|

CONCURS Retete cu pui (52-65) / Gateste usor cu Puiul Antistres!

CARMEN-ANA DOBRICA

Grea decizie sa schimb ceva la reteta dvs!
Fortata doar de conditiile concursului,as schimba iaurtul cu pasta de Branza Gorgonzola !
Turcii sunt foarte pretentiosi cu mancarea.Cand isi aleg ceva din piata,se bazeaza pe gustatul produsului cumparat. Ei gusta ardeiul-iute,ceaiul uscat,pepenii,fructele uscate sau proaspete,maslinele pentru a vedea daca calitatea acelor produse se ridica la pretentiile lor.
…………………………………………………………………………….
Am cumparat 2 pui Anti-stres dintr-un magazin de langa piata Obor si nu exagerez ,dar aveau amandoi puii aproape 5 kg!
Curati,spalati,aranjati pe tavite ce le poti folosi la cuptor,i-am gatit cu mare pofta !
Pui cu ciuperci si masline:
Ingrediente:
1 kg carne de pui
1 morcov
200 g masline
400 g ciuperci lamele (conserva)
100 ml ulei
100 g rosii in bulion
100 ml vin alb
3-4 catei usturoi
delikat
boia; cimbru; tarhon

Preparare:

Puiul ,dupa spalare ,se taie in bucati.
Morcovul se curata de coaja si se spala bine.
Ciupercile se scurg de zeama din conserva.
Rosiile se scot din conserva si daca sunt intregi se taie cubulete.
Maslinele sunt de preferat sa fie cumparate fara samburi.
Se prajesc bucatile de pui in ulei si se scot pe o farfurie.
In acelasi ulei ,calim morcovul taiat felii.
Adaugam ciupercile ,maslinele si usturoiul taiat marunt si 200 ml apa.
Lasam sa fiarba pana se inmoaie morcovul.
Dam gust cu delicat in functie de masline !
Condimentam cu boia si cimbru,punem vinul si bucatile de carne.
Fierbem 10 min,apoi adaugam rosiile in bulion.
Se mai fierb impreuna cam 15 min.
Se serveste cald.
La servire,fiecare portie se presara cu tarhon.
IRINA NEGREANU
M-am gandit la reteta turceasca de pui si mi-am dat seama ca ceea ce se poate schimba pentru un plus de savoare si de ce nu de unicitate este nu neaparat unul dintre ingrediente, ci chiar modul de preparare.
Mai exact, daca puiul este gol pe interior si pregatit la cuptor, de ce sa nu facem un pui pe sticla, la cuptor, pastrand ingredientele retetei originale. Se stie puiul pregatit pe sticla se fragezeste si se patrunde cu mirodeniile folosite mult mai bine.Un plus pentru aceasta reteta condimentata! Putem eventual sa si impanam puiul cu usturoi pentru un gust mai puternic.
MIRCEA TATAR, Timisoara
Lipseste vinul!!!
ELENA PAUN, online
Eu as renunta la dressingul de iaurt si as opta impreuna cu sosul de usturoi la un sos de rosii pentru a domoli aciditatea usturoiului!
COSTI PRISE, online
Hei…la asa o “puicana fripta” eu nu as schimba nimic.
As veni  urgent la  masa si pentru ca e vorba de pasare, de ierburi aromate de masline as veni cu o “licoare majora”… o Galbena de Odobesti sau un Riesling Italian.
Multumim pentru toate retetele deosebite si stam cu ochii pe tot ce se bucatareste aici.
DAN ALEX FEDELES, online
Cand ma uit la tine cum bucataresti recunosc ca  nu pare foarte greu.
Nu sunt prea priceput (spre deloc) dar imi place mancarea bine facuta(gustoasa si aratoasa).
Am sa incerc sa  fac aceasta reteta si eu, deoarece pare o friptura simpla.
Daca puiul e ok, gata pregatit si asezat in tavita, eu beau vinul(pentru inspiratie) si puiul ramane doar cu ierburile aromate.Sa fim multumiti amandoi.
Glumesc desigur, nu am sa schimb nimic, deorece chiar vreau sa-mi reuseasca.
Respect ad litteram si o sa trimit si un feedbeek cu rezultatul.
Te urmaresc cu placere.
CRISTINA ELENA DRAGOMIR, Bucuresti
Singurul lucru pe care l-as schimba la reteta ; as scoate chimenul pentru ca nu il suport.
DIANA CORNESCU, online
Nu stiu daca nu ar merge mai bine cu smantana, puiul la cuptor e delicios asa.
GABRIELA MURESAN, Bistrita
Am urmarit reteta prezentata in filmulet, arata foarte bine puiul condimentat si pregatit astfel, doar ca eu l-as “stresa” putin pe interior cu ceva bunatati, cum ar fi  chiar niste spaghete fierte cu putin cascaval as adauga si niste sunculita cubulete ( eu fiind o mare pasionata de paste, in general) pentru a avea o consistenta si o garnitura gata scoasa din cuptor…
DALINA MANDREA, online
La aceasta reteta as schimba sosul preparat din ulei de masline,  inlocuind-ul cu vin alb. In ceea ce priveste mix-ul de ierburi uscate, condimente si mirodenii, as adauga si boia dulce.
ANA PRISACARU, online
Eu as griji-o pe interior cu cativa catei de usturoi(chiar o capatana intreaga-mai mica) cu tot cu coaja. Pentru o aroma mai puternica.
Am gatit pui antistres si chiar sunt foarte bine curatati. Am fost incantata de timpul castigat.
Multumim pentru ca impartasesti cu noi aceste retete minunate.
PAUNA TOADER, online
Pentru ca nu imi plac foarte mult maslinele, eu le-as inlocui cu un mix de ciuperci de padure. Merge, nu merge?
OANA P, online
La reteta dv. as mai adauga o lamaie spalata si taiata in jumatate pe care as aseza-o in interiorul puiului , as mai pune 3 catei mari de usturoi si apoi as lega picioarele puiului cu o sfoara pentru a mentine ingredientele inauntru.Pe fundul vasului in care asezam puiul pentru a-l da la cuptor as mai aseza bulgarasi ,cat marimea unui cartof potrivit, de folie de aluminiu in ulei pentru a sustine puiul in sucul ce il lasa si pentru a se rumeni peste tot uniform.
Placinta cu sufleu de pui
-5 cani de carne tocata de pui
-1/2 kg ciuperci tocate
-sucul de la 1 lamaie
-2 galbenusuri de ou
-1/2 cana de smantana
-sos bechamel
-2 linguri de unt
-1/4 cana de faina
-2 cani de lapte rece
-1/2 lingurita de sare
-1 varf de cutit de piper alb.
Pentru a face sosul, se topeste untul si se amesteca în făină.
Lasam pe plita la foc potrivit  timp de 3 minute, amestecand continuu.
Adăugam lapte, sare şi piper şi se fierbe pana se ingroasa.
Calim carnea de pui si ciupercile fiecare in vase diferite.
Adaugam carnea de pui, ciupercile, sucul de lamaie, galbenusul de ou şi smântână la sos.
Se amestecă bine.
Facem un aluat de placinta cu care imbracam fundul unei tave si marginile pana sus.
Umplem cu amestecul de pui si deasupra punem tot un strat de aluat de placinta.
Coacem într-un cuptor la foc moderat  timp de 30 minute.
Se rastoarna  pe un platou si se serveste  cu sos bechamel .
Este delicios şi neobişnuit.

CAMELIA BRUMAR, online
Nu as schimba nimic la reteta ..pare f delicioasa

…Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu a inceput o noua aventura culinara pe creatordepofta.ro in compania Puiului Fericit si a Puiului Antistres de la Agricola  Bacau. Alaturandu-se bloggerilor Adi Hadean, Booby Voicu si Cristian China, gastronomul va calatori in jurul lumii, pregatind retete din Turcia, Rusia si Australia. De luni, 22 noiembrie, poate fi vizionat primul episod, dedicat Puiului Antistres, gatit la tava in stil turcesc si servit cu crema de iaurt cu marar si feliute de lamaie…

Bucatarescu pune la bataie mai multe premii legate de tema concursului:

1.UN SET DE 4 CUTITE FISKARS identic cu cel folosit in filmul postat pe creatordepofta.ro. Valoare: 500 lei.

2.UN SET DE 2 RASNITE FISKARS identic cu cel folosit in filmul postat pe creatordepofta.ro. Valoare: 200 lei.

3.UN SET DE 6 CARTI CU AUTOGRAF BUCATARESCU, care au tematica gastronomica si care au constituit tot atatea surse de inspiratie pentru  filmul postat pe creatordepofta.ro. Valoare: 200 lei.

4.UN SET DE 5 VINURI TELIANI VALLEY, care pot fi savurate impreuna cu reteta de pui din filmul postat pe creatordepofta.ro. Valoare: 200 lei.

Ce trebuie sa faceti ca sa intrati in posesia unuia dintre aceste premii?

-intrati pe creatordepofta.ro; urmariti cu atentie reteta filmata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu

-trimiteti la office@bucatarescu.ro raspunsul la intrebarea: “CE AS SCHIMBA LA ACEASTA RETETA?” – poate fi un singur ingredient sau o singura indicatie culinara!

Atat! Concursul se desfasoara in perioada 25 noiembrie-10 decembrie. Raspunsurile multiple sunt permise. Puteti trimite si propriile voastre retete cu pui sau fotografii pe aceasta tema.

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply