|

CONCURS Retete cu pui (44-51) / Gateste usor cu Puiul Antistres!

DIANA MAIER, Tg. Mures

Imi pare excelenta reteta si cred ca e foarte bun rezultatul. Imi plac foarte mult mancarurile orientale, tocmai pentru ca stiu sa combine ierburile si condimentele si in plus se foloseste mult ardeiul iute iar mancarurile sunt pe placul meu, iuti.
Ce as schimba la aceasta reteta nu consta in ingrediente, acestea le-as lasa neschimbate, insa as opari puiul in apa cu putina sare, pentru a fi sigura ca se coace bine, pana la os si nu dau de sange cand il tai.
In rest, pofta buna!

ADINA C., online

Interesanta reteta.Eu as folosi busuioc,oregano,tarhon si patrunjel proaspat pentru o savoare mai intensa. Si asta pentru ca mi-am crescut aceste ierburi in vara si le am in congelator.
Spor la gatit!
LUMI BADACHI, online
RASPUNS:”Ce as schimba la aceasta reteta”? Prea multe in principiu nu,dar as adauga putina boia dulce si as umple puiul cu 2-3 lamai,de preferat sosul de usturoi sa fie facut in casa, la care se adauga marar tocat!
CONSTANTIN TOMULESCU, online

PUI CU CARTOFI SI USTUROI LA CUPTOR

Ingrediente

1 pui

3-4 fire de rozmarin proaspat

4-6 catei usturoi

sare, piper, ulei

Pentru cartofi:

4-5 cartofi potriviti

3 catei usturoi

2 fire rozamarin

sare, piper, ulei

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la o temperatura mare. Puiul se curata de grasime, se desface in bucati sau se lasa intreg, sub pielea lui se introduc catei de usturoi taiati in patru si rozmarinul. Se stropeste cu o cantitate mare de ulei. Se da la cuptor, la o temperatura mai mare pentru 10 minute, apoi temperatura se scade si se lasa inca 35 minute. In acest timp, cartofii se curata, se taie in sase parti. Se pun intr-un bol, se amesteca cu usturoiul pisat, rozmarin, sare, piper si putin ulei. Cartofii se pun in vasul din cuptor, in jurul puiului. Se mai lasa intre 45 minute-1 ora. Se serveste cu salata verde.

TOMA, Timisoara

Am descoperit si eu Puiul Antistres si e adevarat, e la fel ca in reclama: curatat si spalat, gata de bagat la cuptor! Plus ca a fost exact pe gustul nostru Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet.

In reteta prezentata de Boerescu a.k.a. Bucatarescu as inlocui iaurtul din sosul de usturoi cu smantana.
Iaurtul turcesc e la fel de gros ca smantana si pana acum cu iaurturile romanesti nu i-am dat de capat la sosul acesta, de aceea l-am inlocuit cu smantana.

Va trimit si eu reteta mea de Ciocanele cu smantana si usturoi verde.

O reteta simpla si gustoasa, care mie imi place mult.

Ingrediente:

4 ciocanele de pui,
4 usturoi verde,
broccoli,
morcov,
ardei,
400g smantana,
vegeta,
verdeturi(telina, patrunjel).

Mod de preparare:
Usturoiul verde se taie marunt.
Ciocanelele de pui se spala, se curata, se sterg cu un prosop absorbant si se aseaza in tava de yena peste usturoiul verde. Se da la cuptor.
Sosul de smantana
Am avut o cutie mare de smantana de 400 g, cred, am pus vegeta, usturoi verde-partea alba, frunze de patrunjel si telina uscate si am amestecat.
Cand s-au rumenit ciocanelele, am pus sosul de smantana peste ele…
si le-am lasat in cuptor inca 15-20 de minute…
Le-am servit alaturi de legume fierte: brocoli, morcovi, ardei.
Ah, era sa uit: si un pahar de vin alb!

ANISOARA URSAN, online

Pui Antistres pe borcan
Ingrediente:un Pui Antistres,ierburi aromate de Provence,2-3 catei de usturoi,ulei de masline,1/2 kg cartofi,sare,piper,amestec de condimente uscate(maghiran,cimbrisor,dafin,oregano,busuioc),cateva boabe de piper,2 foi de dafin,patrunjel verde,100 ml vin alb sec
Preparare:
Puiul Antistres se cresteaza putin pe piept si pe pulpe unde este carnea mai groasa(pentru a scurta timpul prepararii), se maseaza cu putin ulei de masline si se condimenteaza cu condimente de friptura, apoi se aseaza cu partea inferioara (cea taiata, sub piept) pe un borcan de sticla curat in care am pus 250 ml apa +100 ml vin alb sec, foi de dafin, piper boabe si un praf de condimente uscate(cimbrisor,oregano,busuioc,dafin,maghiran)
Puiul pus pe borcan se aseaza intr-o tava si in jurul lui se pun cartofi taiati mai gros (taraneste) pe care ii stropim cu putin ulei iar deasupra presaram un praf de ierburi aromate de Provence si usturoi taiat feliute subtiri.
Turnam o cana cu apa apoi bagam tava cu puiul in cuptor, aproximativ o ora,pana ce se rumeneste frumos.
Se scoate tava din cuptor, se scoate cu grija puiul de pe borcan si se aseaza pe un platou, iar in jurul lui se pun cartofii pe care presaram patrunjel verde tocat marunt.
Se serveste fierbinte, portionat alaturi de cartofi impreuna cu o salata de sezon.
Pofta buna!
LILIANA, online
La reteta cu pui as schimba faptul ca in loc sa punem condimentele asa simple peste pui as amesteca putin unt cu usturoi pisat si toate acele condimente si as unge puiul cu ele.Cred ar sta mai bine pe pui.

ANA, online

Multumim pentru acesta reteta. Este foarte interesanta si cu siguranta o voi incerca.

Eu as fi uns puiul cu ulei si otet balsamic si apoi as fi presarat acel mix de ingrediente.
As fi inversat operatiunile.
Combinatia finala lamaie cu masline  m-a incantat. Sunt sigura ca au desavarsit gustul Puiului Antistres (puiul-are si un nume simpatic).
Eu as fi scos putin puiul inainte de a fi gata si l-as fi stropit cu putina lamaie si ulei( sa se rumeneasca uniform si crusta sa fie putin mai lucioasa). Desi trebuie sa recunosc ca era frumos si rumenit si asa.
Poate as fi adaugat in interior 1-2 felii de lamaie si putine condimente.
O sa urmaresc cu drag toate retetele din noua aventura  culinara prin care  voi calatori  si eu impreuna cu Bucatarescu.
Spor la gatit si numai bine!

…Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu a inceput o noua aventura culinara pe creatordepofta.ro in compania Puiului Fericit si a Puiului Antistres de la Agricola  Bacau. Alaturandu-se bloggerilor Adi Hadean, Booby Voicu si Cristian China, gastronomul va calatori in jurul lumii, pregatind retete din Turcia, Rusia si Australia. De luni, 22 noiembrie, poate fi vizionat primul episod, dedicat Puiului Antistres, gatit la tava in stil turcesc si servit cu crema de iaurt cu marar si feliute de lamaie…

Bucatarescu pune la bataie mai multe premii legate de tema concursului:

1.UN SET DE 4 CUTITE FISKARS identic cu cel folosit in filmul postat pe creatordepofta.ro. Valoare: 500 lei.

2.UN SET DE 2 RASNITE FISKARS identic cu cel folosit in filmul postat pe creatordepofta.ro. Valoare: 200 lei.

3.UN SET DE 6 CARTI CU AUTOGRAF BUCATARESCU, care au tematica gastronomica si care au constituit tot atatea surse de inspiratie pentru  filmul postat pe creatordepofta.ro. Valoare: 200 lei.

4.UN SET DE 5 VINURI TELIANI VALLEY, care pot fi savurate impreuna cu reteta de pui din filmul postat pe creatordepofta.ro. Valoare: 200 lei.

Ce trebuie sa faceti ca sa intrati in posesia unuia dintre aceste premii?

-intrati pe creatordepofta.ro; urmariti cu atentie reteta filmata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu

-trimiteti la office@bucatarescu.ro raspunsul la intrebarea: “CE AS SCHIMBA LA ACEASTA RETETA?” – poate fi un singur ingredient sau o singura indicatie culinara!

Atat! Concursul se desfasoara in perioada 25 noiembrie-10 decembrie. Raspunsurile multiple sunt permise. Puteti trimite si propriile voastre retete cu pui sau fotografii pe aceasta tema.

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply