|

CombiSteam recomanda reteta de conopida, capere si stafide

Potasiul, magneziul, fosforul, calciul si seleniul sunt doar cateva dintre vitaminele pe care conopida le contine. Desi este foarte sanatoasa, conopida este o leguma pretentioasa si este indicat sa stii cum trebuie depozitata si gatita. Reteta pe care o propunem presupune gatirea in cuptorul cu aburi. Gatitul cu aburi este cel mai indicat, pentru ca pastreaza intacte gustul, calitatea si textura ingredientelor. Cuptorul CombiSteam de la Electrolux imbina avantajele gatitului clasic cu beneficiile aburului, oferind preparatelor o savoare aparte.

Combinatia de conopida, capere si stafide, pe care o propunem, poate parea neobisnuita, insa este un preparat rustic italian extrem de delicios. Poate constitui in sine un pranz usor sau il poti servi ca garnitura la peste prajit sau la gratar.

Pentru 6 portii ai nevoie de: o capatana de conopida, o lingurita de sare, 2 linguri de stafide sultana, 2 linguri capere, 2 linguri suc proaspat de lamaie, 4-5 linguri de ulei de masline, sare si piper. Pentru garnisire ai nevoie de arpagic.

Ce trebuie sa faci? Spala conopida. Poti sa o lasi intreaga sau sa o rupi in manunchiuri. Aseaza-o intr-un vas termorezistent si presara sare pe deasupra. Gateste la nivelul maxim de abur timp de 10-20 de minute in cuptorul preincalzit. CombiSteam iti ofera posibilitatea de utilizare a trei tipuri de abur, fiecare dintre ele recomandat pentru un anumit tip de ingrediente. Astfel, poti alege care se potriveste cel mai bine retetei pe care o pregatesti.

Verifica daca este gata preparatul cu ajutorul unei scobitori sau al unei furculite.

Fierbe stafidele in putina apa, scurge-le si lasa-le sa se raceasca. Amesteca stafidele cu caperele (scurse), sucul de lamaie, uleiul de masline si cateva picaturi de apa. Adauga sare si piper dupa gust.

Toarna sosul peste conopida si garniseste cu arpagic tocat fin.

Citeste si:

Tags: , , , ,

1 Response for “CombiSteam recomanda reteta de conopida, capere si stafide”

  1. Adriana Parissi says:

    Deja salivez Bucatarescule. Cind ajung acasa o fac. Retete pt sparanghel in abur nu ai (altfel decit cu sos olandez pe care il fac eu de obicei)? mersi.

Leave a Reply