|

CONCURS Universul salatelor Eisberg (54-64) /Inca 10 PREMII!

LAURA STEFAN
Ideea de a avea la dispozitie salata verde iarna este una recoinfortanta. Nu sunt vegetariana, nici vegana, dar am perioade in an in care fara sa tin neaparat post imi placec sa mananc lucruri mai usoare si sa evit carnea. Inaintea Craciunului prefer o cura de salate de toate felurile. De la Eisberg, prefer Bolero, Salata Romana si Mexican Mix.  Ca dressinguri, aleg Caesar si Thusand Island.
LILIANA BOGDAN
Rucola ramane cea mai buna salata pentru mine. Savurez gustul ei deloc dulceag, cum e al altor salate (de pilda iceberg). In salata de rucola, pe langa dressing alb de iaurt, mai pun capere si – sa nu radeti de mine – feliute de cornichon murat. De asemenea, daca am, marar verde.
ANGELA MIHAITA
Sunt o femeie obisnuita, cu gusturi mai degraba simple, dar imi place sa mananc bine. De la Eisberg imi iau intotdeauna salate pe baza de endivia si radicchio. Mesele noastre de weekend sunt impodobite intotdeauna cu cate un bol enorm de salata. Daca nu am dressing la indemana fac o vinegreta din ulei de msline sau samburi de struguri, otet din cidru, sare de mare si piper verde proaspat rasnit.

DORA STANESCU
Pentru masa de duminica voi face un rasol mare de vaca, iar alaturi voi pune un castron cu amestec taranesc de la Eisberg. imi place sa simt gustul de morcov la aceasta mancare, nu doar pe cel de hrean si gogonele murate.

VASILE GHEORGHIU
Pentru mine friptura nu e friptura daca nu are alaturi cartofi prajiti si salata. Asa ca ma duc repede la supermarket sa ma aprovizionez cu niste pungi de salata Eisberg. Iau de mai multe feluri (cu iceberg, frisee, lollo rosso si radicchio sau endivia) fiindca suntem mai multi la masa si gusturile difera. De asemenea iau Thousand Island si French ca dressinguri. Nu ne ia mai mult de cinci minute ca sa terminam pregatirea acestor salate.
LIANA TOMA

Va trimit o reteta delicioasa de salata cu salata frisee de la Eisberg, fasole verde, ansoa si mozzarella.

Ingrediente:

1 punga salata Eisberg care contine si frisee

* 500 g fasole verde;
* 200 g mozzarella
* 6 file de ansoa;
* 5 linguri de ulei de masline;
* 3 linguri de otet balsamic;
* sare
* piper negru

Pregătire:

1. Fasolea verde se curata, se spala si se fierbe intr-o cratita cu apa clocotita, unde s-a adaugat, in prealabil, o lingurita de sare. Se lasa la fiert circa 10 minute.

2. Fasolea se scurge apoi si se lasa la racit.

3. Mozzarella -se taie cubulete, iar ansoa file se taie fasii.

Sosul: Se amesteca otetul cu doua varfuri de cutit de sare, doua de piper proaspat macinat din rasnita Kotanyi, ansoa si uleiul de masline. Intr-o salatiera, se amesteca salata frisee de la Eisberg, fasolea verde si telemeaua, amestec peste care se toarna sosul. Recomand dressingul Thousand Island de la Eisberg!

DIANA DUMITRESCU
Salata Bolero e la Eisberg a fost o revelatie pentru mine. Imi placea oricum salata frisee, insa surpriza a constituit-o sfecla rosie taiata foarte fin, ca o fideluta. Pur si simplu m-am indragostit de aceasta combinatie. Sotul meu rade de mine ca pun in ea sos frantuzesc cu usturoi, dar mie tot imi place s-o mananc asa!

GABRIELA VLAS
Am mancat recent o salata de la Eisberg, in care am avut surpriza sa gasesc endivia, care mie imi place enorm. Am folosit la salata sosul Thousand Island, absolut delicios. Am mai pus in castron crutoane de paine si cuburi de cascaval Dalia (daca aveam Emmenthaler, asta puneam). Am aflat de pe site ca exista si salate cu radicchio, abia astept sa ma duc sa-mi iau, nu credeam ca exista asa ceva la noi.
CARMEN-ANA DOBRICA
Imi place salata de ton mexicana pentru ca are o multitudine de culori si vitamine.
ingrediente:
1 salata iceberg la punga (Eisberg)
200 g ton bucati (conserva),
200 g fasole rosie (conserva),
200 g porumb fiert (conserva),
200 g masline,
2 rosii
1 morcov
1/2 telina
1 ceapa,
1 ardei capia,
1-2 lamai,
1-2 oua fierte.
2 linguri ulei de masline,
1 lingurita mustar,
piper alb macinat,
sare,
oregano.
Mod de preparare:
Tonul,fasolea si porumbul se scurg bine,de sucul din conserva.
Ceapa se taie rondele.
Ardeiul capia se taie julien.
Rosiile si ouale se taie bucatele.
Morcovul si telina se taie fasii subtiri.
Intr-un castron combinam toate ingredientele legume-peste,foarte lejer.
Dam gust cu sare si piper alb.
In momentul servirii stropim cu un sos din ulei de masline,suc de lamaie si putin mustar.
Pe un platou sau in boluri,asezam salata central,pe felii de lamaie si salata iceberg.
Presaram cu oregano si coaja rasa de lamaie.
Pofta buna!
MIHAELA COMANESCU
1.Va propun o salata plina de culoare:4 frunze de radicchio,200g sfecla fiarta, 150g morcov 1 ceapa, 1 telina si 2 oua fierte. Se asaza frunzele de radicchio pe 2 platouri, se amesteca sfecla fiarta taiata cuburi morcovii si telina rase si ceapa taiata marunt. Aranjam legumele pe frunzele de radicchio si turnam deasupra un sos obtinut din 200g iaurt amestecat cu 2 catei de usturoi frecati cu sare. Deasupra garnisim cu felii de ou fiert.
2.O salata plina de vitamine este binevenita iarna, cand organismul este mai solicitat.Avem nevoie de: 300 g telina, 2 mere ionathan, 100 g boabe struguri negri, 100 g migdale prajite, 200 ml smantana,suc de lamaie. Radem telina si merele intr-un castron si stropim cu suc de lamaie penru a nu se innegri.Punem sare si zahar dupa gust amestecand usor, apoi adaugam smantana.Se garniseste cu boabe de struguri si migdale prajite intr-o tigaie fara grasime.

CEI 10 CASTIGATORI DE MAI SUS SUNT RUGATI SA CONFIRME ADRESELE SI NUMERELE DE TELEFON LA office@bucatarescu.ro.
Alte retete primite

ION RADU
Salau la cuptor in sos de vin umplut cu ciuperci tocate si calite impreuna cu patrunjel si ceapa.(Se poate folosi orice alt peste slab)
Ca si garnitura se poate folosi Amaretto Mix de la Eisberg ce contine 90% salata Eisberg si 10% radicchio  peste care se adauga  zeama de lamaie sau ulei de masline in functie de preferinte.
O delicatesa!!!

…Ce trebuie sa faceti pentru a castiga unul din aceste  PREMII? AU MAI RAMAS 60 DE PREMII IN JOC!

Asteptam, la office@bucatarescu.ro, retete si idei noi de salate, amintiri sau aranjamente culinare cu urmatoarele ingrediente: salata iceberg, endivia, lollo rosso, frisee, radicchio, varza alba, varza rosie, rucola, frunzulite de valeriana, telina, morcov.

Durata concursului: 13-22 decembrie 2010. Sunt permise inscrieri multiple.

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , ,

Comments are closed