|

BUCATARESCU gateste la GoodWine! / Reteta de somon glazurat pe placa de cedru

Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu va gati ceva delicios in cadrul targului GoodWine, care se organizeaza in acest weekend la hotel Pullman. Astfel, azi, sambata, 27 noiembrie, de la ora 12.00, vor fi pregatite live multe portii savuroase de somon la gratar pe placa de lemn de cedru! Bucatarescu va folosi gratarul sau favorit – Big Green Egg de la CampingGrill.ro. Somonul va fi insotit de salate si dressinguri de la Eisberg, iar vinul va fi oferit de importatorul vinurilor georgiene Teliani Valley.

Somon glazurat pe placa din lemn de cedru

Frigerea pe placa de cedru confera somonului o aroma de usor afumat, pastrand in acelasi timp frgezimea pestelui. Savoarea este amplificata prin acoperirea  somonului cu o glazura de miere cu suc portocale.

Pentru o prezentare rustica, serviti somonul direct pe placa de cedru.

Ingrediente:

½ ceasca de mustar de Dijon

¼ ceasca de miere

1 lingura de otet balsamic

2 lingurite de suc de portocale (proaspat stors e mai bun decat de la cutie) pentru o aroma deosebita

1 lingurita de menta tocata marunt

200 g file de somon cu piele

sare gema si piper pentru savoare

2 placi de cedru

Preparare: Puneti plansele de cedru intr-un vas la inmuiat pentru cel putin o ora pentru a evita arderea acestora.

Pregatiti BigGreenEgg pentru metoda de gatit direct cu gratarul portelanat. Incalziti OUL la 400F.

Apoi, amestecati mustarul cu mierea, sucul de portocale si menta intr-un bol mic pentru a obtine glazura cu care o sa ungeti pestele.

Plansele de cedru, in prealabil inmuiate, se pun pe grill si se lasa pentru trei minute.

Deschideti capacul, intoarceti placile, ungeti-le cu ulei de masline si puneti cate 2 fileuri de somon pe fiecare placa de cedru. Asezonati fileurile cu sare si piper si ungeti-le cu glazura delicioasa pe care ati pregatit-o mai devreme. Daca preferati o aroma puternica, puteti sa marinati pestele inainte, folosind o marinata.

Inchideti capacul OUL-ului si lasati pestele pentru 12-15 minute.

Asezonati cu menta si serviti imediat!

Va asteptam la degustare, sambata, la ora 12.00, la GoodWine, hotel Pullman!

Citeste si:

Tags: , , , ,

1 Response for “BUCATARESCU gateste la GoodWine! / Reteta de somon glazurat pe placa de cedru”

  1. [...] de miere, mustar de Dijon cu boabe, suc de portocale, otet balsamic de Modena si condimente (vezi reteta completa), apoi a stat 15 minute la 200 grade Celsius in Big Green Egg. Somonul glazurat a fost servit [...]

Leave a Reply