|

CONCURS Universul salatelor Eisberg (41-53) / Inca 10 PREMII

GINA CRAIOVEANU

Salatele constituie un binevenit tonic pentru organism pe timp de iarna. Iarna, fac tot felul de nebunii plecand de la o salata “de frunze” (sa zicem rucola, iceberg, lollo rosso etc.). De pilda, adaug castraveciori murati sau pestisori prajiti sau parmezan transparent… Asta e minunatia salatei verzi – te lasa sa o combini cu orice! Pofta buna …la salate!

PS Un dressing Caesar sau French vine natural in completare!

CALINA MARES

Imi place mult salata frisee. Pentru mine reprezinta o excelenta baza pentru a “construi” un mic dejun, dar, uneori, o mananc si seara, cand vreau sa servesc ceva usor, cu un pahar de vin alb, acidulat, alaturi (sau uneori un rose). In timpul Postului, cred ca am consumat cel putin 1o pungi cu amestecuri Eisberg si vreo cinci-sase sticle de dressing.

GEORGE PARASCHIVOIU

Sa va invat o combinatie foarte interesanta si de efect: intr-un vas, se freaca salata rucola cu dressing de iaurt de la Eisberg;  o bagheta taiata pe jumatate este unsa cu un amestec de unt si branza topita; peste acest strat se pune rucola; peste sandvis se presara boia de ardei (dulce sau iute, dupa gust)..hocus-pocus preparatus!

CARMEN STANOIU

Se ia o punga de Mexican Mix de la Eisberg, se toarna in castron, se adauga dressing Thousand Island, se pun sferturi de ou fiert, se infig in salata triunghiuri de paine prajita, se rezolva un mic dejun copios dar sanatos.

MIHAELA DUMITRANA

Salata italiana cu somon fume

- o bucata somon fume
- un dressing pentru salata Eisberg
- rosii cherry
- salata lollo rosso
- ardei capia rosu
- ardei gras galben
- castravete
- ceapa rosie
- morcov
- emmentaler
- parmezan
- patrunjel verde
- ulei de masline cu ierburi aromate
- otet balsamic

Spalam bine toate legumele si le curatam de coaja pe cele care necesita acest lucru.
Intr-un bol mare, tocam marunt ardeii, castravetii,salata,cascavalul, ceapa rosie o taiem rondele, rosiile cherry in jumatati, iar morcovul il taiem fasii lunguiete si subtiri cu curatatorul de legume.
Somonul il taiem fasii subtiri si o parte il adaugam inainte de amestec , iar cealalta parte dupa ce am asezat salata pe platou.

Amestecam cu dressingul Eisberg si servim.

Un deliciu!!!!!

GEORGETA MURESAN

Nu sunt de acord cu cei care amesteca mai multe tipuri de salata intre ele. Consider ca asa se duce naibii individualitatea fiecarui tip in parte: rucola trebuie sa ramana rucol, iar frisee sa ramana frisee! De la Eisberg, mie imi plac mai multe feluri de salate (inclusiv endivia, lollo rosso sau radicchio) si mai multe dressinguri (favoritul meu ramane Thousand Island, chiar daca mi l-as dori un pic mai picant).

CRISTINA TAMAIAN

Salata taraneasca de la Eisberg este preferata mea. Mai pun niste telemea, cateva bucati de piept de pui la gratar si putin dressing cu usturoi si ierburi aromatice. Simplu si bun.
Trebuie sa recunosc faptul ca salata asortata, gata taiata este “prietena” oricarei gospodine. Iar silueta nu are nici ea de suferit.

MARILENA RADU

Pentru  ca zilnic incerc sa mananc cat mai sanatos, zilele trecute am mers la supermarket si  am vazut produsele Iceberg.Nu stiam de ele, insa m-am horatat sa achizitonez  Iceberg amestec taranesc ce contine varza alba, morcovi si telina. Este un amestec exceptional , gata preparat cu putine calorii care ajuta la elniminarea toxinelor din organism.Am  mancat aceasta salata cu sosul Caesarsi paine cu secara  si pot spune ca a fost foarte gustoasa  si foarte sanatoasa.

SORIN CRACIUN

Nu o sa uit niciodata cand am mers cu prietenii intr-o mica excursie in Ungaria, la strand, cu prietenii, unde ne-am hotarat sa ne facem ,,peste la groapa” , adica peste uns cu unt, lamaie si alte mirodenii inauntru, apoi invelit cu folie de aluminiu si aruncat intr-o groapa plina cu jar, o reteta foarte folosita de gasca mea la iarba verde. La fel facem si cu puii.  Si iesind la picnic ne-am hotarat sa ne facem si o salata si am mers in cautarea de magazine unguresti unde sa ne descurcam si noi sa cumparam ceva si am tot cautat sa cumparam diverse chestii pentru ca am vrut sa iasa o harababura de salata, cum mai faceam si alta data cu ingredientele urmatoare la gramada : ulei de masline, rosii , sunca, branza, masline, ceapa rosie, porumb, salata verde, varza rosie si altele , depinde ce prindem , si le punem toate la un loc si desigur , eu separat cu mult otet , indiferent de ingrediente :) ). Si am mers la magazin sa cautam produsele astea, dar nici nu prea am gasit si nici nu stiun ungurii engleza ca sa ne putem descurca si noi putin :) )) si sincer cum nu am gasit , chiar acuma mi-am adus aminte ca am mancat pentru prima data Salata Eisberg, despre care nu am mai auzit pana atunci si nici nu am mai vazut pana acuma, si uite asa am facut o salata de cruditati de la Eisberg si am luat si 2 sticle de dressing , pentru care is foarte topit, dar va spun ca nu am vazut firma eisberg pana acuma in Romania si separat pentru cine nu era de acord cu varianta noastra ,,,de avarie ” cu salata Eisberg, ne-am chinuit sa cumparam ceva muraturi ( bine astea le-am luat de pe raft) dar Smantana, smentana, smanta si alte denumiri pe care le ziceam vanzatoare de origine maghiara ca sa inteleaga sa ne dea smantana varsata , a fost mai greu de procurat pentru ceilalti, care ne-am gandit noi ca o sa mance peste simplu cu asa putin mujdei romanesc.

ANDREI NECHIFOR

Din cand in cand o mai fac si eu pe bucatarul familiei. Stiu sigur ca nu dau gres cu amestecul taranesc de la Eisberg. E cel mai gustos. Tai si o ceapa rosie in fasii subtiri, completez cu mana buna de porumb dulce, telemea taiata cuburi, zeama de lamaie si ulei de masline si gata. Alaturi de cateva felii de paine de secara, e o cina foarte reusita. Va garantez eu, Andrei bucatarul :P

CEI 10 CASTIGATORI DE MAI SUS SUNT RUGATI SA CONFIRME ADRESELE SI NUMERELE DE TELEFON LA office@bucatarescu.ro.

Alte retete primite

VALER HOSSU

O salata excelenta ce se poate prepara cu usurinta acasa. Din pacate, nu este foarte satioasa, dar se poate combina cu o friptura  de pui sau cu peste.
Ingrediente: morcovi,telina,varza alba,sare,piper,zeama de lamaie,ulei de masline.

Se rad morcovii si telina si se amesteca cu varza taiata potrivind apoi sarea, piperul, lamaia si uleiul dupa gust. Se pot adauga si alte legume crude de sezon (ridichi, ardei verde…)

MIHAELA COMANESCU

Cand ni se face dor de zilele de vara putem prepara o salata delicioasa,cu nume exotic,MAUI WOWIE,si cu influente mediteraneene: intr-un bol de sticla punem o salata iceberg rupta bucati, , un avocado taiat cubulete stropit cu lamaie,o ceapa rosie dulce taiata inele, cateva rosii cherry taiate jumatati ,100 grame de creveti fierti si cateva fasii de ardei copti.Adaugam un sos Thousand Island si amestecam usor. Deaupra presaram 1 lingurita de capere, 1 lingura de ceapa verde fin tocata si 2 linguri de branza Feta maruntita.

NATALE DEL ZOPPO

Salata de sfecla rosie si cartofi

Consumati cat mai multe salate daca vreti sa fiti sanatosi si plini de energie, de aceea va recomandam savuroasa salata de sfecla rosie si cartofi. Salata de sfecla rosie si cartofi este o salata excelenta pentru anotimpul rece si mai ales dupa sarbatori. Salata de sfecla rosie si cartofi se poate consuma ca atare sau langa carne fripta sau fiarta.
IngredienteRight-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet. 2-3 radacini de sfecla
Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet. 4-5 cartofi
Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet. 2 linguri ulei
Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet. 1/4 pahar otet
Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet. piper proaspat macinat dupa gust

Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet.Mod de preparare

Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet. Sfecla rosie si cartofii se fierb separat sau se coc in cuptor, se curata, se taie pai sau rondele, se pun intr-un castron, se sareaza si se presara cu piper;

Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet. Se adauga ulei, otet, se amesteca si se aranjeaza in salatiera.

ADINA RADU

Zilele trecute am mers la o prietena si m-a servit cu salata si somon.Dupa ce am gustat mi a placut foarte mult si  am intrebat-o cum se face .MI-a spus ca a cumparat o punga de salata Iceberg , a adaugat cateva felii de somon afumat  taiate marunt apoi a adaugat zeama de lamaie si a amestecat putin. Mi-a aratat de asemeni ca se poate manca si in combinatie cu sosul Thousand Island. Astazi am fost la supermarket pentru a-mi cumpara si eu salata, sos Thousand Island, lamaie si  somon.Am preparat  totul  in doar cateva minute si  este foarte delicios. Incercati si nu veti regreta.Pofta buna!

…Ce trebuie sa faceti pentru a castiga unul din aceste 100 PREMII? AU MAI RAMAS 70 SETURI DE CATE 6 DRESSINGURI EISBERG: THOUSAND ISLAND, CAESAR, FRENCH!

Asteptam, la office@bucatarescu.ro, retete si idei noi de salate, amintiri sau aranjamente culinare cu urmatoarele ingrediente: salata iceberg, endivia, lollo rosso, frisee, radicchio, varza alba, varza rosie, rucola, frunzulite de valeriana, telina, morcov.

Durata concursului: 13-22 decembrie 2010. Sunt permise inscrieri multiple.

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

6 Responses for “CONCURS Universul salatelor Eisberg (41-53) / Inca 10 PREMII”

  1. Marilena says:

    Multumesc pentru premiu!!! Abia astept sa le folosesc

  2. Andrei says:

    Buna ziua, eu nu am primit premiul inca… nu l-ati trimis sau s-a ratacit pe la posta?

  3. Bucatarescu says:

    Azi nu merg la birou, ma sperie zapada de afara, insa de maine reiau toate listele. Am primit, deja, peste 70 de confirmari de premii primite, dar si vreo 8-9 semnale ca nu au ajuns!

  4. Andrei says:

    Buna seara! De premiul meu mai stiti ceva?

  5. Bucatarescu says:

    Esti pe lista de retrimiteri deja.

  6. Bucatarescu says:

    Reconfirma numele si adresa, te rog

Leave a Reply