|

Ultimele retete cu unt President (50-65)

RULADA DE BISCUITI – Violeta Postolache

Ingrediente
500 gr biscuiti
200 ml lapte
15 linguri zahar
1 pahar alune macinate
200 gr unt
200 gr cocos
4-5 linguri cacao
esenta rom
Mod de preparare.
Pentru blat se fierbe laptele cu cacao ,esenta si 10 linguri zahar pana da in doua trei clocote.
Se adauga biscuitii pisati si alunele macinate(eu i-am macinat la robot) si se amesteca pana se face ca un aluat care se poate modela.Ca sa fiti siguri ca nu gresiti consistenta aluatului puteti turna cate putin lichid peste biscuiti.Daca totusi se greseste si iese prea tare se mai adauga putin lapte.
Pentru crema se freaca untul cu 5 linguri de zahar pudra si se amesteca cu cocosul.
Se asambleaza rulada astfel:se aseaza pe o folie compozitia cu biscuiti si se preseaza cu mana pana se formeaza un dreptunghi.
Se aseaza deasupra compozitia de cocos si se intinde pe toata suprafata.
Se ruleaza strans in folie se leaga la capete si se da la frigider pana a doua zi.
Se desface folia si se poate felia rulada.
RAFAELLO – Violeta Postolache
Ingrediente
200 gr lapte praf
300 gr cocos
200 gr zahar pudra
200 gr unt
100 gr alune decojite
Mod de preparare

Se amesteca laptele praf cu zaharul pudra,untul la temperatura camerei si 200 gr cocos pana rezulta un aluat sfaramicios.

Se ia cate o bucata din aluat ,se pune in mijloc cate o aluna si se modeleaza cu mana in forma de bilute.
Se tavalesc bombonelele prin nuca de cocos si se dau la rece.
SANDVIS PENTRU MOFTUROSI – Violeta Postolache
Se unga feliile de paine  cu unt si se pun pentru 30 secunde la microunde ca sa patrunda untul in paine. Se taie branza  cu un pahar ca sa ia forma rotunda apoi se pune intre feliile de paine.La mijloc punem o felie de rosie.Facem apoi decorul:cureaua din ceapa, ochii din rosioare cherry, nasul din varful unui ardei capia si parul din patrunjel. si astfel convingem un copil mofturos sa pape ce-i sanatos pentru el: branzica, unt, rosie,ardei!
PRAJITURA CU BISCUITI – Monica Borza
Blat:

*4 oua    *200 g unt    *200 g de zahar
*1 plic zahar vanilat     *250 g faina
*1 lamaie    *1 praf de copt     *sirop
Crema vanilie:
*2 plicuri budinca de vanilie     *600 ml lapte,
*5-6 linguri de zahar    *100 gr. unt
Crema de branza
*250gr crema de branza    *250 ml frisca dulce
*100 g biscuiti cu unt Petit Beurre

Mod de preparare:

Se bat albusurile tare, apoi se incorporeaza alternativ, zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile. Se rade si coaja de lamaie. Se aduga untul incalzit pe foc dar fara sa atinga punctul de fierbere. La sfarsit se adauga si faina. Se coace intr-o tava de 22×30 cm.

Din cele doua plicuri de puding de vanilie, zahar si lapte se face o crema de vanilie. Cand este gata se ia de pe flacara, se adauga putina veama de lamaie si se incorporeaza untul, frecand energic. Se lasa sa se raceasca, dar acoperim vasul cu o folie de plastic ca sa nu se faca crusta. Se insiropeaza blatul, dupa care intindem uniform crema de vanilie.
rema de branza: Se freaca crema de branza cu frisca. Daca folositi frisca dulce ca Hulala, nu este nevoie de zahar. Se intinde peste crema de vanilie. Apoi se asaza deasupra, unul langa altul, biscuiti cu unt Petit Beurre. Se da la rece, de preferat de seara pana dimineata. Se taie cu un cutit fin printre biscuiti. Topim ciocolata alba cu frisca si turnam peste biscuiti. Ornam cu bilute colorate.

BOUCHE DE NOEL – Alexandra Tataru

Ingrediente pentru blat: 6 ouă, 6 linguri făină, 6 linguri zahăr pudră.

Se freacă gălbenuşurile cu zahăr, se bat albuşurile până se fac spumă, se adaugă gălbenuşurile şi făina, se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă unsă şi presărată cu făină.

După ce s-a copt se scoate imediat, se unge cu marmeladă (dulceaţă) de portocale, se rulează în lungime, se lasă să se răcească şi se îmbracă într-o cremă de ciocolată care se face astfel: 200 g unt

Président, 2 tablete de ciocolată, 50g cacao, 200g zahăr pentru sirop. Se înmoaie ciocolata la bain marine şi se freacă cu lingura turnând treptat din sirop, se adaugă cacao şi se toarnă peste untul frecat spumă. Această cremă o lăsăm să se răcească apoi o punem într-un cornet de hârtie şi se îmbracă acest rulou. Pe deasupra putem presăra migdale măcinate.

SALAM DE BISCUITI – Iuliana Neata

Ingrediente:

1 l lapte, 15 linguri de zahar, cinci linguri cu varf de cacao, zahar vanilat, 250 grame unt, esenta de rom, 700 grame biscuiti simpli, 200 grame stafide, 200 grame rahat, 200 grame nuci.

Preparare:

Rupe biscuitii in bucati si pune-i intr-un vas mare. Adauga rahatul taiat bucati, nucile sfaramate bucatele si stafidele.
Pune intr-un vas, pe foc, o lingura de zahar si las-o sa se topeasca, fara sa se arda. Adauga putina apa, cateva linguri, si cand s-a desfacut tot zaharul caremelizat, adauga laptele si restul de zahar. Cand s-a topit bine zaharul, da deoparte si dupa ce s-a racorit, adauga unt, cacao si arome.
Lasa sa se racoreasca bine, cat sa poti baga degetul, si rastoarna totul peste amestecul cu biscuiti. Amesteca. Imparte in doua sau trei si, folosind folii de celofan, formeaza “salamul”. Da la rece si serveste taiat in felii, simplu sau cu frisca.

TARTINA – Photo Stuff
Cea mai simpla chestie care imi vine in minte e o emulsie de miere cu unt, unsa pe paine proaspat prajita…

250 gr unt lasat sa se inmoaie la temperatura camerei se freaca bine cu 500 gr de miere, apoi se da le rece intr-o cutie inchisa ermetic. atentie, se pastreaza pana la 2 saptamani, dupa care untul incepe sa se rancezeasca..
PASTE ALFREDO – Photo Stuff

Eu le fac asa: 100gr unt, 50 gr parmezan, 200gr paste, sare, piper verde, 2 catei de ustoroi, cateva frunze de patrunjel.

se pun pastele la fiert; cand sunt aproape gata se da o lingura din unt la tigaie si se topeste la foc iute, impreuna cu o lingurinta rasa de piper verde si usturoiul pisat. se lasa 2 minute pe foc, timp in care se amesteca energic. se ia tigaia de pe foc, se adauga restul de unt, parmezanul si pastele fierbinti, scurse nu prea tare, si se amesteca energic. se presara cu patrunjel tocat si se servesc fierbinti.

PASTA DE PESTE – Photo Stuff
…Cateva fire de ansoa, un pachet de unt, o cutie de sardine in ulei scurse bine, o mana de masline maruntite (neaparat kalamata), sare, piper, zeama de lamaie dupa gust. se pun toate ingredientele intr-un pimper si se omogenizeaza. se da la rece cel putin o ora, apoi pasta e buna de tartine sau oua umplute etc.
PATE DE FICATEI DE PUI CU UNT SI COGNAC – Simona Alexandru

Ingrediente:
250-300g ficatei de pui
2 cepe
100 g unt
2 linguri coniac
2 linguri smantana lichida
sare, piper, coriandru
pt decor 100 g unt
INIMIOARE DULCI – Radu Oprita
Ingrediente: 500 gr faina, 1 nuca de drojdie, 1 pachet unt, 200 gr zahar, 1 cana lapte cald, nuci, gem de afine, coaja de lamaie, stafide.
Preparare: Untul se incorporeaza, treptat, in faina. Drojdia se dilueaza in laptele caldut si impreuna cu celelalte ingrediente se amesteca cu faina. Se framanta bine un aluat care se inveleste intr-un servet gros si se da la frigider pana a doua zi. Dupa ce se scoate din frigider, se lasa sa odihneasca la temperature camerei 30 minute. Se imparte apoi aluatul in trei parti egale, din care se intaind trei foi subtiri. Prima foaie se asaza in tava presarata cu faina si se unge cu un strat subtire de gem. Se presara deasupra jumatate din umplutura: nucile amestecate cu zaharul, coaja rasa de lamaie si stafidele. Se acopera cu foaia a doua si se procedeaza ca la prima foaie. Dupa ce se acopera cu foaia a treia, tava se lasa sa stea la temperatura camerei inca 45 minute. Se coace la foc potrivit 40-45 minute. Se toarna deasupra albusurile batute spuma cu zaharul, la care se adauga aroma. Se presara cu nuci macinate si se da din nou la cuptor, la foc slab , pana se usuca glazura. Se taie calduta in forma de inimioare.

BOMBONELE DIN BRANZA – Alina Vacaru

Ingrediente:

Branza dietetica 300 de g bine scursa

Zahar pudra  8 linguri

Smantana 1 lingura

1 pachetel zahar vanilat

Prune uscate 10-15 bucati

Frisca 3 linguri

Nuci dupa gust

Ciocolata alba 100 de g

Nuca de cocos alba ,galbena si verde

Unt

Preparare:

Intr-un castron se amesteca 4 linguri zahar pudra,zaharul vanilat ,smantana, unt.  Se adauga si branza si se omogenizeazaSe scot samburii prunelor si se umplu cu nuci macinate.

Se fac mici bilute din compozitie,in mijlocul fiecarei bilute asezandu-se o pruna umpluta cu nuci.

Pe baie de aburi se topeste ciocolata alba cu 4 linguri de zahar pudra.Cand s-a topit   ,se lasa sa se raceasca,apoi se adauga frisca.Se adauga  nuca de cocos alba  .Bombonelele se dau prin acest amestec,apoi prin nuca de cocos verde si galbena.Se lasa la frigider 2 ore.

BATOANE DIN CEREALE – Alina Vacaru

Ingrediente

3 pahare musli(eu am pus 2 pahare de musli asortate cu fructe tropicale si unul de cereale nestle fitness)

1 pahar fructe uscate(caise,prune uscate,stafide,visine)

½ pahar  nuci macinate

100 de g unt

2 linguri zahar brun

4 linguri miere

3 linguri seminte de susan

2 linguri seminte de cereale

Preparare: Intr-un bol se pun musli si cerealele(dupa ce au fost usor zdrobite).Se adauga nucile macinate.Fructele uscate se dau prin masina de tocat.Susanul se usuca intr-o cratita pe foc.Se adauga peste musli fructele uscate,semintele de cereale,semintele de susan prajite si se amesteca bine.Intr-o cratia se topeste untul. Se adauga mierea si zaharul si se lasa la foc mic pana se ingroasa..Se amesteca cele doua compozitii.Un vas de Jena se unge cu unt.Compozitia se intinde in vas si se niveleaza.

Se acopera cu folie alimentara si se lasa cateva ore in frigider.

Cand s-a intarit se taie in batoane.

PERE IN SOS DE CIOCOLATA – Marinela-Gina Gheorghita

Ingrediente

-2 pere

-4-5 lg zahar

-100gr.unt President

- 200 ml smantana dulce
- esenta rom
- scortisoara
- inghetata

-2-3 patratele ciocolata amaruie

-frisca (optional)


Perele se curata de coaja.Separat, intr-o tigaie bine incinsa. am  pus 4-5 linguri de zahar la caramelizat, 2 patratele de ciocolata amaruie, untul , apoi  am daugat smantana , esenta rom, scortisoara amestecand continuu. In acest sos am introdus perele curatate si le-am intors cand pe-o parte cand pe alta, doar cat sa se inmoaie o idee.Pentru servire , am montat perele fierbinti pe o  farfurie,apoi am turnat deasupra sosul in care s-au facut.Langa ele am pus inghetata de capsuni si vanilie si am ornat cu frisca.

Daca aveti nevoie un desert parfumat atunci va recomand aceste pere cu care puteti face senzatie!O reteta dulce , foarte usor si repede de facut pentru cei dragi!

Pofta buna s-aveti!!

COLTUNASI CU BRANZA DE VACI – Alexandra Simon

Ingrediente:
500 g de brinza de vaci, 3/4 pahar de smintina, 2 oua, 2 pahare faina, 2 linguri zahar, 2 linguri unt, sare.

Preparare:
In apa rece sau in lapte (1/2 pahar) se bate un ou crud si se adauga o lingurita nu prea plina de sare. Se toarna apoi 2 pahare de faina cernuta si se framinta un aluat tare. Se trece brinza de vaci prin masina de tocat carne, se adauga zahar, 1 galbenus, 1 lingura de unt topit, 1/2 lingurita de sare si totul se freaca bine.
Aluatul se intinde foarte subtire se taie cu paharul in forme rotunde, se ung cu albus batut, se pune pe fiecare cite o lingurita din compozitia de brinza de vaci, se indoaie unindu-se
marginile aluatului si se lipesc bine cu degetul. Cu 10 minute inainte de a se servi la masa, coltunasii se pun in apa clocotita sarata si se fierb pana se ridica la suprafata. Se scot apoi cu lingura de spuma se pun pe un platou sau in salatiera, se toarna deasupra unt topit.


CANAPELE CU ICRE DANEZE – Claudia-Lavinia Serafimciuc
Ingrediente:
- paine toast,
- unt de buna calitate,
- icre daneze rosii si negre,
- felii de lime.
Preparare: Feliile de paine toast se taie in doua, pe diagonala si se prajesc usor. Se ung apoi cu unt tinut la temperatura camerei, dupa care se impodobesc cu icre daneze rosii sau negre (sunt acele icre foarte mici, care se consuma ca atare, nepreparate cu ulei). Canapelele astfel obtinute se garnisesc cu sferturi de feliute de lime.
Sunt absolut delicioase, incantatoare privirilor si foarte usor de preparat.
TORT DE CIOCOLATA – Corina Magdalena Alexandrescu
Ingrediente:
200g unt,6 oua, 200g zahar pudra,200g ciocolata,50g pudra cacao, 1 lingura pesmet.
Pentru ornat ciocolata menaj.
Preparare:
Se bat untul si galbenusurile pana devin cremoase. Se adauga zaharul in ploaie continuand baterea pana se inglobeaza total, se adauga apoi ciocolata topita la bain-marie, amestecand continuu cam 15 min. Se adauga pudra de cacao si pesmetul, continuand ametecarea pana se implineste o ora. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma, care se amesteca delicat cu restul compozitiei.
Se imparte compozitia in doua parti, o parte se pune la rece, iar cealalta se toarna intr-o forma unsa cu unt, tapetata cu faina, si se coace cam 25 min.
Blatul rece se taie in doua pe orizontala, se unge cu crema oprita, se imbraca cu crema pe toata suprafata si se garniseste cu ciocolata rasa. Se tine la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!

…President, cel mai bun unt frantuzesc, produs in inima Normandiei, va invita, impreuna cu Bucatarescu, la un concurs inedit:

CASTIGA 6 PACHETE SI CASEROLE DE UNT PRESIDENT!!!

Ce trebuie sa faci: TRIMITE O RETETA SAU UN ARANJAMENT CULINAR IN CARE SE FOLOSESTE UNTUL!

Valoarea premiului: 50 lei.

Sunt permise inscrieri multiple (mai multe retete trimise de aceeasi persoana).  Retetele sau ideile de aranjament culinar se trimit la office@bucatarescu.ro. Fotografiile nu sunt obligatorii.

Durata concursului: 5-15 noiembrie 2010.

Citeste si:

Tags: , , , ,

2 Responses for “Ultimele retete cu unt President (50-65)”

  1. Bucatarescu says:

    RADU OPRITA este castigatorul celor 6 pachete si caserole cu unt frantuzesc President! Reteta lui: “Inimioare dulci”. Felicitari!

  2. Felicitari castigatorului , sa faca cat mai multe retete delicioase cu untul President !

Leave a Reply