|

CONCURS Retete cu pui (66-70) / Gateste usor cu Puiul Antistres! – Inca un PREMIU acordat

CRISTINA BURGHELEA, Bucuresti
Am vazut ca Dan-Silviu Boerescu a combinat cuisoarele cu nucscoara.
Eu NU as combina cuisoarele cu nucsoara.. sunt foarte puternice amandoua si amestecate gustul nu iese foarte grozav (eu una as alege una din ele..o data asa / o data asa. si impacam pe toata lumea si gustul ramane senzational intr-o zi cu nucsoara in alta cu celalalt gust: cuisoarele.

Reteta mea cu pui pt voi:

Pui pe pat de sare

Se face foarte repede! in 25 de minute ! nu mi-a venit sa cred

Ingrediente:

  • un pui intreg fara organe;
  • legume diverse ( morcov, ceapa, cartof, telina)
  • verdeata;
  • condimente: oregano, patrunjel, marar, sare, piper, curry; ardei dulce si iute uscat rasnitat
  • sare grunjoasa
  • cartofi in coaja

Mod de preparare

Se pun cativa pumni de sare grunjoasa (tipul celei de muraturi) intr-o tava (cam 1,5-2 cm de sare). Se pune puiul si se umple cu legumele taiate cubulete. Pe langa el se pun cartofi intregi cu tot cu coaja, spalati bine (de preferat cei noi, dar in perioada asta nu erau asa ca am pus normali, iar de marime: medii-spre mai micuti). Se condimenteaza puiul. Eu nu l-am stropit deloc cu ulei pentru oricum pielea de pe el are grasime asa ca se va face singurel la cuptor. Se da la cuptor si in 25 de minute a fost gata! Se mananca alaturi de cartofiorii cu tot cu coaja, dupa ce se scutura de sare (si cartofii si puiul). Nu iese deloc sarat nimic! Sarea ajuta puiul sa se faca extrem de repede!!!

Pofta buna!

DRAGOS MIHAI STATE, Craiova

La aceasta reteta cu pui, eu as pune alaturi macar un pahar cu vin alb de Segarcea. Cred ca s-ar potenta reciproc foarte bine! De asemenea, as putea pune puiul la fezandat in baie de vin cu mirodenii. Exista prejudecata ca numai carnea rosie sau vanatul merita puse in bait, dar eu cred ca se poate marina absolut orice fel de carne, chiar si unii pesti sau crustaceele. Intre ierburile de gust pe care le-as pune in bait (dar si e pui, cand il bag la cuptor!) ar fi neaparat si rozmarinul. Incercati asocierea Pui Antistres – vin alb rozmarin si veti constata ca sosul cu usturoi poate fi eliminat!

DRAGOS A CASTIGAT UN AL DOILEA PREMIU: un set de 5 vinuri georgiene Telian Valley! Speram sa-i placa la fel de multe ca vinurile de Segarcea!!

MIHAELA JIPA, Timisoara

De ce sa nu pui alaturi o salata buna? Salata verde, adica, cu lamaie stoarsa si ulei de masline.

RODICA DUMITRAS, Bistrita

Un lucru doar as adauga: prune uscate si rosii uscate la soare inauntrul puiului, plus niste vin rosu demidulce, ca sa le rehidrateze un pic. Iar puiul sa fie cusut cu ata, ca sa nu se risipeasca lichidul!

VIOLETA POSTOLACHE, Galati
Reteta este absolut grozava, iar sosul acela turcesc de iaurt o completeaza cu desavarsire. Mare lucru n-as schimba la reteta dar as scoate  chimenul si leusteanul, mi-e greu sa asociez puiul cu gustul lor .
E foarte adevarat ca Puiul Antistres te scapa de stres ! Iata ce am gatit intr-o duminica pentru niste musafiri care si-au anuntat vizita in ultimul moment dintr-un Pui Antistres:
Pui umplut cu ficatei
Ingrediente

1 pui mare
1 kg ficatei
5-6 fire ceapa verde
3 oua
5 linguri sos soia
boia de ardei
oregano,piper

Mod de preparare

Se face o marinata din sosul de soia si condimente.Atentie, nu se pune sare fiindca sosul de soia este deja sarat.Se lasa puiul in marinata pentru 1-2 ore.
Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei.
Se baga ficatul la blender pana se face pasta si se adauga in tigaie peste ceapa.
Se amesteca pana se incheaga compozitia si se adauga ouale.
Se asezoneaza cu sare si piper si se umple puiul cu compozitia rezultata.

Sa da la cuptor pentru aproximativ o ora.

…Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu a inceput o noua aventura culinara pe creatordepofta.ro in compania Puiului Fericit si a Puiului Antistres de la Agricola  Bacau. Alaturandu-se bloggerilor Adi Hadean, Booby Voicu si Cristian China, gastronomul va calatori in jurul lumii, pregatind retete din Turcia, Rusia si Australia. De luni, 22 noiembrie, poate fi vizionat primul episod, dedicat Puiului Antistres, gatit la tava in stil turcesc si servit cu crema de iaurt cu marar si feliute de lamaie…

Bucatarescu pune la bataie mai multe premii legate de tema concursului:

1.UN SET DE 4 CUTITE FISKARS identic cu cel folosit in filmul postat pe creatordepofta.ro. Valoare: 500 lei.

2.UN SET DE 2 RASNITE FISKARS identic cu cel folosit in filmul postat pe creatordepofta.ro. Valoare: 200 lei.

3.UN SET DE 6 CARTI CU AUTOGRAF BUCATARESCU, care au tematica gastronomica si care au constituit tot atatea surse de inspiratie pentru  filmul postat pe creatordepofta.ro. Valoare: 200 lei.

4.UN SET DE 5 VINURI TELIANI VALLEY, care pot fi savurate impreuna cu reteta de pui din filmul postat pe creatordepofta.ro. Valoare: 200 lei.

Ce trebuie sa faceti ca sa intrati in posesia unuia dintre aceste premii?

-intrati pe creatordepofta.ro; urmariti cu atentie reteta filmata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu

-trimiteti la office@bucatarescu.ro raspunsul la intrebarea: “CE AS SCHIMBA LA ACEASTA RETETA?” – poate fi un singur ingredient sau o singura indicatie culinara!

Atat! Concursul se desfasoara in perioada 25 noiembrie-10 decembrie. Raspunsurile multiple sunt permise. Puteti trimite si propriile voastre retete cu pui sau fotografii pe aceasta tema.

Citeste si:

Tags: , , , ,

2 Responses for “CONCURS Retete cu pui (66-70) / Gateste usor cu Puiul Antistres! – Inca un PREMIU acordat”

  1. Anonim says:

    Si primul premiu cand a fost acordat?
    Retetele de la 1 la 6 au fost sterse? Era o reteta care ma interesa acolo…

Leave a Reply