|

CONCURS Retete cu pui (76-86) / Gateste usor cu Puiul Antistres / Al patrulea PREMIU

MARIAN STOICA

Puiul pare simplu de facut insa necesita multa atentie. Eu l-as lasa, un pic, la marinat in bait de vin cu mirodenii, iar in interior, cand il bag la cuptor, as pune un manunchi de patrunjel amestecat cu marar inmuiat bine in baitul in care a fost marinat puiul. Apoi, l-as scoate din 10 in 10 minute din cuptor si l-as da cu pensula inmuiata in miere cu sos de soia, ca sa prinda un strat gros, crocant, de “lac”. Separat, as pregati cartofi cu rozmarin si boia dulce, aceasta umplutura introducand in interiorul puiului (din care am scos manunchiul de verdeturi) la ultima scoatere din cuptor si lacuire. Pare complicat dar merita: rezultatul va dovedi ca asa puiul este foarte savuros!

MARIAN A CASTIGAT AL PATRULEA PREMIU: SET DE 4 CUTITE FISKARS!

DANA POPA

Nu toata lumea suporta usturoiul, ar putea fi inlocuit cu arpagic.

ANISOARA URSAN

Deliciosii pui AntiStres,i-as prepara la cuptor,unsi cu un strop de ulei de masline (metoda Bucatarescu,aia cu legatura de patrunjel verde),condimentati cu un amestec de plante aromate uscate(cimbrisor,maghiran,busuioc,oregano,dafin,piper) si apoi l-as servi cu deliciosul sos Gribishe a carui reteta o las mai jos;

Sos Gribishe

Ingrediente:

1 ou,o lingura rasa de mustar Dijon,8 linguri de ulei de masline,o lingura de suc de lamaie,5-6 fire de patrunjel,2-3 fire marar sau tarhon,un fir de ceapa verde,un castarvecior murat,o lingura rasa de capere,sare,piper.

DORINA AMARIE

: “Ce as schimba la aceasta reteta?”.
As scoate busuiocul , fiindca din copilarie l-am asociat cu agheasma pe care o beam zilnic si fiindca am baut candva un suc/sirop de busuioc si nu mi-a placut. In loc de iaurt , as folosi smantana subtiata/ degresata (?)
Apoi as face diferenta, evaluand in final cum ne place una sau alta…

MADLENE STORM

RETETA O FI PE GUSTUL TURCILOR , DAR MIE MI-AR PLACEA FARA MASLINE SI LAMAIE. E DE AJUNS CA SE ADAUGA IAURT.

VIORICA PICINCU-HOBJILA

Reteta e super, usor de pregatit puiul si pare foarte foarte gustos, insa, chiar daca puiul este in tavita lui, gata de gatit, eu tot l-as luat 1 minut de acolo sa-l clatesc putin cu apa, la fel si tavita, inainte de realizarea retetei; in ceea ce priveste condimentele, eu as freca cu amestecul facut puiul atat pe exterior, cat si in interior.

GETA STANCIU

As folosi mult sos dulce-iute chinezesc!

VIOLETA GURITA

Nu as schimba nimic la aceasta reteta.

CRISTINA TAMAIAN

Puiul Antistress ar merge tare bine invelit cu niste slaninuta taraneasca si scaldat in usturoi. Cativa catei in interior si un vin de Dragasani langa el, cartofi copti si multa voie buna.

ANISOARA URSAN

Eu as fi numit concursul,,gateste usor cu Puii Antistres”,niciodata nu te-ai satura cu unul cu toate ca sunt mari,sunt atat de deliciosi si usori de gatit si ca musai trebuie macar doi sa iti desfeti papilele gustative.
Acesti doi minunati pui,ii voi pragati dupa reteta lui Bucatarescu dar…..ii voi umple cu ceva ficatei de pui,usor rumeniti in ulei si cu ceva stafide mustind de parfum,fara a uita sa toc marunt in tot amestecul,un ardei focos!
Daaaaa,totul alaturi de un pahar de vin Teliani Valley! Sa aveti pofta!

VALI LUNGU

Eu am facut de multe ori pui in acest fel. Puiul din acesta filmare e destul de mare si mirodeniile si sarea nu patrund in toata carnea, asa ca ar trebui crestat.  Ar fi bine ca puiul sa fie sarat bine si condimentat apoi tinut cateva ore sau chiar o zi in frigider. Eu il tin intr-un bait cu vin, piper, cimbru, sare si usturoi. Am grija sa mai intorc puiul in cratita cu bait, pentru ca nu-l cuprinde, ar trebui prea mult. Cand il pun la cuptor, pun din bait in tavita.

Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu a inceput o noua aventura culinara pe creatordepofta.ro in compania Puiului Fericit si a Puiului Antistres de la Agricola  Bacau. Alaturandu-se bloggerilor Adi Hadean, Bobby Voicu si Cristian China, gastronomul va calatori in jurul lumii, pregatind retete din Turcia, Rusia si Australia. De luni, 22 noiembrie, poate fi vizionat primul episod, dedicat Puiului Antistres, gatit la tava in stil turcesc si servit cu crema de iaurt cu marar si feliute de lamaie…Bucatarescu pune la bataie mai multe premii legate de tema concursului:

1.UN SET DE 4 CUTITE FISKARS identic cu cel folosit in filmul postat pe creatordepofta.ro. Valoare: 500 lei.

2.UN SET DE 2 RASNITE FISKARS identic cu cel folosit in filmul postat pe creatordepofta.ro. Valoare: 200 lei.

3.UN SET DE 6 CARTI CU AUTOGRAF BUCATARESCU, care au tematica gastronomica si care au constituit tot atatea surse de inspiratie pentru  filmul postat pe creatordepofta.ro. Valoare: 200 lei.

4.UN SET DE 5 VINURI TELIANI VALLEY, care pot fi savurate impreuna cu reteta de pui din filmul postat pe creatordepofta.ro. Valoare: 200 lei.

Ce trebuie sa faceti ca sa intrati in posesia unuia dintre aceste premii?

-intrati pe creatordepofta.ro; urmariti cu atentie reteta filmata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu

-trimiteti la office@bucatarescu.ro raspunsul la intrebarea: “CE AS SCHIMBA LA ACEASTA RETETA?” – poate fi un singur ingredient sau o singura indicatie culinara!

Atat! Concursul se desfasoara in perioada 25 noiembrie-10 decembrie. Raspunsurile multiple sunt permise. Puteti trimite si propriile voastre retete cu pui sau fotografii pe aceasta tema.

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

10 Responses for “CONCURS Retete cu pui (76-86) / Gateste usor cu Puiul Antistres / Al patrulea PREMIU”

  1. Ursan Anisoaraa says:

    Felicitari Marian!

  2. Ursan Anisoaraa says:

    Eu nu inteleg….cum poti sa ramai impasibil la un asemenea premiu?Cutitele Fiskars sunt o minunatie,sunt bijuterii….castigatorii acestor premii nu dau niciun semn de viata,nu intra decat la concurs…..si atat!Eu cred ca daca eram fericita posesoare a acestor minunatii,exploda monitorul!
    Nici Marian si nici ceilalti fericiti castigatori nu intra nici macar sa multumeasca din politete…
    Sa nu te superi Bucatarescu pe mine….dar sincer,nu mai inteleg nimic….

  3. Bucatarescu says:

    Anisoara, fiecare e liber sa reactioneze cum simte! Eu le multumesc tuturor celor care intra in concurs, insa nu toti sunt foarte comunicativi … dar e dreptul lor sa stea mai retrasi. Nu vreau sa oblig pe nimeni sa adopte o atitudine sau alta…

  4. Ursan Anisoaraa says:

    Prompt ca de obicei.Multumesc pentru explicatie…asa e,dar cred ca trebuie constientizata valoarea premiilor,nu atat valoric,cat calitativ….

  5. Bucatarescu says:

    Repet, e o decizie personala si eu o respect.

  6. Ursan Anisoaraa says:

    Da,multumesc….

  7. Liana Toma says:

    Bune de tot, cutitele Fiskars…eu am unele din Turcia cumparate prin ’96…mereu trebuie sa le ascut cand am de taiat cate ceva…
    Pacat ca niciunul dintre castigatori nu si-a facut macar un pic de timp, incat sa multumeasca si aici…

  8. Bucatarescu says:

    In ceea ce priveste Fiskars, aceste cutite sunt cele mai “taioase” dintre toate cele cu care am lucrat eu pana acum! De cand le-am descoperit, am devenit dependent de ele. Daca va uitati pe filmuletele mele cu Big Green Egg sau Puiul Antistres, veti vedea ca le-am folosit si acolo…

  9. Liana Toma says:

    Daaa, vazut, dorit, dar…nema!…poate data viitoare ;-)

  10. Carmenica says:

    Felicitari castigatorilor !
    “Mos” Bucatarescu ,v-a facut daruri minunate …sa le folositi sanatosi !

Leave a Reply