|

CONCURS Manual de gatit pentru copii – Primele inscrieri (1-3) / Primul PREMIU!

VIOLETA POSTOLACHE

Rosii umplute gargarite
Ingrediente(pentru 8 gargarite)
4 rosii mai micute
100 gr crema de branza
1 lingurita maioneza
1 lingurita margarina
1 legatura marar
sare,piper

Mod de preparare

Se freaca urda cu margarina apoi se adauga putin marar tocat marunt ,sarea si piperul.

Se taie in doua rosiile,se scobeste miezul si se umplu cu crema de branza.
Pe un platou se aseaza cateva fire de marar apoi punem rosiile umplute cu fata in jos.
Apoi in loc de cap punem o maslina,pe care facem ochii cu maioneza.Din bucatele de masline facem punctuletele de pe aripi.
VIOLETA A CASTIGAT PRIMUL EXEMPLAR DIN “CEL MAI TRASNIT MANUAL DE GATIT PENTRU COPII” CU AUTOGRAFE DE LA NANA SI LALI! INCA 4 PREMII RAMASE IN JOC!!! RETETA VIOLETEI VA FI INCLUSA IN EDITIA A II-A A CARTII!
VIOLETA POSTOLACHE
Oua umplute iepurasi
Ingrediente
5 oua
1 cutie pate(100 gr)
2 linguri maioneza
2 linguri mustar
masline
morcov
gogosari
marar
Se fierb ouale si cand sunt gata se tin putin in apa rece pentru a se curata mai usor.Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei cand se pun la fiert ,altfel exista riscul sa se crape coaja.
Se taie un capacel in partea mai lata a oului si se scot cu grija galbenusurile
Se faramiteaza galbenusurile cu o furculita si se adauga pateul,maioneza si mustarul.Pateul trebuie sa fie la temperatura camerei ca sa se incorporeze bine in compozitie.
Se freaca bine cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia si se adauga sare si piper dupa gust
Se umplu ouale cu compozitia obtinuta si se dau putin la rece.

In varful oului se face o crestatura in care se introduc urechile.Urechile le-am facut dintr-un morcov cu ajutorul unui dispozitiv de curatat legume.

Se fac apoi ochii din masline, gura din gogosar si mustatile din marar.Tot din marar am facut si ceva iarba pentru decor si gata iepurasii!
…SI ACEASTA RETETA VA FI INCLUSA IN EDITIA A DOUA A CARTII “CEL MAI TRASNIT MANUAL DE GATIT PENTRU COPII”! FELICITARI, VIOLETA!

CLAUDIA ISABELA LUNGU

Pilaf cu piept de pui – de la 6 luni
Pun la fiert o bucata de piept de pui. Adun spuma si apoi adaug: o ceapa mica taiata marunt, un morcov mic dat pe razatoarea mica, un sfert de gogosar curatat de pielita si taiat marunt. Cand scade apa adaug 3/4 ceasca (de cafea) orez ales si spalat bine si 6 cesti de apa (aceeasi ceasca). Cand orezul este aproape fiert adaug o lingura de suc de rosii sau jumatate de rosie decojita si taiata marunt, sare. La final adaug un pic de marar sau patrunjel. Pilaful il serveste neblenderuit. Doar carnea o tai marunt si mai adaug si o lingurita de ulei in castronas cand ii dau sa manance.

Ultimul concurs din 2010 …si primul din 2011 este legat de cartea semnata de Nana Pitz – CEL MAI TRASNIT MANUAL DE GATIT PENTRU COPII, Ed. Lifestyle (aici puteti comanda cartea!). Concursul se desfasoara in perioada 27 decembrie 2010 – 27 ianuarie 2011 si se acorda 5 premii constand in cate un exemplar din carte purtand autografe de la Nana & Lali! De asemenea, toti participantii ale caror retete vor fi selectate au sansa de a figura in editia a doua a cartii!!!

Ce trebuie sa faceti? Simplu! Trimiteti la office@bucatarescu.ro cea mai haioasa reteta favorita a copilului vostru! Precizati ingredientele, modul de preparare, alte elemente utile. Nu trebuie sa fie o reteta foarte complicata, ci, dimpotriva, una pe care – de ce nu? – ati putea sa o pregatiti impreuna cu copilul vostru!  Sunt permise inscrieri multiple.

Citeste si:

Tags: , , ,

7 Responses for “CONCURS Manual de gatit pentru copii – Primele inscrieri (1-3) / Primul PREMIU!”

  1. Ce surpriza placuta si ce onoare pentru mine ! Multumesc tare mult . Abia astept sa primesc premiul. Poate ajunge odata cu premiul de la celalalt concurs, ar fi super !

  2. Liana Toma says:

    Felicitari, Violeta!
    Eu am primit astazi cele patru carti, premiul II, la concursul Franke. Multumesc, bucatarescu! Imi pare rau ca nu-s cu autograf…:-(

  3. Bucatarescu says:

    Vio, ne-au placut mult si pozele! Luni, pleaca premiul! te asteptam cu lucruri noi, mai ales ca, din ianuarie, vom demara alte concursuri!

  4. Bucatarescu says:

    Scuze Liana, am facut o incurcatura cu cartile, dar, cand vin la Timisoara cu castingul de la Next Diva, ti le semnez pe toate!

  5. Abia astept ! De la craciun pana la Revelion am fost intr-un maraton al gatitului , asa ca am cateva zeci de retete noi. La multe nici n-am apucat sa descarc pozele din aparat. Abi astept sa primesc premiile si astept cu nerabdare noile concursuri !

  6. Liana Toma says:

    @Violeta-de-abia astept sa vad ce minunatii ai mai gatit pentru printesa ta! Tare haiosi sunt iepurasii ;-)

    @Bucatarescu-Nicio problema! Vin cu toate sase! ;-)

Leave a Reply