-a racit complet se baga la frigider pana a doua zi cand se mixeaza bine. Celelalte doua creme se freaca cu mixerul impreuna cu lapte si zahar pudra dupa indicatiile de pe ambalaj.

Montare blat :

Se taie blaturile in mai multe felii. Se foloseste un blat ca baza, se insiropeaza cu suc din compot si se pune ganachul deasupra. Se pastreaza un alt blat de pus deasupra iar celelalte se taie fasii . Se aseaza intercalat fasiile de blat unul alb, unul negru si tot asa pana se formeaza o felie de blat. Se insiropeaza si se unge cu crema de care doriti. Am asezat si felii de piersici deasupra.Se pune ultimul blat pastrat deasupra, se insiropeaza si se imbraca tortul in crema ramasa. Am pus si un strat de frisca peste si am lasat o banda de crema in partea de jos. Am presarat nuca de cocos si cateva decoratiuni.. Cosuletul si iepurasii i-am facut din compozitie de salam de biscuiti. Am amestecat biscuitii dati prin masina impreuna cu esente, cafea, lapte, margarina si zahar. Am modelat din compozitie un aluat, l-am intins si am decupat din el.

TOCANITA DE CURCAN CU CIUPERCI – Simona Andreea Negoita

Ingrediente:

800 g piept de curcan

800 g ciuperci

6 rosii sau cateva linguri de bulion concentrat

2 cepe

cativa catei de usturoi

patrunjel

ulei de masline

sare

piper alb

Mod de preparare:

Pieptul de curcan se spala si se sterge bine. Se condimenteaza putin si se taie fasii sau cubulete. Ceapa si usturoiul se curata si se taie rondele. Pieptul se pune la calit in cateva linguri de ulei si apoi se adauga si ceapa impreuna cu usturoiul si se mai calesc impreuna. Se spala ciupercile si se taie felii. Se adauga peste pui 1/2 din cantitatea de ciuperci si se calesc. Se adauga cateva linguri de apa fiarta pentru a nu se arde. Se adauga si a doua parte de ciuperci si se calesc si ele. Rosiile se oparesc si se decojesc iar apoi se zdrobesc cu blenderul adaugandu-se la ciuperci. Eu am folosit bulion concentrat. Se da la cuptorul incalzit sa scada putin. Apa nu se adauga decat putina la inceput pentru a se inabusi legumele astfel iese mai gustoasa pentru ca ciupercile isi lasa zeama. Am preparat o mamaliga din jumatate pachet de malai mic unguresc si am pus in cateva boluri clatite cu apa rece sau unse cu ulei. Cand se mai raceste mamaliga se rastoarna pe farfurii. Se serveste cu patrunjel verde.

MANCARE DE VINETE CU ARDEI COPTI – Simona Andreea Negoita

Ingrediente:
3 vinete mari
1 kg ardei capia rosii
3 cepe
1 capatana de usturoi
1 legatura de patrunjel verde
Cateva rosii coapte
Sare sau vegeta
Piper
Ulei

Mod de preparare:
Vinetele si ardeii se coc. Ardeii se presara cu sare si se acopera cu un servet de bucatarie. Cand s-au racit se curata de coaja pastrandu-se zeama de la ardei. Vinetele se pun la scurs in strecuratoare. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Vinetele si ardeii se taie fasii de grosimea unui deget. Rosiile se oparesc, se decojesc si apoi se taie felii subtiri. Ceapa si usturoiul se calesc in putin ulei incins. Asezam intr-un vas adanc : putina ceapa calita, un rand de rosii, apoi vinete, patrunjel tocat, ardei copti si tot asa pana terminam toate ingredientele. Peste fiecare rand asezat presaram putina vegeta si piper. Deasupra turnam zeama scursa de la ardeiii copti si dam la cuptor pana se rumeneste deasupra. Este o mancarica excelenta pe care eu o indragesc foarte mult.Se aseamana cu zacusca si se poate face si iarna cu vinete si ardei congelati. Este buna atat rece cat si calda, servita cu paine proaspata din cuptor.

VARZA CALITA CU AFUMATURA – Simona Andreea Negoita

Ingrediente:
3 verze potrivite
2 morcovi
2 cepe
1 ardei capia rosu
1 ardei gras verde
Costita afumata
Kaizer impanat
Slanina afumata
1 legatura de marar
½ kg rosii
1-2 linguri pasta concentrata de tomate
Boia dulce
Piper mozaic
Cimbru uscat romanesc
Foi de dafin
Ulei pentru calit

Mod de preparare :
Se spala si se toaca fideluta varza, morcovul se da prin razatoare, ceapa si ardeiul se toaca marunt. Eu am avut 3 tipuri de afumatura sa-i dea gust nu gluma. Taiem bucati potrivite carnea, rosiile le decojim si apoi le punem in blender si le amestecam cu pasta de tomate. Calim ceapa in uleiul incins, adaugam morcovul si dupa ce mai calim cateva minute adaugam si afumatura. Dupa ce s-au intrepatruns bine gusturile punem si ardeiul si-l calim si pe el. In continuare eu inabus varza, pun cate o mana doua de varza si acopar cu un capac si las pe foc mic. Din cand in cand ridic capacul si amestec bine. Cand s-a inmuiat bine varza adaug alta varza si tot asa pana termin cu toata. Varza isi lasa apa si impreuna cu sucul de rosii este suficient fara a mai adauga si apa. Cine doreste o varza mai lichida poate pune si putina apa. Noua ne place mai scazuta. Se adauga frunzele de dafin, condimente, piper, cimbru, boia si vegeta. Spre sfarsit adaugam ½ din mararul tocat si pasta de rosii. Cand e fiarta varza se mai baga la cuptor sa prinda o crusta frumoasa. Se serveste calda cu ardei iute. Chiar daca are afumatura eu o prefer si rece iar varza asta noua dulceaga este nemaipomenita…

RULADA DE PUI – Simona Andreea Negoita

Ingrediente:
1 piept maricel de pui
mustar
castraveti murati
gogosari acri sau ardei gras rosu
cascaval
carnaciori mici sau sunca
morcov sotat sau fiert
sare, piper dupa gust
scobitori pentru fixat rulada (se poate si lega, dar e mai mult de lucru)

Preparare:

Se taie pieptul de pui felii, se bate cu batatorul de carne dar nu prea mult, pana ii dam grosimea care o dorim si ungem cu mustar. Stropim cu sare si piper asezam la mijloc cate un sfert de castravete murat , cascavalul taiat betisoare, carnaciorii, gogosar taiat fasii, morcov taiat la fel si apoi rulam.Se fixeaza rulada cu scobitori multe. Fiecare poate umple rulada cu cea are prin casa. Eu mai folosesc omleta , mazare sau ciuperci. Rulada daca se serveste rece pe platou se va taia rece pentru a avea un aspect frumos si a nu se strica umplutura. Se da prin ou si pesmet si se prajeste in ulei incins dar se poate face si la cuptor pentru cei ce tin regim. Se poate servi atat rece cat si calda.

CARTOFI ACORDEON – Simona Andreea Negoita

Ingrediente necesare:

- cartofi mai mici ca sa se patrunda bine
- crema de branza sau branza topita
- salam
- carnati
- kaizer
- ciuperci
- ardei gras
- verdeata
- usturoi
- salvie
- diverse feluri de branza: ementaler, mozzarella, tilsit
- busuioc
- oregano
- unt
- cascaval ras

Mod de preparare:

Se curate cartofii si se spala. Se taie fiecare in felii subtiri fara sa se patrunda pana la partea de jos astfel incat sa ramana lipite una de cealalta. Se taie mezelurile , ciupercile, ardeiul si branza in felii subtiri si se introduc in crestatura. Se aseaza cartoful pe foaie de aluminiu. Se pot folosi si mai putine ingrediente, ce aveti prin frigider. Se aseaza deasupra putina crema de branza, un pic de unt, verdeata taiata, condimente si cascaval ras. Se pun si cativa catei de usturoi pe langa cartof si se strange bine folia in sus ca la un saculet. Nu se condimenteaza caci branzeturile si mezelurile sunt suficient de sarate. Se introduc la cuptor pentru aproximativ 50 de minute.Se servesc calzi.

CRIZANTEME CU CIOCOLATA SI GEM DE CORCODUSE – Simona Andreea Negoita

Ingrediente:
Aluat:
600 g faina
25 g drojdie proaspata
2 oua
100 g zahar
50 ml ulei
250 ml lapte
Un praf de sare
Coaja de portocale
Coaja de lamaie
Esenta de rom
Esenta de vanilie
1 ou pentru uns

Crema :
Ciocolata finetti sau gem de corcoduse

Mod de preparare:
Se face o maia din putina faina, drojdie, 1 lingurita de zahar si putin lapte cald. Se lasa la crescut iar apoi se adauga faina, ouale batute cu zaharul esentele si coaja de portocale. Se framanta la loc cald si se adauga laptele caldut. La sfarsit turnam treptat si uleiul caldut si framantam pana devine un aluat elastic. Se acopera cu un prosop curat si se pune la loc cald. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Aluatul se imparte in bucati egale, rotunde si se mai lasa la crescut. Se pune in mijloc umplutura dupa care se strang marginile la gura ca la un sac (vezi imagine) apoi apesi usor in mijloc pentru a acoperi umplutura. Se cresteaza marginile si se rasucesc in sens invers formand astfel o floare. Pentru a nu se lipi cutirul de aluat il puteti da prin ulei sau se poate chiar folosi o foarfeca de bucatarie. Se ung cu ou batut si se mai lasa cateva minute la crescut. Se coc pe o tava tapetata .

PLACINTA DE DOVLEAC – Violeta Postolache

Ingrediente
1 dovleac de placinta
Mod de preparare

Se curata dovleacul de coaja se scot semintele si se taie bucati
Se rad bucatile de dovleac si se amesteca cu zaharul si scortisoara.
Se pune dovleacul ras intr-o cratita pe foc si se caleste putin.

Se face un aluat din faina apa si un praf de sare.

Se imparte aluatul in patru parti egale se intinde o foaie si se stropeste cu ulei.
Se pune deasupra dovleacul ras si se ruleaza foaia.Se aseaza in tava unsa cu ulei sulurile de placinta si se ung deasupra cu ulei.

Se dau la cuptor la foc mediu si se lasa pana se rumenesc.

Se lasa sa se raceasca si apoi se serveste.

PUI UMPLUT CU FICATEI – Violeta Postolache

Ingrediente

1 pui mare
1 kg ficatei
5-6 fire ceapa verde
3 oua
5 linguri sos soia
boia de ardei
oregano,piper


Mod de preparare

Se face o marinata din sosul de soia si condimente.Atentie, nu se pune sare fiindca sosul de soia este deja sarat.Se lasa puiul in marinata pentru 1-2 ore.
Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei.

Se baga ficatul la blender pana se face pasta si se adauga in tigaie peste ceapa.
Se amesteca pana se incheaga compozitia si se adauga ouale.
Se asezoneaza cu sare si piper si se umple puiul cu compozitia rezultata.
Sa da la cuptor pentru aproximativ o ora.

Fiindca mi-a ramas ceva compozitie si nu m-am indurat sa o arunc ,am pus-o pe o folie de aluminiu, am rulat-o ca pe rulada si am bagat-o si pe ea la cuptor.Cand s-a racit am taiat-o felii si am servit-o langa pui.

RULADA DE MUSCHIULET – Violeta Postolache

Ingrediente

1 muschiulet porc
200 gr ficatei pui
1 ardei gras rosu
2-3 fire ceapa verde
5-6 catei usturoi
50 gr margarina sau unt


Mod de preparare

Se toaca marunt ardeii si ceapa si se calesc in margarina
Se prajesc ficateii,adaugandu-se si usturoiul pisat.
Se paseaza ficateii de pui cu o furculita ,se amesteca cu ceapa si ardeiul si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust

Se desface muschiul de porc se bate cu ciocanul de snitele si se condimenteaza.
Se intinde deasupra umplutura.
Se ruleaza si se prinde cu sfoara,sau cu scobitori.
Se infasoara in folie de aluminiu ,se aseaza in tava plina pe jumatate cu apa si se da la cuptor.
Cand e aproape gata se desface folia de aluminiu si se mai lasa cate 10 minute pe fiecare parte ca sa se rumeneasca.
Cand e gata se scoate din folie si se desface sfoara.Se poate servi atat cald cat si rece.

FOCACCIA CU ROZMARIN – Violeta Postolache

Ingrediente

500 gr faina
300 ml apa
50 ml ulei masline
1 lingura zahar
1 lingurita sare grunjoasa
1 pliculet drojdie uscata(7 gr)
rozmarin

Mod de preparare

Amestecam intr-un vas apa calduta, zaharul si uleiul apoi adaugam faina si drojdia.Framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Ungem o tava (dimensiuni 30*40)cu ulei de masline aplatizam aluatul si il asezam in tava avand grija sa aiba ulei pe ambele parti ca sa nu formeze crusta. Se lasa sa creasca la loc cald pana isi dubleaza volumul.
Apasam aluatul cu degetele pana atingem fundul tavii aluatul intinzandu-se astfel pe toata suprafata tavii. Amestecam doua linguri ulei de masline cu doua linguri de apa si ungem pe toata suprafata apoi presaram cu sarea grunjoasa si rozmarinul.
Mai lasam 15 minute sa se odihneasca apoi dam la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste.
Mie mi-a iesit putin cam prea inalta, in mod normal ar trebui sa nu depaseasca doi centimetri, dar gustul a fost muuult peste asteptari. Coaja crocanta, miez pufos, aroma uleiului de masline si a rozmarinului, o combinatie atat de buna incat am mancat-o asa goala !

PAINE CU MASLINE – Violeta Postolache

1 kg faina
200 gr masline
25 gr drojdie
50 ml ulei
700 ml apa
1 lingurita sare

Mod de preparare

Facem o maia din drojdie , 3 linguri de faina si putina apa calduta pe care o lasam sa cresca la cald pana isi dubleaza volumul.Adaugam faina , apa calduta , uleiul si un praf de sare si framantam un aluat pe care il punem la crescut pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in doua bucati egale si intindem pe masa de lucru presarata cu faina .Intindem aluatul cu mana in strat subtire, presaram deasupra maslinele si rulam.
Punem in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt si mai lasam sa creasca circa 30 minute.

Dam apoi la cuptor , la foc potrivit pana se rumeneste .

…Franke iti ofera un cuptor multifunctional incorporabil care te va ajuta in prepararea celor mai delicioase mancaruri. Participa la concurs, castiga si bucura-te de functionalitatea cuptorului din gama Dominox de la Franke.

Realizat din inox, cuptorul multifunctional DXC face parte din gama Dominox de la Franke, creata special pentru a face accesibila calitatea Franke unui numar cat mai mare de clienti. Cu o capacitate de 58 litri, cuptorul multifunctional DXC este dotat cu functia grill, 5 programe de coacere care faciliteaza alegerea tipului de gatit si programator electronic. In plus,  este dotat cu un ventilator tangential care genereaza o miscare fortata de aer intre cuva interioara a cuptorului si carcasa exterioara, creand o bariera termica ce creste eficienta energetica a cuptorului (scade consumul de energie) si in acelasi timp protejeaza mobila in care acesta este incorporat. Mult succes!

Cum poti castiga?

Castiga cuptorul multifunctional din gama Dominox de la Franke, facand un lucru extrem de simplu: TRIMITE-NE, la office@bucatarescu.ro, RETETA TA FAVORITA, avand ca tema „Bunatati la cuptor”! Perioada de desfasurare: 2 – 30 noiembrie 2010. Pozele sunt binevenite, dar nu sunt obligatorii. Te poti inscrie de mai multe ori, cu retete diferite! Un juriu alcatuit din Bucatarescu si reprezentantii FRANKE va evalua cea mai reusita reteta si o va premia cu un cuptor multifunctional din gama Dominox de la Franke! Castigatorul va fi anuntat la inceputul lunii decembrie.

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply